REAL LIFE MOTHERWORLD

Το πρώτο παγκάκι θηλασμού στο Βέλγιο έχει στόχο να σπάσει κάθε ταμπού


31 Ιουλίου 2021

Το πρώτο παγκάκι θηλασμού στο Βέλγιο έχει στόχο να σπάσει κάθε ταμπού

Μετά την Κροατία που είχε πρωτοπορήσει, δημιουργώντας τα πρώτα παγκάκια θηλασμού, τώρα το Βέλγιο δημιουργεί το πρώτο παγκάκι που θα φιλοξενεί μαμάδες που επιθυμούν να θηλάζουν δημόσια, σπάζοντας κάθε ταμπού. 

Αυτός είναι τουλάχιστον ο στόχος καθώς ο δημόσιος θηλασμός είναι πολλές φορές αντικείμενο συζήτησης και διαμάχης σε πολλές χώρες. Ένα ειδικό παγκάκι που έχει στηθεί στο Grote Markt στο Kortrijk, στη Δυτική Φλάνδρα, περιμένει κάθε μητέρα που θέλει να θηλάσει και να νιώσει ταυτόχρονα άνετα όσο ταΐζει το μωρό της χωρίς να έχει να αντιμετωπίσει τα αδιάκριτα βλέμματα του κόσμου. 

Το σημείο θηλασμού δημιουργήθηκε σκόπιμα στο Kortrijk, καθώς όλο και περισσότερες γυναίκες στη Δυτική Φλάνδρα-74,7% των μητέρων το 2020 έναντι 69,7% το 2014-επιλέγουν να ταΐσουν τα παιδιά τους με αυτόν τον τρόπο.

Παρόλο που ο δημόσιος θηλασμός στο Βέλγιο προστατεύτηκε πρόσφατα από τον νόμο, αυτό σημαίνει ότι οι γυναίκες μπορούν να προσφύγουν εάν αντιμετωπίσουν αρνητικές αντιδράσεις σχετικά με αυτόν, όμως όλες οι μητέρες δεν νιώθουν απόλυτα άνετα να θηλάζουν το μωρό τους δημόσια, καθώς πολλοί σχολιάζουν αρνητικά την εικόνα.

«Όταν θηλάζετε, ειδικά στα πρώτα στάδια της ζωής ενός παιδιού, αυτό πρέπει να γίνεται 12 φορές την ημέρα και μερικές φορές περισσότερες», δήλωσε η Nele Wouters, εκπρόσωπος του έργου Opgroeien που διαχειρίζεται το Kind en Gezin.

Ο πάγκος, που δημιουργήθηκε από τη σχεδιάστρια Leda Devoldere με έδρα τη Γάνδη, έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε οι γυναίκες να μη νιώθουν μόνες αν δεν θέλουν να είναι και σίγουρα δημιουργήθηκε για να διαλύσει κάθε προκατάληψη γύρω από το ευαίσθητο αυτό θέμα. 

Δείτε ακόμη: Η μητρότητα μέσα από 8 αστείες εικόνες