ΟΜΟΡΦΙΑ BEAUTY NEWS

H Βίλλυ Ροδοπούλου θα μιλήσει στο #empoweringwomen για τις αισθητικές παρεμβάσεις και τον ρόλο των social media στην εικόνα των γυναικών σήμερα


Ελένη Τσούτση

25 Σεπτεμβρίου 2019

H Βίλλυ Ροδοπούλου θα μιλήσει στο #empoweringwomen για τις αισθητικές παρεμβάσεις και τον ρόλο των social media στην εικόνα των γυναικών σήμερα

Είναι γνωστό ότι είναι ιδιότητα του ανθρώπου να έλκεται από το ωραίο και το αρμονικό. Το ανθρώπινο σώμα είναι δείγμα κάλλους και σε πολλές περιπτώσεις πολύ εντυπωσιακό, σαν ένα έργο τέχνης. Έτσι και ο πλαστικός χειρουργός, όντας αρωγός στην προσπάθεια αυτή συμβάλλει ως άλλος «συντηρητής των έργων τέχνης της φύσης» που αποτελούν τα ανθρώπινα σώματα και πρόσωπα.

Αυτή ακριβώς είναι και η φιλοσοφία της Δρ. Βίλλυς Ροδοπούλου, που εργάζεται πλέον των 15 ετών στο χώρο της αισθητικής χειρουργικής και ιατρικής , με ειδικότερο ενδιαφέρον στις επεμβάσεις προσώπου (χειρουργικές και μη) καθώς και σε όλες τις πιο εξελιγμένες μη επεμβατικές τεχνολογίες αιχμής για την ανανέωση του προσώπoυ και σώματος όπως τις ραδιοσυχνότητες (Radio-Frequency -RF).

Αξίζει δε να σημειωθεί ότι έχει τεράστια εμπειρία στην εφαρμογή της κρυολιπόλυσης, με ανάπτυξη μάλιστα προσωπικής τεχνικής : την 3D-CryolipolysisTM που έχει παρουσιάσει σε πολλαπλά παγκόσμια συνέδρια.

Η πλαστικός χειρουργός Βίλλυ Ροδοπούλου  μας μίλησε για όλα όσα απασχολούν μια γυναίκα που επιθυμεί να κάνει μια πλαστική επέμβαση με αφορμή το Workshop "Empowering  women" που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου στο κτήμα Αρίστη.

Τι θα συμβουλεύατε μια γυναίκα που επιθυμεί να κάνει μια αλλαγή στην εξωτερική της εμφάνιση;

Η μεγαλύτερη ευθύνη που έχουν οι πλαστικοί χειρουργοί, όχι μόνο απέναντι στον ασθενή αλλά και στην ίδια τους την επιστήμη, είναι να έχουν τη γνώση, την ικανότητα και τη διαύγεια να κατευθύνουν σωστά τον κάθε ασθενή που προστρέχει στη βοήθειά τους. Είναι απαραίτητο οι ασθενείς να μην καταφεύγουν σε παρεμβάσεις εξαιτίας εξωτερικών πιέσεων αλλά επειδή οι ίδιοι συνειδητά το επιθυμούν, έχοντας κατανοήσει πλήρως, μετά από διεξοδική συζήτηση, τις επιπλοκές, το κόστος, τη μονιμότητα αλλά και το προσδοκώμενο αποτέλεσμα. Άρα η συμβουλή που έχω να δώσω στις γυναίκες που επιθυμούν να προβούν σε κάποια επέμβαση είναι η επιλογή ενός γιατρού που θα τις συμβουλεύσει κατάλληλα και με κριτήριο μόνο το όφελος του ασθενούς.

Πώς μια γυναίκα μπορεί να αποφύγει την υπερβολή όταν παίρνει την απόφαση να κάνει πλαστική επέμβαση;

Η προσωπική μου απαράβατη αρχή είναι το μέτρο και η φυσικότητα. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η λέξη όμορφος προέρχεται από τη λέξη εύμορφος (ευ + μορφή), δηλαδή αυτός που ευχαριστεί τις αισθήσεις μας με το παρουσιαστικό του. Και φυσικά ευχαριστείται και ο ίδιος. Άρα είναι σαφές ότι η όμορφη εμφάνιση επιδρά στον ψυχισμό του φέροντος αλλά και των γύρω του ενισχύοντάς τον. Φτιάχνοντας κανείς τη μορφή του, αποκτά ομορφιά, πρωτίστως εξωτερική, καθώς και τη δυνατότητα να τη μετουσιώσει και σε εσωτερική. Πάντα, φυσικά, χωρίς καμία παραποίηση ή υπερβολή. Αυτή είναι η αρχή που θα πρέπει να έχουν υπόψιν τους, πάντα σε συνδυασμό με την επιλογή ενός έμπειρου γιατρού, οι γυναίκες που επιθυμούν να υποβληθούν σε μια επέμβαση ώστε να έχουν ένα φυσικό αποτέλεσμα.

