REAL LIFE MOTHERWORLD

#MamasInPandemic: Η Χριστίνα Στρωματιά περιγράφει πόσο απερίγραπτα όμορφη ήταν η εμπειρία του τοκετού της


The Jennettes

7 Μαΐου 2021

#MamasInPandemic: Η Χριστίνα Στρωματιά περιγράφει πόσο απερίγραπτα όμορφη ήταν η εμπειρία του τοκετού της

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Μητέρας, δέκα γυναίκες μοιράζονται με το κοινό του jenny.gr την προσωπική τους ιστορία από τη στιγμή που έμαθαν πως θα γίνουν μητέρες μέχρι τη στιγμή που κράτησαν για πρώτη φορά στην αγκαλιά τους το μωρό που κυοφορούσαν εν μέσω μιας τόσο ιδιαίτερης εποχής. 

Μέχρι πριν δύο χρόνια, κανείς δεν θα μπορούσε να καταλάβει τον λόγο ύπαρξης αυτού του άρθρου.

Κανείς δεν θα μπορούσε να προβλέψει την ιλιγγιώδη ταχύτητα, με την οποία εξαπλώθηκε στη ζωή μας η πανδημία που έγινε συνώνυμη μιας εξαιρετικά πρωτόγνωρης εποχής. Αλήθεια, πώς είναι να γίνεσαι μητέρα εν μέσω της Covid- 19; Ποια είναι τα συναισθηματικά στάδια από τα οποία αναπόφευκτα περνάς και τι είναι τελικά αυτό που θα χαρακτηρίζει για πάντα αυτή την τόσο ιδιαίτερη εμπειρία; 

Ακολουθεί η προσωπική ιστορία της Χριστίνας, η οποία είναι εργαλειοδότρια σε χειρουργεία, όπως την αφηγήθηκε στο jenny.gr.

jenny.gr

Είναι η πρώτη φορά που έγινα μητέρα. Η εγκυμοσύνη μου ήταν εξαιρετική χωρίς κανένα πρόβλημα. Σταμάτησα την εργασία μου γύρω στον 6ο μήνα. Η εμπειρία της εγκυμοσύνης και του τοκετού μου ήταν απερίγραπτα όμορφη, τόσο... που το ξαναέκανα αύριο!

Σίγουρα το ότι κυοφορείς και θα φέρεις στον κόσμο ένα πλάσμα εν μέσω μιας πρωτόγνωρης πανδημίας είναι αρκετά στρεσογόνο. Η ψυχολογία μου όλους αυτούς τους μήνες είχε αρκετά "σκαμπανεβάσματα". Υπήρχε η χαρά και η προσμονή για το μωράκι μου αλλά κάποιες φορές παράλληλα επικρατούσε έντονα το άγχος και η ανησυχία μην έρθω σε επαφή με κρούσμα. Με προσοχή, όλα πήγαν καλά και τώρα κρατώ την κόρη μου στην αγκαλιά μου. 

jenny.gr

Η συγκεκριμένη εμπειρία με δίδαξε να έχω περισσότερη υπομονή, να προσέχω τον εαυτό μου περισσότερο και να μη το βάζω κάτω. Συμβουλεύω κάθε γυναίκα που επιθυμεί να αποκτήσει το μωράκι της να το κάνει χωρίς κανέναν ενδοιασμό.

Τελικά μόνο εγώ μπορώ να δώσω στα παιδιά μου μια χαρούμενη μητέρα που αγαπάει τη ζωή ~ Janene Wolsey Baadsgaard

Χρόνια πολλά σε όλες τις μαμάδες του κόσμου!

jenny.gr