REAL LIFE MOTHERWORLD

#MamasinPandemic: Η Εύα Καραμπάτσου εξηγεί πώς ένιωσε όταν έμαθε ότι θα γεννήσει μέσα στην πανδημία


The Jennettes

7 Μαΐου 2021

#MamasinPandemic: Η Εύα Καραμπάτσου εξηγεί πώς ένιωσε όταν έμαθε ότι θα γεννήσει μέσα στην πανδημία

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Μητέρας, δέκα γυναίκες μοιράζονται με το κοινό του jenny.gr την προσωπική τους ιστορία από τη στιγμή που έμαθαν πως θα γίνουν μητέρες μέχρι τη στιγμή που κράτησαν για πρώτη φορά στην αγκαλιά τους το μωρό που κυοφορούσαν εν μέσω μιας τόσο ιδιαίτερης εποχής. Στην ιστορία της Εύας, η αγκαλιά θα γίνει πραγματικότητα μέσα σε λίγους μήνες!

Μέχρι πριν δύο χρόνια, κανείς δεν θα μπορούσε να καταλάβει τον λόγο ύπαρξης αυτού του άρθρου.

Κανείς δεν θα μπορούσε να προβλέψει την ιλιγγιώδη ταχύτητα, με την οποία εξαπλώθηκε στη ζωή μας η πανδημία που έγινε συνώνυμη μιας εξαιρετικά πρωτόγνωρης εποχής. Αλήθεια, πώς είναι να γίνεσαι μητέρα εν μέσω της Covid- 19; Ποια είναι τα συναισθηματικά στάδια από τα οποία αναπόφευκτα περνάς και τι είναι τελικά αυτό που θα χαρακτηρίζει για πάντα αυτή την τόσο ιδιαίτερη εμπειρία; 

jenny.gr

Η Εύα και ο Δημήτρης πρόκειται να γίνουν για δεύτερη φορά γονείς αλλά αυτή τη φορά, η εμπειρία τους θα διαφέρει αρκετά από την πρώτη εξαιτίας της πανδημίας. Ακολουθεί η προσωπική ιστορία της Εύας, όπως την αφηγήθηκε στο jenny.gr.

Είναι η δεύτερη φορά που συμβαίνει το θαύμα στη ζωή μου. Το πρώτο, ο Αλέξανδρος, 4 ετών πια, έχει γεμίσει τη ζωή μου φως, χαρά, πολύ παιχνίδι και ζωντάνια. Ζώντας μαζί του τα τελευταία χρόνια, συνειδητοποίησα ότι τα αποθέματα υπομονής μου είναι τεράστια και ότι η κούραση δεν μετριέται, δεν υπάρχει. Το παιδί μου είναι η πρώτη μου σκέψη όταν ξυπνάω και η τελευταία μου πριν κοιμηθώ. Η μόνη μου έννοια. Και τώρα αυτό θα διπλασιαστεί. Ακόμα δεν ξέρω πώς θα γίνει κάτι τέτοιο, αλλά ξέρω ότι η αγάπη πάντα πολλαπλασιάζεται.

Όταν έμαθα ότι είμαι έγκυος, το πρώτο πράγμα που ένιωσα ήταν τεράστια χαρά. Έτρεξα φυσικά να το πω στους δύο άντρες της ζωής μου. Ο μεγαλύτερος χάρηκε μαζί μου και ο μικρότερος χοροπήδαγε, λέγοντας ότι θέλει αδερφούλα, (για να δούμε).

Ενημερώνοντας τον γιατρό μου, μού συνέστησε να μένω όσο το δυνατόν περισσότερο στο σπίτι και να μην έχω επαφές με άλλον κόσμο πέρα από τους κοντινούς μου ανθρώπους. Και εκεί ήταν που φοβήθηκα και αναρωτήθηκα αν θα περνούσα και τους υπόλοιπους μήνες χωρίς να βγαίνω ουσιαστικά από το σπίτι παρά μόνο για την καθιερωμένη επίσκεψη στον γυναικολόγο.

jenny.gr

Όταν εκείνος μου εξήγησε ότι δεν πρέπει να το ρισκάρω καθώς οι μεταλλάξεις ευνοούν τη μετάδοση, είπα ότι δεν το κουνάω από εκεί. Είναι δύσκολο να ξέρει μια έγκυος ότι δεν μπορεί να πάει μια βόλτα με φίλους ή για ένα φαγητό και να απολαύσει τις μέρες της εγκυμοσύνης της. Αλλά δεν παύει να είναι μια περίοδος που χρειάζεται από όλους μας μεγάλη προσοχή και αυτό ιδιαίτερα εγώ το έχω καταλάβει καλά.

Οποιαδήποτε στιγμή αποφασίσει μια γυναίκα να γίνει μητέρα πρέπει να ξέρει ότι το γεγονός αυτό θα της αλλάξει τη ζωή, ανεξάρτητα με τις συνθήκες που επικρατούν. Εννοείται ότι είναι δύσκολο να φέρνεις στον κόσμο ένα παιδί εν μέσω πανδημίας, όμως ένα μωρό έρχεται για να αγαπηθεί και να μεγαλώσει από δύο γονείς. Κι αυτοί θα είναι δίπλα του από την πρώτη στιγμή είτε υπάρχει πανδημία, είτε όχι.

Μητέρα είναι ρήμα. Είναι κάτι που κάνεις, όχι απλά αυτό που είσαι ~ Dorothy Canfield Fisher

Χρόνια πολλά σε όλες τις μαμάδες του κόσμου!

jenny.gr