UPDATE #NOW

Ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος μας μιλάει για το πρώτο του παιδικό βιβλίο


Σύρμα Κιουπελόγλου

4 Φεβρουαρίου 2021

Ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος μας μιλάει για το πρώτο του παιδικό βιβλίο

Ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος είναι από τους πιο αγαπητούς ηθοποιούς στην Ελλάδα. Ωστόσο, πρόσφατα ένιωσε την ανάγκη να τον γνωρίσουμε και μέσα από μία άλλη του ιδιότητα, αυτή του συγγραφέα παιδικών βιβλίων. Το πρώτο του βιβλίο από τις εκδόσεις KAKTOS φέρει τον τίτλο «Ροδομάγουλος» και υπόσχεται να ταξιδέψει μικρούς και μεγάλους στα αστέρια. Εμείς μιλήσαμε με τον κ. Χαραλαμπόπουλο για το νέο του βήμα και του ευχόμαστε να είναι καλοτάξιδο!

Πώς προέκυψε η συγγραφή και δη, η συγγραφή ενός παιδικού βιβλίου;

Η συγγραφή προέκυψε από τα φοιτητικά μου χρόνια, ως μία ανάγκη αναμέτρησης με τη φαντασία μου κι ως μία τεράστια ανάσα, αφού στα δύσκολα χρόνια ανεύρεσης δουλειάς στο αντικείμενο του ηθοποιού υπήρχε αρκετός χρόνος  προς δημιουργική εκμετάλλευση. Αρχικά, καταπιάστηκα με κινηματογραφικά και τηλεοπτικά σενάρια, άλλα μισοτελειωμένα κι άλλα όχι, σίγουρα όμως γεμάτα από ατέλειες, που εκείνη την εποχή για έναν νέο κι άπειρο σαν εμένα, φαίνονταν τα αριστουργήματα που θα άφηναν εποχή, κι αφέθηκαν σ’ ένα συρτάρι.

Παράλληλα, με τα χρόνια, μαθαίνοντας κάποιους κανόνες κι εμπειρικά λόγω της δουλειάς, έγραφα κάπως καλύτερα, αποκρυπτογραφώντας τη δομή ενός σεναρίου. Δεν έμεινα όμως εκεί, γιατί έγραφα παράλληλα και κάποιους στίχους και γενικά οτιδήποτε μπορούσε να με εμπνεύσει. Η έμπνευσή μου κάθε φορά καθορίζει το είδος της ιστορίας που θέλω να αφηγηθώ…Κι έτσι μέσα από μια έμπνευση της στιγμής και μετά από πολύχρονη σκέψη, προέκυψε ο Ροδομάγουλος!

Ποια είναι η ιστορία που κρύβεται πίσω από τον «Ροδομάγουλο»;

Αρχικά η απώλεια και πώς θα ήταν δυνατόν να μιλήσεις γι αυτή σ’ ένα παιδί μέσα από μια ιστορία. Στη διάρκεια της συγγραφής, όμως, γεννήθηκε η ανάγκη να μιλήσω και για κάποιες αξίες που δίνουν πραγματικά νόημα στη ζωή ενός ανθρώπου.

Ποιο είναι για εσάς το πιο σημαντικό μάθημα που πρέπει να λάβει ένα παιδί;                                                                            

Να ζει, ν’ αγαπά και συνεχώς να μαθαίνει!

jenny.gr

Από πού εμπνέεστε ως καλλιτέχνης;

Από οτιδήποτε μου φέρει η ζωή και μ’ εντυπωσιάζει τόσο ώστε να θέλω να το μοιραστώ και να το επικοινωνήσω με τον κόσμο…

Το βιβλίο σας υπόσχεται ένα ταξίδι στα αστέρια. Είναι ένα ταξίδι για όλες τις ηλικίες;

Ο Ροδομάγουλος είναι το όχημα, με το οποίο θα  ταξιδέψουν οι μεγάλοι, έχοντας μαζί τους ως συνεπιβάτες τα παιδιά!

Την Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου στις 19:00 θα πραγματοποιηθεί η διαδικτυακή παρουσίαση του βιβλίου σας στο πλαίσιο του θεσμού Public Events Go Social. Η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά μέσα από το Facebook του Public. Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν 3 ξεχωριστοί καλλιτέχνες, (Δέσποινα Βανδή, Χρήστος Θηβαίος, Μαρία Ναυπλιώτου). Πείτε μας λίγα λόγια γι’ αυτό.

Οι τρεις αυτοί καλλιτέχνες είναι ξεχωριστοί και υπέροχοι άνθρωποι. Είναι μεγάλη η χαρά μου, όπως επίσης και η τιμή που μου κάνουν να βρίσκονται δίπλα μου σ’ αυτή την παρουσίαση και τους ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου. Και με τους τρεις, γνωρίζομαι πολλά χρόνια. Τους εκτιμώ και τους θαυμάζω απεριόριστα. Εξάλλου είναι από τους λίγους που γνώρισαν τον Ροδομάγουλο προτού εκδοθεί και η  βοήθειά τους ήταν ανεκτίμητη. Είναι πολύ σημαντικό να νιώθεις πως έχεις φίλους και να σε υποστηρίζουν σε κάθε καινούριο βήμα.

Περίοδος πανδημίας και περίοδος καραντίνας. Πώς βιώνετε αυτήν την ιδιαίτερη εποχή και ποιους μηχανισμούς προσαρμογής αναπτύξατε;

Μια εποχή που θυμίζει σενάριο επιστημονικής φαντασίας! Ποιος θα φανταζόταν, πριν από έναν χρόνο ότι θα ήμασταν αναγκασμένοι να κάνουμε μια τόσο μεγάλη παύση ζωής; Είναι ανάμεικτα τα συναισθήματα που με διακατέχουν όλον αυτόν τον καιρό... Προσπαθώ να υπερνικήσω την αγωνία και το φόβο για το μέλλον, με την ελπίδα ότι θα ‘ρθει σύντομα  η στιγμή που θα μπορέσουμε να αγκαλιαστούμε ξανά χωρίς αγωνία. Ο μηχανισμός προσαρμογής μου σε όλο αυτό είναι να μην επιτρέπω στον εαυτό μου να προσαρμοστεί, γιατί αυτό δεν είναι ζωή και δεν πρέπει να το συνηθίσω. Κι αν οι συνθήκες δε μου επιτρέπουν να απομακρυνθώ από τους 4 τοίχους, τότε θα κάνω τρέξιμο επί τόπου!

Τι να περιμένουμε από εσάς επαγγελματικά, στο μέλλον; Να είμαστε αισιόδοξοι και για το 2ο συγγραφικό σας εγχείρημα;

Όλα πια είναι πιθανά κι απίθανα μαζί… Αποδείχτηκε περίτρανα πως αν δε βάλει στο τέλος την υπογραφή του κι ο Θεός, συμβόλαιο με το μέλλον δεν ισχύει. Η θέληση και τα σχέδια για δημιουργία όμως, είναι πάντα ετοιμοπόλεμα και μάχονται σε καθημερινή βάση ώστε να περάσουν από τη θεωρία στην πράξη.
    
Ποιο μήνυμα θέλετε να μεταφέρετε στον κόσμο που θα διαβάσει το βιβλίο σας;

Δε χρειάζεται να δείτε τα φτερά που έχετε στην πλάτη σας για να μπορέσετε να πετάξετε…!

Μπορείτε να βρείτε το βιβλίο στον ακόλουθο σύνδεσμο: public.com

Για περισσότερα events επισκεφθείτε το blog.public.gr

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits

jenny.gr