ΟΜΟΡΦΙΑ BEAUTY NEWS

Baccarat Rouge 540: H αλχημεία των αισθήσεων


JTeam

22 Ιανουαρίου 2024

Baccarat Rouge 540: H αλχημεία των αισθήσεων
Ο Maison Francis Kurkdjian μάς προσκαλεί να θυμηθούμε την έμπνευση πίσω από μια δημιουργία που λατρεύτηκε παγκοσμίως

Baccarat Rouge 540. Ένα αινιγματικό όνομα που ακούγεται σαν αποδεικτικό στοιχείο. To 2014 όταν, με αφορμή τη 250η επέτειο του οίκου Baccarat, ξεκίνησε η συνεργασία με τον Maison Francis Kurkdjian. Σε αυτήν τη συνάντησή τους, τα μυστικά πίσω από το iconic κρύσταλλο σε φλογερό κόκκινο χρώμα, έγιναν η έμπνευση για τη δημιουργία αυτού του μοναδικού αρώματος.
Σε μια συγκλονιστική διαδικασία μεταμόρφωσης, το διάφανο κρύσταλλο αναμειγνύεται σταδιακά με πούδρα χρυσού 24 καρατίων σε θερμοκρασία 540 βαθμών Κελσίου και αλλάζει σε ζωηρό κόκκινο: αυτό είναι το rouge à l’or (κόκκινο φτιαγμένο από χρυσό). Έτσι γεννήθηκε το Baccarat Rouge 540.

Στην αρχή κυκλοφόρησε σε μια limited-edition σειρά 250 αριθμημένων κρυστάλλινων μπουκαλιών, αλλά το μυστηριώδες και εθιστικό sillage του Baccarat Rouge 540 γρήγορα έγινε εμμονή. Σχεδόν έναν χρόνο μετά, το άρωμα αποκαλύφθηκε σε ένα εμβληματικό μπουκάλι του Maison Francis Kurkdjian και έκτοτε παραμένει σταθερά στην αρωματική γκαρνταρόμπα του Οίκου, δίπλα σε δροσερά και floral αρώματα όπως το Aqua Universallis και το À la rose, καθώς και πιο έντονες, πλούσιες δημιουργίες όπως το OUD satin mood και το ντουέτο Gentle Fluidity.

Το Baccarat Rouge 540 είναι διαθέσιμο σε eau de parfum, extrait de parfum και μια πλούσια γκάμα αρωματικών rituals, την ίδια στιγμή που ο Maison Francis Kurkdjian μάς προσκαλεί να θυμηθούμε την έμπνευση πίσω από μια δημιουργία που λατρεύτηκε παγκοσμίως και παραμένει απαράμιλλη.

Ένα signature άρωμα

Jenny.Gr

Το Baccarat Rouge 540 φέρνει στο νου την πυκνότητα και τη διαύγεια ενός κρύσταλλου με τις τρεις εγγενείς «πνοές» του: την ορυκτή πνοή, την πνοή της φωτιάς και την πνοή του know-how, όπου τα ανθρώπινα χέρια συνδιαλέχθηκαν με τη μαγεία της φύσης. Σαν μια πραγματική αλχημεία των αισθήσεων, η έντονα συμπυκνωμένη οσφρητική υπογραφή του φέρει λουλουδάτες, κεχριμπαρένιες και ξυλώδεις νότες εμπνευσμένες από την διαδικασία τήξης του κρυστάλλου. Όψεις αέρινου γιασεμιού και έντονα ακτινοβόλου σαφράν μεταφέρουν τις ορυκτές νότες του ambroxan – που θυμίζει ambergris - και τους ξυλώδεις, ελαφρώς πικάντικους τόνους του κόκκινου κέδρου.

Μια μοναδική σύνθεση, μια διακριτική και ακριβής ισορροπία, μια μυστηριώδης και εξαιρετική δημιουργία που πλέον έχει γίνει ένα ασύγκριτο icon.

Οσφρητικές νότες: λουλουδάτες – κεχριμπαρένιες - ξυλώδεις
Συστατικά: hedione (θυμίζει νότες φρέσκου γιασεμιού), σαφράν, κεχριμπαρένιο-ξυλώδες ακόρντο (AmbroxanTM), ακόρντο κέδρου.

Έντονα Rouge

Jenny.Gr

Αποτέλεσμα της αριστοτεχνίας και της δοκιμασμένης στο χρόνο σοφίας του αρωματοποιού, το Baccarat Rouge 540 extrait de parfum είναι, για τον Francis Kurkdjian, η αποκορύφωση. Η δύναμη και η ακτινοβολία των τριών «πνοών» που συνθέτουν το eau de parfum, εντείνονται χωρίς να προδίδουν την αρχική έμπνευση. Τα έμπειρα χέρια που συλλέγουν το γιασεμί grandiflorum από την Αίγυπτο για να το μεταμορφώσουν σε absolute, αποδεικνύουν το στοιχείο του expertise. Η πνοή της φλόγας ενισχύεται από τις πουδρέ, gourmand όψεις του πικραμύγδαλου από το Μαρόκο, το αιθέριο έλαιο του οποίo λαμβάνεται μέσω μιας προγονικής διαδικασίας. Τέλος, η ορυκτή πνοή, η οποία είναι «χτισμένη» γύρω από το ambroxan - με τις νότες του να θυμίζουν ambergris - μαλακώνει καθώς έρχεται σε επαφή με ένα ξυλώδες, musky ακόρντο.

Με μια μεγεθυμένη ένταση που ξυπνάει τις αισθήσεις, το Baccarat Rouge 540 extrait de parfum είναι και συνώνυμο της υψηλής αξίας. Το μπουκάλι του σε εκτυφλωτικό κόκκινο χρώμα διακοσμείται με χρυσές λεπτομέρειες που παραπέμπουν στη διαδικασία τήξης του κρυστάλλου

Οσφρητικές νότες: λουλουδάτες – κεχριμπαρένιες - ξυλώδεις
Συστατικά: Αιγυπτιακό Γιασεμί Grandiflorum, σαφράν, πικραμύγδαλο Μαρόκου, ξύλο κέδρου, ξυλώδες-musky ακόρντο, AmbroxanTM (νότες ambergris)

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.