ΟΜΟΡΦΙΑ

Αγαπώ τo "τότε" στυλ της Ali Mac Graw


3 Ιανουαρίου 2012

ali-baby.jpg

Υπέροχα μακριά μαύρα μαλλιά, προσωπικό στυλ και γήινη γοητεία. Ένα style icon που είχε κάτι το ξεχωριστό.

Θα τη θυμάστε ίσως από τη μελό ταινία Love Story στα 70’s. Η Ali Mac Graw είναι μια αμερικανίδα beauty με σκοτσέζικη καταγωγή. Αφού τελείωσε τις σπουδές της στο Wellesley College μετακόμισε στο Μεγάλο Μήλο. Περίπου το 1960 μπήκε στο χώρο των media όπου εργάστηκε ως βοηθός της θρυλικής φωτογράφου Diana Vreeland στο Harper’s Bazzar, ως μοντέλο στο περιοδικό Vogue αλλά και ως διακοσμήτρια. Τελευταία φορά τη θυμάμαι σε ένα γρήγορο πέρασμα που έκανε από την τηλεοπτική σειρά Δυναστεία περίπου το 1985. Το στυλ της Mac Graw είχε όλα τα επιτυχημένα συστατικά της 70’s κουλτούρας με άφθονες όμως δόσεις αυθεντικότητας. Έτσι, η Mac Graw έφτιαξε τη δική της σχολή η οποία αποτελεί ακόμα και σήμερα ένα πολύ καλό σημείο αναφοράς και πρότυπο για όσες από εσάς έχετε αδυναμία στο bohemian sexy look. Αγαπούσε το mix&match και τολμούσε το επίκαιρο trend των έθνικ μοτίβων και υλικών. Είχε εμμονή με τα καπέλα και τα αξεσουάρ μαλλιών ενώ φορούσε συνέχεια τα maxi φορέματα που της πήγαιναν πολύ. Τέλος, τα ολόισια μαύρα μαλλιά της είναι μια από τις πιο cult κούπ που πέρασαν ποτέ από το σινεμά! Το διαχρονικό στυλ της αποτελείτε από: το κλασικό camel παλτό, έθνικ πουκάμισα, preppy πουλόβερ για το casual look σας, εντυπωσιακά μάξι φορέματα, παντελόνια καμπάνες με t-shirt, τουρμπάν. Σήμερα, μοιάζει λίγο με τη Rachel Bilson. Μου θυμίζει μια από τις πιο όμορφες Ελληνίδες εκείνες της εποχής, την Έλενα Ναθαναήλ.

Από την ταινία-θρύλο "Love Story"

Η βελούδινη φυσική ομορφιά, το μποέμ στυλ, το no-make up look και η ανεπιτήδευτη κομψότητα είναι τα συστατικά του look που η Mac Graw υπηρέτησε σε υπέρτατο βαθμό. Ακόμα και σήμερα, με τις ρυτίδες της, και το χρόνο να καταγράφεται στο πρόσωπό της, είναι πολύ γοητευτική. Έχει κάτι από την ποιότητα της Lauren Hutton, και έτσι αν και 60+ διατηρεί τη λάμψη της και εκπέμπει αβίαστα τη γοητεία που προσφέρει στη γυναίκα η περιόδος της ωριμότητας...

H Ali Mac Graw σήμερα

Πριν περίπου δύο χρόνια στο Oprah Winfrey Show σε ένα αφιέρωμα στο πρόσωπό της και το στυλ της.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.