Πόσο έχει επηρεάσει το «πρότυπο Kardashian» την σύγχρονη γυναίκα;

Η τηλεόραση, ιδιαίτερα το διαδίκτυο αλλά και ο τύπος διαμορφώνουν και προβάλλουν εξιδανικευμένες μορφές, με συγκεκριμένους σωματότυπους και χαρακτηριστικά, ενώ ό,τι αποκλίνει από αυτά «περιθωριοποιείται», θεωρείται μη φυσιολογικό. Φαίνεται πως τα πρότυπα ομορφιάς και ελκυστικότητας αποκτούν την ισχύ που τους δίνουμε εμείς και πατούν σε μεγάλο βαθμό στο γυναικείο ναρκισσισμό και το κυνήγι της τελειότητας. Η διαφορετικότητα αποτελεί την ειδοποιό διαφορά κάθε ανθρώπου, αποτελεί την ξεχωριστή του ταυτότητα και πρέπει να είναι τόσο αποδεκτή όσο και θεμιτή .

Πώς τα φίλτρα των social media οδηγούν τις γυναίκες να κάνουν μια παρέμβαση που ίσως δεν χρειάζονται;

Η προώθηση μιας μη ρεαλιστικής πραγματικότητας από τα social media στην καθημερινότητα επηρεάζει αδιαμφισβήτητα τον τρόπο που βλέπουμε τον εαυτό μας. Μέσα, μάλιστα, στην κοινωνική πίεση της εποχής είναι λογικό να ενταχθεί κάνεις σε τυποποιημένα πρότυπα και να συγκρίνει συνεχώς τον εαυτό του με αυτά. Κάτι που δεν είναι υγιές αλλά επικίνδυνο, καθώς η άκριτη μίμηση κι όχι απλώς η έμπνευση δημιουργεί έλλειψη ταυτότητας και υπερβολές. Όταν όμως η μόδα αφορά την υγειά τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Η ασφάλεια της ψυχής και του σώματος είναι προτεραιότητα και το 'back to normal' πιο αναγκαίο από ποτέ.

Υπάρχει κάποια συνθήκη που θα συμβουλεύατε μια γυναίκα να μην κάνει κάποια επέμβαση;

Οι παράλογες απαιτήσεις και οι ανέφικτες προσδοκίες είναι μια πρόκληση που κάθε έμπειρος πλαστικός γνωρίζει να τις διαχειριστεί. Είναι ηθικό χρέος του να ακούει τις επιθυμίες του ασθενούς και ταυτόχρονα να τις αποκωδικοποιεί ώστε να διακρίνει μια ψυχική διαταραχή που μπορεί να είναι επιζήμια για τον ασθενή, όχι μόνο σε κοινωνικούς και επαγγελματικούς τομείς αλλά και σε οικονομικούς. Άτομα που χαρακτηρίζονται από μια υπέρμετρη ενασχόληση με την εμφάνιση τους σε συνδυασμό με ένα αμείωτο αίσθημα ανικανοποίητου κρούουν τον κώδωνα του κίνδυνου και χρήζουν ψυχολογικής υποστήριξης από ειδικό. Επιπλέον υπάρχουν περιστατικά τα οποία θα επωφελούνταν μεν από μια επέμβαση, ο φόβος τους δε να ξαπλώσουν στο χειρουργικό τραπέζι είναι τόσο έντονος που τους καθιστά ακατάλληλους σαν ασθενείς. Σε  κάθε περίπτωση η ένδειξη οποιαδήποτε επέμβασης, χειρουργικής ή μη, πρέπει να έχει κριτήρια απολύτως επιστημονικά και με βάση το καλό του ασθενούς και την ευρεία γνώση, κρίση, αισθητικη και εμπειρία του ιατρού.

Αν θέλετε και εσείς να συναντήσετε από κοντά την Δρ. Ροδοπούλου για να συζητήσετε τους προβληματισμούς καθώς και να λύσετε όλες τις απορίες σας για τις πλαστικές επεμβάσεις, κλείστε το εισιτήριο σας  εδώ.

 

jenny.gr

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.