CELEBRITIES MEN’S POINT

Αυτοί είναι οι 5 κρυφοί λόγοι που δεν χάνεις βάρος με τίποτα


The Jennettes

8 Οκτωβρίου 2021

Αυτοί είναι οι 5 κρυφοί λόγοι που δεν χάνεις βάρος με τίποτα

Η απώλεια βάρους δεν είναι πάντα εύκολη υπόθεση. Είσαι σε φάση που θέλεις να χάσεις κιλά και νομίζεις ότι κάνεις το καλύτερο που μπορείς. Έλα όμως που η ζυγαριά δεν λέει να ξεκολλήσει.

Σήμερα θα ανακαλύψεις ότι υπάρχουν κάποιοι λόγοι που μπαίνουν εμπόδιο ανάμεσα σε εσένα και την προσπάθειά σου να αδυνατίσεις και μπορεί να μην τους αντιλαμβάνεσαι καν.

Παθαίνεις εμμονή με τη ζυγαριά

Η ζυγαριά είναι πηγή άγχους, όταν θέλεις να αδυνατίσεις. Και όταν ο στόχος γίνεται μη ρεαλιστικός, καταλήγεις να μην τρως και να οδηγείσαι σε ακρότητες. Υπάρχει πιθανότητα να χάσεις λίπος και να νιώθεις πολύ καλύτερα με το σώμα σου, ενώ η ζυγαριά παραμένει σταθερή.

Οι ουτοπικοί στόχοι

«Δεν θα ξαναφάω σοκολάτα» ή «ζάχαρη τέλος». Υποσχέσεις που δεν πρόκειται να τηρήσεις επειδή είναι μη πραγματοποιήσιμες. Επίσης, δεν είναι υγιές να στερείς από τον εαυτό σου την απόλαυση ενός γλυκού. Το μυστικό κρύβεται στο να το κάνεις με μέτρο, χωρίς υπερβολές. Μην φας όλη τη σοκολάτα, φάε 3 κομματάκια.

Βιάζεσαι να δεις αποτελέσματα

Δεν γίνεται να χάσεις 5 κιλά σε 1 εβδομάδα, και δεν θα έπρεπε κιόλας. Το θέμα είναι να κάνεις υπομονή, να θέτεις ρεαλιστικούς στόχους και να κάνεις ένα βήμα τη φορά. Μικρές αλλαγές, όπως 10 λεπτά περισσότερη αερόβια την εβδομάδα ή η μισή σάλτσα στη σαλάτα σου θα κάνουν τη διαφορά. Αργά, αλλά σταθερά.

Δεν τρως φυτικές ίνες

Οι φυτικές ίνες είναι θαυματουργές γιατί σε χορταίνουν, κάνουν θαύματα στο έντερό σου και σου δίνουν όλες τις απαραίτητες βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά. Για να αυξήσεις την ποσότητα, να τρως τα φρούτα με τη φλούδα, να προτιμάς τα ωμά φρούτα (και όχι τους χυμούς τους) και να κάνεις περισσότερο focus στη σαλάτα του γεύματός σου.

Δεν επιβραβεύεις τον εαυτό σου

Περιμένεις να συμβεί κάτι grande για να πεις μπράβο στον εαυτό σου. Κι όμως, οι μικρές νίκες είναι οι πιο σημαντικές. Κάνεις πρόοδο και ακολουθείς μία υγιεινή διατροφή, ακόμα και αν κάνεις μικρές παρασπονδίες. Μέσα στο πρόγραμμα είναι και αυτές.
 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.