CELEBRITIES MEN’S POINT

Τα σημάδια που μαρτυρούν ότι έχετε χαμηλή τεστοστερόνη


28 Οκτωβρίου 2021

Τα σημάδια που μαρτυρούν ότι έχετε χαμηλή τεστοστερόνη
Η τεστοστερόνη είναι η «ορμόνη του σεξ» γι' αυτό θεωρείται μία από τις πιο σημαντικές στη ζωή ενός άνδρα. Βοηθάει στην ανάπτυξη των μυών, στην «ωρίμανση» της φωνής, στην αύξηση της πυκνότητας των μαλλιών και στην ποιότητα του σπέρματος. 

Η τεστοστερόνη είναι η «ορμόνη του σεξ» γι' αυτό θεωρείται μία από τις πιο σημαντικές στη ζωή ενός άνδρα. Βοηθάει στην ανάπτυξη των μυών, στην «ωρίμανση» της φωνής, στην αύξηση της πυκνότητας των μαλλιών και στην ποιότητα του σπέρματος. 

Μετά τα 50, οι άνδρες συνήθως βιώνουν μια σημαντική μείωση στην παραγωγή τεστοστερόνης και οι επιπτώσεις αρχίζουν να γίνονται ορατές. Ωστόσο, υπάρχει περίπτωση τα χαμηλά επίπεδα τεστοστερόνης να επηρεάζουν τους άνδρες και σε άλλα στάδια της ζωής τους αφού μπορεί να είναι αποτέλεσμα μιας υποκείμενης ορμονικής ανισορροπίας.

Ακολουθούν τα σημάδια που μπορεί να μαρτυρούν ότι έχετε χαμηλή τεστοστερόνη. 

Δυσκολία στύσης

Όταν έχετε χαμηλή τεστοστερόνη, ένα από τα πιο κοινά συμπτώματα είναι το πρόβλημα στύσης. Δεδομένου ότι η τεστοστερόνη βοηθά τη σωματική διέγερση, τα μειωμένα επίπεδα της χαμηλής τεστοστερόνης μπορεί να κάνουν ακατόρθωτη τη σεξουαλική επαφή αφού δεν μπορεί να υπάρξει ικανοποιητική φυσική διέγερση. Άλλοι παράγοντες που μπορεί να επηρεάσουν τη στύση σας είναι το κάπνισμα, ο θυρεοειδής, η υψηλή χοληστερόλη, το υπερβολικό άγχος, η κατανάλωση αλκοόλ, ο διαβήτης και η υψηλή πίεση αίματος. 

Απώλεια μαλλιών

Πολλοί άνδρες παρατηρούν απώλεια μαλλιών ως μέρος της φυσικής γήρανσης. Ωστόσο, η πραγματική αιτία που συμβαίνει αυτό, είναι συχνά η χαμηλή τεστοστερόνη. Η τεστοστερόνη όταν συναντάται σε φυσιολογικά επίπεδα, επηρεάζει την ανάπτυξη της τρίχας καθώς και το πόσο δυνατές είναι στους άνδρες ανάλογα με την ηλικία τους. 

Χαμηλή διάθεση για σεξ

Μαζί με τη δυσκολία στύσης, έρχεται και η απώλεια όρεξης για σεξ όταν ένας άνδρας έχει χαμηλή τεστοστερόνη. Η τεστοστερόνη συνδέεται άμεσα με τη σεξουαλική διάθεση οπότε τα χαμηλά επίπεδα συνεπάγονται λιγότερη επιθυμία. Θεωρητικά, μετά τα 50, η ερωτική διάθεση αρχίζει να μειώνεται αισθητά συγκριτικά με πριν. 

Mειωμένη ποσότητα σπέρματος κατά την εκσπερμάτιση

Η ποσότητα σπέρματος μπορεί να επηρεάσει άμεσα τις πιθανότητες του ζευγαριού για να κάνει παιδί. Τα μειωμένα επίπεδα τεστοστερόνης κάνουν όλο και πιο δύσκολη τη γονιμοποίηση αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι η διαδικασία σύλληψης είναι ακατόρθωτη. 

Δυσκολία στον ύπνο

Οι άνδρες με χαμηλή τεστοστερόνη βρίσκουν από δύσκολο έως ακατόρθωτο το να κοιμούνται. Επίσης, παρουσιάζουν πολλές άπνοιες με αποτέλεσμα να συναντούν πολλές δυσκολίες στον ύπνο, έχοντας εμφανή κόπωση την επόμενη ημέρα. 

Χαμηλά επίπεδα ενέργειας

Η ενέργεια και η διάθεση ενός άνδρα εξαρτώνται σημαντικά από τα επίπεδα τεστοστερόνης στον οργανισμό του. Όσο μειώνονται, τόσο λιγότερη είναι η ενέργεια να κάνει πράγματα που συνήθιζε στο παρελθόν και αυτό αυτομάτως, μειώνει την ψυχολογία του. 

Ξαφνικές αλλαγές στη διάθεση

Σύμφωνα με έρευνες, οι άνδρες με χαμηλή τεστοστερόνη γίνονται κυκλοθυμικοί, παρουσιάζοντας συναισθηματικές εξάρσεις. Παρουσιάζουν αδυναμία συγκέντρωσης και πολλές φορές, εμφανίζουν ήπια ή και πιο βαριά συμπτώματα κατάθλιψης. 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.