ΟΜΟΡΦΙΑ BEAUTY NEWS

Το νέο trend στα piercings μπορεί να βοηθήσει στις ημικρανίες σας


Αφροδίτη Σακκά

26 Μαρτίου 2018

29089576-1868205603247427-3873697056564445184-n.jpg

Όπως είπε η Juline Michele Bryson, MD, αναπληρώτρια καθηγήτρια νευρολογίας στο Wake Forest Baptist Medical Center στο Winston-Salem της Βόρειας Καρολίνας, στο Refinery29, η πραγματική απάντηση είναι πως όχι -αλλά αυτό δε σημαίνει πως δεν δουλεύει για μερικούς ανθρώπους. "Δεν υπάρχει καμία επιστημονική απόδειξη πως τα piercings μειώνουν τις ημικρανίες και ο περισσότερος κόσμος με πονοκέφαλο θα έλεγε σίγουρα όχι," εξηγεί η Dr. Bryson. "Αλλά δεν μπορούμε να μην πούμε πως το τρύπημα του δέρματος δεν προκαλεί απελευθέρωση ενδορφινών που μπορεί να εμποδίσει τον πόνο." Αλλά πιθανότατα, είναι απλά πλασίμπο, αναφέρει στο Refinery29.

 

A post shared by The Piercing Room (@leila.dabous) on

Μία ανεπίσημη έρευνα με 1.107 συμμετέχοντες με piercings στη κόγχη του αυτιού, η οποία πραγματοποιήθηκε από το site και app MigrainePal, βρήκε πως το 64% βίωσε μείωση στη συχνότητα των ημικρανιών. Αλλά αυτό άρχισε να πέφτει όσο ο καιρός περνούσε -από τους περίπου 311 συμμετέχοντες που είχαν το piercing στη κόγχη για λιγότερο από ένα μήνα, το 25% ανέφερε πως δεν είχε καθόλου πονοκέφαλο από τότε που το έκανε. Ο αριθμός αυτός γλίστρησε στο 16% που είπαν πως είχαν τα piercings τους από 1 μέχρι 2 χρόνια και επίσης δεν είχαν καθόλου πονοκέφαλο από τότε.

Πιστεύεται πως οι ημικρανίες, παρ' ότι συνδέονται γενετικά, δεν προκαλούνται από τα ίδια γονίδια στον κάθε ασθενή. Γι' αυτό και χρειάζεται χρόνος έτσι ώστε να βρεθεί η σωστή θεραπεία. Και αν πιστεύετε πως ένα πολύ cool piercing μπορεί να βοηθήσει στο να μειωθεί ο πόνος που προκαλούν οι ημικρανίες ή να τις εξαφανίσουν τελείως, τότε καλώς. Απλά να ξέρετε πως μερικά piercins μπορεί να βλάψουν τους χόνδρους των αρθρώσεων και φυσικά να είστε προσεκτικοί με το καθάρισμα του νέου σας piercing. Γιατί ένα μολυσμένο αυτί μπορεί να προκαλέσει πολύ πόνο -έναν που τα placebo δεν μπορούν να γιατρέψουν ιδιαίτερα.

 

A post shared by @modifyme.piercing on

Gallery: Δείτε γιατί πρέπει να περιποιήστε τα τατουάζ σας

[gallery-716807]

 

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.