ΟΜΟΡΦΙΑ BEAUTY NEWS

Το νέο brand με οικολογική συνείδηση που προσφέρει υψηλής απόδοσης φυσικά προϊόντα μαλλιών


9 Οκτωβρίου 2020

Το νέο brand με οικολογική συνείδηση που προσφέρει υψηλής απόδοσης φυσικά προϊόντα μαλλιών

Οι εποχές αλλάζουν και η οικολογική συνείδηση έχει καταφέρει να εισχωρήσει όλο και περισσότερο στη ζωή μας. Όλοι μας εκπαιδευόμαστε καθημερινά και υιοθετούμε νέες συνήθειες με γνώμονα την αγάπη μας για τη φύση και το περιβάλλον. Όταν μάλιστα αυτό το δρόμο τον ακολουθούν ολοένα και περισσότερα brands τότε τα αποτελέσματα μόνο ενθαρρυντικά μπορεί να είναι για το μέλλον μας!

Ένα τέτοιο brand είναι η weDo/ Professional. Πρόκειται για ένα νέο brand με οικολογική συνείδηση, που προσφέρει μια σειρά από vegan, cruelty-free και 100% ανακυκλώσιμα προϊόντα, καθένα από τα οποία περιέχει έως και 50% λιγότερα συστατικά σε σχέση με τα μέσα προϊόντα μαλλιών που κυκλοφορούν στην αγορά.

jenny.gr

Το σημαντικό είναι ότι κάθε προϊόν έχει σχεδιαστεί μαζί με επιστήμονες από τα εργαστήρια περιποίησης μαλλιών της Wella Professionals και σε συνεργασία με κομμωτές για να προσφέρει επαγγελματική απόδοση.

Το πιο όμορφο κομμάτι αυτού του brand είναι το story του:

Το ταξίδι της weDo/ Professional λοιπόν ξεκίνησε από μια μικρή ομάδα ανθρώπων από τον χώρο της ομορφιάς, που είχαν τη μοναδική ευκαιρία να δημιουργήσουν ένα ολοκαίνουργιο brand από την αρχή, με οδηγό το κοινό πάθος τους για περιβαλλοντική βιωσιμότητα και την ελευθερία να μετουσιώσουν τα πιστεύω τους σε μια πλήρη σειρά προϊόντων που θα είχε απήχηση στη γενιά τους: έτσι γεννήθηκε η weDo/ Professional.  Μάλιστα, το brand κατέχει πλέον τη θέση του πρώτου άτυπου «οικολογικού εργαστηρίου» της Coty Professional Beauty, μεταδίδοντας γνώσεις και ασκώντας πίεση για θετική αλλαγή σε ολόκληρη την εταιρεία.

jenny.gr

Σχολιάζοντας το λανσάρισμα του νέου brand, η Laura Simpson, Chief Marketing Officer, Coty Professional Beauty, δήλωσε σχετικά: «Το λανσάρισμα της weDo/ Professional αποτυπώνει το αυξανόμενο ενδιαφέρον των καταναλωτών για προϊόντα υψηλής απόδοσης, με γνώμονα τον αντίκτυπο στο περιβάλλον. Όχι μόνο σχεδιάσαμε μια ολοκληρωμένη σειρά πολυχρηστικών προϊόντων που θέτει νέα περιβαλλοντικά και δεοντολογικά πρότυπα στον κλάδο, αλλά παράλληλα στοχεύουμε στη μέγιστη δυνατή διαφάνεια όσον αφορά τους τομείς όπου υπάρχουν ακόμη περιθώρια βελτίωσης και στους οποίους θέλουμε να επιτύχουμε καλύτερα αποτελέσματα».

Η νέα σειρά weDo/ Professional περιλαμβάνει 17 μοναδικά προϊόντα, μεταξύ των οποίων και 4 πολυχρηστικά, υβριδικά προϊόντα για τα μαλλιά αλλά και το σώμα.

jenny.gr

Η ομάδα της weDo/ Professional ανέπτυξε δύο νέες τεχνολογίες, με εξαιρετική αποτελεσματικότητα στην περιποίηση των μαλλιών. Η πρώτη είναι η τεχνολογία καθαρισμού χωρίς θειικά άλατα που χαρίζει εξαιρετικά ήπια σύνθεση στα σαμπουάν, με χαμηλό επίπεδο επιφανειοδραστικών φυσικής προέλευσης, και επαναφέρει το βέλτιστο επίπεδο pH στο τριχωτό της κεφαλής. Η δεύτερη είναι η τεχνολογία θωράκισης της τρίχας χωρίς σιλικόνες που χρησιμοποιείται στα conditioner και τις μάσκες μαλλιών της weDo/ Professional, σχεδιασμένη με βάση παράγωγα ελαιόλαδου που δρουν ως μαλακτικοί παράγοντες φυσικής προέλευσης, δημιουργώντας ένα φυσικό προστατευτικό φιλμ γύρω από την τρίχα.

