REAL LIFE MOTHERWORLD

#MamasInPandemic: Η Sivylla Vassiadi εξηγεί πώς βίωσε την πιο ήρεμη εγκυμοσύνη της μέχρι σήμερα


The Jennettes

7 Μαΐου 2021

#MamasInPandemic: Η Sivylla Vassiadi εξηγεί πώς βίωσε την πιο ήρεμη εγκυμοσύνη της μέχρι σήμερα

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Μητέρας, δέκα γυναίκες μοιράζονται με το κοινό του jenny.gr την προσωπική τους ιστορία από τη στιγμή που έμαθαν πως θα γίνουν μητέρες μέχρι τη στιγμή που κράτησαν για πρώτη φορά στην αγκαλιά τους το μωρό που κυοφορούσαν εν μέσω μιας τόσο ιδιαίτερης εποχής. 

Μέχρι πριν δύο χρόνια, κανείς δεν θα μπορούσε να καταλάβει τον λόγο ύπαρξης αυτού του άρθρου.

Κανείς δεν θα μπορούσε να προβλέψει την ιλιγγιώδη ταχύτητα, με την οποία εξαπλώθηκε στη ζωή μας η πανδημία που έγινε συνώνυμη μιας εξαιρετικά πρωτόγνωρης εποχής. Αλήθεια, πώς είναι να γίνεσαι μητέρα εν μέσω της Covid- 19; Ποια είναι τα συναισθηματικά στάδια από τα οποία αναπόφευκτα περνάς και τι είναι τελικά αυτό που θα χαρακτηρίζει για πάντα αυτή την τόσο ιδιαίτερη εμπειρία; 

Ακολουθεί η προσωπική ιστορία της Sivylla, όπως την αφηγήθηκε στο jenny.gr.

Είναι η τρίτη φορά που γίνομαι μαμά. Μέσα σε 2μιση χρόνια! Όταν ανακάλυψα ότι είμαι έγκυος στο τρίτο μωρό, το δεύτερο ήταν μόλις 5 μηνών. Και τώρα είμαι μαμά 3 παιδιών κάτω των 3 ετών. 

Έμεινα έγκυος στην πρώτη καραντίνα και γέννησα στη δεύτερη. Έστειλα τον κωδικό «1» για να πάω στο μαιευτήριο! Αυτή τη φορά «ήξερα» ότι είμαι έγκυος πριν κάνω το τεστ. Παρ' όλα αυτά, όταν ήρθε η επιβεβαίωση από τον γιατρό, το σοκ ήταν μεγάλο.

Έγκυος, 2 under 2 και καραντίνα; Πώς; Είχα τρομοκρατηθεί! Αυτοί οι 9 μήνες κύλησαν πολύ πιο ομαλά από ότι είχα στο μυαλό μου, και τελικά η εγκυμοσύνη μου εν μέσω πανδημίας ήταν μία εντελώς αλλόκοτη και διαφορετική, αλλά όμορφη εμπειρία.

Ναι, ο άντρας μου δεν επιτρεπόταν να με συνοδέψει στα υπερηχογραφήματα και πήγαινα μόνη μου στον γυναικολόγο, οι γονείς μας έμαθαν το φύλο του μωρού μέσω FaceTime, δεν έκανα babyshower, φορούσα μάσκα την πρώτη φορά που αντίκρισα το μωρό και η μαμά μου είδε το τρίτο της εγγόνι από φωτογραφία, αφού απαγορευόταν να έρθει στο μαιευτήριο. Όμως, ο επιπλέον χρόνος στο σπίτι, οι χαλαροί ρυθμοί της καθημερινότητας και η εσωστρέφεια που χαρακτήριζαν αυτήν την περίοδο, μου έδωσαν την ευκαιρία να αφοσιωθώ περισσότερο στην εγκυμοσύνη μου, να γνωριστώ καλύτερα με τα παιδιά μου, και τελικά να βιώσω την πιο ήρεμη εγκυμοσύνη μου- μέχρι σήμερα. 


Η ζωή συνεχίζεται. Με πανδημία ή χωρίς, με lockdown ή χωρίς, η ζωή συνεχίζεται. Και αυτό είναι το μοναδικό που μπορεί να μας δώσει μια αίσθηση κανονικότητας. Δεν θα απέτρεπα μία γυναίκα που θέλει να γίνει μητέρα από το να το κάνει- ακόμα και υπό αυτές τις πρωτόγνωρες συνθήκες. Γιατί δεν υπάρχει τίποτα πιο χαρμόσυνο και ελπιδοφόρο από την γέννηση ενός νέου ανθρώπου.

Να είσαι μητέρα σημαίνει να μαθαίνεις τις δυνάμεις που δεν ήξερες ότι έχεις και να αντιμετωπίζεις τους φόβους που δεν ήξερες ότι υπήρχαν ~ Linda Wooten

Χρόνια πολλά σε όλες τις μαμάδες του κόσμου!

jenny.gr