CELEBRITIES MEN’S POINT

5 πληροφορίες που γνωρίζει το κινητό σας για εσάς και δεν φανταζόσασταν


28 Σεπτεμβρίου 2021

5 πληροφορίες που γνωρίζει το κινητό σας για εσάς και δεν φανταζόσασταν
8 πληροφορίες που γνωρίζει το κινητό σας για εσάς και δεν φανταζόσασταν

To smartphone αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας μας και οι πληροφορίε ςπου δίνουμε σε αυτό είναι πολλές. Με τόσους κωδικούς πρόσβασης, άδειες και παρακολούθηση τοποθεσίας, τα smartphone συλλέγουν πολλά δεδομένα για εσάς. Να τι πρέπει να γνωρίζετε για όλα όσα ξέρουν. (Συμβουλή: Ίσως είναι ώρα να αλλάξετε ορισμένες ρυθμίσεις απορρήτου.)


Κάθε μέρος που βρεθήκατε
Τόσο τα Android όσο και τα iPhone διαθέτουν εσωτερικές συσκευές παρακολούθησης που μπορούν να δουν την τοποθεσία σας σε οποιοδήποτε δεδομένο σημείο. Κρυμμένη στις ρυθμίσεις iPhone και Android βρίσκεται η ρύθμιση "Υπηρεσίες τοποθεσίας". Εάν η δική σας είναι ενεργοποιημένο, το τηλέφωνό σας πιθανότατα έχει δημιουργήσει μια αρκετά μεγάλη λίστα με τα μέρη που έχετε επισκεφτεί. Αυτή η λειτουργία καταναλώνει πολύ διάρκεια ζωής της μπαταρίας, και έτσι πολλοί χρήστες την έχουν απενεργοποιήσει. Ωστόσο, ορισμένες εφαρμογές όπως η Uber ή η Airbnb την ενεργοποιούν όταν τις εξουσιοδοτείτε. Και όλες αυτές οι πληροφορίες που ξέρει το smartphone σας για εσάς είναι χρήσιμες για τους χάκερ.


Όλα όσα είπατε στη Siri
Η Apple συλλέγει δεδομένα από τη Siri για «να σας καταλάβει καλύτερα και να αναγνωρίσει τι λέτε», σύμφωνα με τη συμφωνία άδειας χρήσης λογισμικού. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να παρακολουθεί οτιδήποτε από τον τρόπο που προφέρετε λέξεις έως τις τάσεις στις αναζητήσεις στη Siri. Ωστόσο, οι πληροφορίες που μαθαίνει η Siri συνδέονται στο τηλέφωνό σας με ένα τυχαίο αναγνωριστικό - αντί για τον λογαριασμό σας στην Apple- να διασφαλιστεί η ανωνυμία.

Τα προσωπικά σας IDs
Η εταιρεία smartphone Android OnePlus με έδρα την Κίνα βρέθηκε να χρησιμοποιεί προσωπικά στοιχεία αναγνώρισης (όπως κωδικούς πρόσβασης συσκευής) των χρηστών. Εξήγησαν ότι χρησιμοποίησαν τις πληροφορίες για να βελτιώσουν την εμπειρία του χρήστη και ευτυχώς επέστρεψαν την παραβίαση απορρήτου. Και μετά το σκάνδαλο Facebook και Cambridge Analytica, αναρωτιόμαστε αν άλλες εταιρείες τεχνολογίας κρύβουν πράγματα από τους χρήστες τους.


Όλες οι πληροφορίες που έχετε δώσει στην Google
Τα Android υποστηρίζονται από εφαρμογές Google (σκεφτείτε: Chrome, Play Store, Gmail κ.λπ.). Μόλις συνδεθείτε στο Android σας με τα στοιχεία σύνδεσής σας στη Google, το τηλέφωνό σας είναι συνδεδεμένο με όλους τους άλλους λογαριασμούς σας Google. Μόλις συνδεθείτε, το τηλέφωνό σας θα έχει πρόσβαση σε όλα όσα κάνει η Google, συμπεριλαμβανομένης της διάρκειας και του τύπου των τηλεφωνικών σας κλήσεων, της συσκευής σας, της τοποθεσίας και πολλά άλλα. Ευτυχώς, υπάρχουν τρόποι για να εμποδίσετε τη Google να εισχωρήσει στα δεδομένα τοποθεσίας σας.


Πόσο γρήγορα ταξιδεύετε
Έχετε λάβει ποτέ μια ειδοποίηση για το iPhone που έλεγε: "Θα χρειαστείτε x λεπτά για να φτάσετε στην x τοποθεσία (που επισκέπτεστε συχνά); Ανατριχιαστικό, σωστά; Αυτό σχετίζεται με τις υπηρεσίες τοποθεσίας. Όχι μόνο το iPhone σας παρακολουθεί την τοποθεσία σας, αλλά επίσης γνωρίζει τον χρόνο άφιξης και αναχώρησης. Απενεργοποιήστε τις υπηρεσίες τοποθεσίας στις ρυθμίσεις. Απλώς βεβαιωθείτε ότι οι εφαρμογές που χρησιμοποιείτε, όπως το Uber ή το Facebook, έχουν απενεργοποιήμένες και αυτές τις υπηρεσίες τοποθεσίας.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.