ΟΜΟΡΦΙΑ BEAUTY NEWS

5 βήματα για τη φροντίδα της περιοχής κάτω από τα μάτια


JTeam

16 Μαρτίου 2023

5 βήματα για τη φροντίδα της περιοχής κάτω από τα μάτια
Το δέρμα γύρω από τα μάτια είναι ιδιαίτερο και απαιτεί ξεχωριστή φροντίδα

Αντιοξειδωτική φροντίδα για την ευαίσθητη περιοχή των ματιών

Είναι γνωστό, ότι το δέρμα γύρω από τα μάτια είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο. Είναι πολύ πιο λεπτό από το υπόλοιπο δέρμα και γι' αυτό είναι τόσο επιρρεπές σε μαύρους κύκλους, πρήξιμο, ρυτίδες και λεπτές γραμμές. Εάν είστε πραγματικά κουρασμένοι, θα είναι αποτυπωμένο στην περιοχή κάτω από τα μάτια σας ενώ οι μαύροι κύκλοι μπορεί να κάνουν ένα νεαρό κορίτσι να φαίνεται γερασμένο. Για ν’ απαλλαγείτε απ’ όλα τα σημάδια κούρασης και γήρανσης στη συγκεκριμένη περιοχή θα πρέπει ν΄ ακολουθήσετε τις παρακάτω συμβουλές:

Ειδικά προϊόντα

Επειδή το δέρμα γύρω από τα μάτια είναι ιδιαίτερο και απαιτεί ξεχωριστή φροντίδα, δεν πρέπει να χρησιμοποιείτε τα προϊόντα περιποίησης προσώπου στην περιοχή των ματιών σας. Εφαρμόστε καλλυντικά ειδικά σχεδιασμένα για την περιοχή των ματιών όπως για παράδειγμα ο ορός με βιταμίνη C ή σέρουμ με βιταμίνη C, όπως λέγεται.

Αναζητείστε προϊόντα που περιέχουν πεπτίδια, νικοτινικό οξύ, καφεΐνη, ceramides, ρετινόλη και ενυδατικά συστατικά. Η χρήση αυτών των συστατικών, σας βοηθά να καταπολεμήσετε τις ρυτίδες, τον αποχρωματισμό, τις λεπτές γραμμές και το πρήξιμο.

Το AOX + Eye Gel Serum ματιών της SkinCeuticals προσφέρει ειδική αντιοξειδωτική φροντίδα για την καταπολέμηση της φωτογήρανσης και των σημαδιών κούρασης στη συγκεκριμένη περιοχή. Αυτό το επαναστατικό serum προσώπου σε gel προστατεύει την ευαίσθητη περιοχή των ματιών από το οξειδωτικό στρες, και:

  • Μειώνει το οίδημα και τις σακούλες κάτω από τα μάτια.
  • Καταπολεμά τα σημάδια κούρασης επαναφέροντας τη δροσερή και λαμπερή όψη του δέρματος.
  • Ενισχύει τη μικροκυκλοφορία στην περιοχή κάτω από τα μάτια και μειώνει το πρήξιμο.
  • Αντιμετωπίζει τις ελεύθερες ρίζες και προλαμβάνει τα σημάδια πρώιμης γήρανσης.
  • Διορθώνει τα σημάδια της φωτογήρανσης.

Απαλή φροντίδα

Η περιοχή των ματιών σας είναι εύθραυστη και γι’ αυτό η φροντίδα της θα πρέπει να γίνεται με απαλές κινήσεις. Αποφύγετε το τραχύ πλύσιμο, το τρίψιμο και το τράβηγμα της επιδερμίδας στην περιοχή αυτή, γιατί μπορεί να έχει αρνητικό αντίκτυπο στη δομή του δέρματός σας.

Μασάζ

Εάν θέλετε ν’ απαλλαγείτε από πολλά δερματικά προβλήματα, κάντε μασάζ στο πρόσωπό σας σε τακτική βάση. Το μασάζ θα σας βοηθήσει να μειώσετε τους μαύρους κύκλους, το πρήξιμο και τις γραμμές του συνοφρυώματος.

Μάσκες και επιθέματα

Με τις μάσκες ματιών και τα επιθέματα μπορείτε ν’ ανανεώσετε και να φωτίσετε την επιδερμίδα σας. Είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ενυδατώσετε και να ηρεμήσετε την εξαιρετικά λεπτή και τρυφερή περιοχή των ματιών.

Χρήση αντιηλιακού

Δεν είναι μυστικό ότι η περιοχή των ματιών μας υποφέρει συχνά από το φως του ήλιου. Μπορούμε ν’ αποτρέψουμε την πρόωρη γήρανση και τις βλάβες που προκαλούνται από τον ήλιο, χρησιμοποιώντας αντιηλιακά προϊόντα ματιών με ευρύ φάσμα προστασίας.

Πρακτικές συμβουλές

  • Πίνετε πολλά υγρά κατά τη διάρκεια της ημέρας για να διατηρήσετε το δέρμα σας ενυδατωμένο.
  • Κοιμηθείτε καθημερινά τουλάχιστον 6-7 ώρες για ν’ αποφύγετε τα πρησμένα μάτια.
  • Η καφεΐνη και το αλκοόλ ξηραίνουν το δέρμα και πρέπει να καταναλώνονται με μέτρο.
  • Φορέστε γυαλιά ηλίου για να προστατεύσετε το δέρμα κάτω από τα μάτια σας από τις ακτίνες του ήλιου.
  • Εάν οι μαύροι κύκλοι και το πρήξιμο κάτω από τα μάτια επιμένουν, μιλήστε με το γιατρό σας για ν’ αποκλείσετε τυχόν άγνωστα ιατρικά θέματα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.