Έρχεται το χάπι κατά της γήρανσης

The Jennettes
Πέμπτη, 05 Σεπτεμβρίου 2019

Τα πρώτα εμπόδια για τους επιστήμονες που ερευνούσαν τις επιδράσεις των γεροντολυτικών ήταν ο καθορισμός του τι ακριβώς επιχειρούν να θεραπεύσουν καθώς η φυσική γήρανση καθαυτή είναι συνδεδεμένη με μια σύνθετη συστηματική έκπτωση του οργανισμού.

Σε πρώτο στάδιο τα φάρμακα δοκιμάστηκαν σε συγκεκριμένες ιατρικές καταστάσεις όπως χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια, γλαύκωμα, εκφύλιση ωχράς κηλίδας αλλά οι προσπάθειες αυτές είναι ακόμα σε πρώιμο στάδιο. Τα καλά νέα είναι όμως ότι τα αποτελέσματα είναι θετικά και ο Σεμπάστιαν Γκρονκ από το Ινστιτούτο Μαξ Πλανκ για τη Βιολογία της Γήρανσης δήλωσε ότι τα συγκεκριμένα φάρμακα προκαλούν το ενδιαφέρον των ερευνητών γιατί φαίνονται λειτουργικά.

Ακόμη, επισημαίνει ότι δεν έχει εμφανιστεί οργανισμός που να παρουσιάσει αντίσταση στα γεροντολυτικά, καθώς τα γηρασμένα κύτταρα, στα οποία αυτά στοχεύουν, δεν πολλαπλασιάζονται. Η θεραπεία κατά της γήρανσης μπορεί να χορηγείται στο άτομο μια φορά την εβδομάδα ή τον μήνα. Σύμφωνα με τους ειδικούς τα φάρμακα θα έχουν θετικές επιδράσεις στην παχυσαρκία η οποία προκαλεί την πρώιμη γήρανση των κυττάρων.