Ως brand με οικολογική συνείδηση, η weDo/ Professional λειτουργεί έχοντας ως άξονα ένα σύνολο προτύπων για το περιβάλλον, τη μεταχείριση των ζώων και την ανθρώπινη επίδραση, με στόχο να είμαστε όσο το δυνατόν καλύτεροι παραμένοντας ταυτόχρονα ξεκάθαροι και ειλικρινείς απέναντι στους καταναλωτές όσον αφορά τους στόχους μας που δεν έχουν ακόμη επιτευχθεί, αλλά βρίσκονται υπό ανάπτυξη.

jenny.gr

Στη weDo/ Professional, είναι  υπερήφανοι για όλη τη φιλοσοφία τους - τη vegan, cruelty-free σύνθεση των προϊόντων μας με 93-99,7% συστατικά φυσικής προέλευσης. Ειδικότερα, τα προϊόντα του brand είναι:
•    Πιστοποιημένα ως vegan από την Vegan Society
•    Πιστοποιημένα ως cruelty-free από την Cruelty Free International
•    Δερματολογικά ελεγμένα, με σύνθεση χωρίς θειικά άλατα, σιλικόνες ή τεχνητές χρωστικές
•    Όλα τα προϊόντα με άρωμα διαθέτουν ειδικά σχεδιασμένο άρωμα με εξαιρετικά χαμηλό επίπεδο αλλεργιογόνων.

Οι συσκευασίες των προϊόντων weDo/ Professional κατασκευάζονται από ανακυκλωμένα και ανακυκλώσιμα υλικά, σύμφωνα με τις αρχές της κυκλικής οικονομίας:
•    Όλες οι συσκευασίες των προϊόντων weDo/ Professional είναι 100% ανακυκλώσιμες σε βιομηχανικές εγκαταστάσεις.
•    Τα σωληνάρια είναι φτιαγμένα με 50% ανακυκλωμένο πλαστικό (PCR).
•    Οι φιάλες είναι φτιαγμένες με 75% έως 94% ανακυκλωμένο πλαστικό (PCR).
•    Όλα τα βαζάκια που διατίθενται για λιανική πώληση είναι φτιαγμένα με 53% έως 56% ανακυκλωμένο πλαστικό (PCR).
•    Όλες οι εξωτερικές συσκευασίες κατασκευάζονται από 100% ανακυκλωμένο χαρτόνι, πιστοποιημένο από την FSC.

https://instagram.com/p/CFufMdYjqs9


ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ PLASTIC BANK

Ενισχύοντας περαιτέρω το προφίλ οικολογικής συνείδησής της, η weDo/ Professional συνεργάζεται με την Plastic Bank για την απομάκρυνση των πλαστικών από το περιβάλλον. Μέσω αυτής της συνεργασίας, η weDo/ Professional επιδιώκει να επεκτείνει τον αντίκτυπό της στην προστασία του περιβάλλοντος πέρα από τα προϊόντα που αναπτύσσει, και να κάνει ένα ακόμη βήμα προς την επίτευξη της αποστολής της για συλλογική δράση με στόχο έναν πιο βιώσιμο κόσμο.

Η Plastic Bank συμβάλλει στον καθαρισμό των ωκεανών από τα πλαστικά, βοηθώντας ταυτόχρονα στην καταπολέμηση της ακραίας φτώχιας, ενδυναμώνοντας ζημιωμένες κοινότητες για να μετατρέψουν τη ρύπανση σε πλούτο. Τα συλλεχθέντα πλαστικά μπορούν να ανταλλάσσονται από τους κατοίκους της περιοχής με χρήματα, σχολικά δίδακτρα, υγειονομική περίθαλψη ή ασφάλιση.

https://instagram.com/p/CFH3RZnDOo_

Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο, για κάθε προϊόν weDo/ που πωλείται, 8 πλαστικά μπουκάλια απομακρύνονται από το περιβάλλον.
Σε ό,τι αφορά τον απτό αντίκτυπο που αναμένουμε να έχουμε κατά τον πρώτο χρόνο αυτής της συνεργασίας, υπολογίζουμε ότι 120 τόνοι πλαστικού θα απομακρυνθούν από το περιβάλλον και 6 εκατ. πλαστικά μπουκάλια δεν θα καταλήξουν στους ωκεανούς.

Αποστολή της weDo/ Professional είναι να βοηθήσει τους ανθρώπους να υιοθετήσουν έναν πιο χαρούμενο και πιο βιώσιμο τρόπο ζωής, για έναν πιο όμορφο εαυτό και έναν πιο όμορφο πλανήτη. Ήδη από την αρχή της κυκλοφορίας του brand, η εκστρατεία #τogetherWeDo έχει ως στόχο να προσκαλέσει και να εμπνεύσει τους ανθρώπους να γίνουν συμμέτοχοι αυτής της προσπάθειας, μετουσιώνοντας την καλή θέληση σε απτές πράξεις που θα επιφέρουν θετική αλλαγή. Σύντομα, θα ακολουθήσει δεύτερη φάση, όπου η weDo/ Professional θα προσφέρει ένα ποσοστό των πωλήσεών της σε οργανώσεις που ασκούν καταλυτικό ρόλο ως παράγοντες αλλαγής με στόχο έναν πιο βιώσιμο κόσμο. Οι συνεργαζόμενες οργανώσεις θα ανακοινωθούν σε μεταγενέστερο χρόνο.

Ακολουθήστε το brand στο Instagram στη διεύθυνση @wedo_act και στο hashtag #togetherWeDo.

 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.