ΟΜΟΡΦΙΑ BEAUTY NEWS

etheleo: Το ελληνικό beauty brand που καλλιεργεί τα δικά του αρωματικά φυτά


Αλεξάνδρα Τρύφωνος

5 Φεβρουαρίου 2024

etheleo brand
Η etheleo δημιουργεί υψηλής ποιότητας συνθέσεις που φροντίζουν τόσο εμάς, όσο και τη φύση

Πριν από περίπου έναν μήνα έφτασε στο γραφείο μου ένα δέμα από την Πτολεμαΐδα. Το άνοιξα και μέσα υπήρχαν ένα μπουκέτο με αποξηραμένη λεβάντα και κάποια προϊόντα περιποίησης με την επωνυμία «etheleo».

Το ιδιαίτερο όνομα, το πρωτότυπο packaging των προϊόντων, αλλά και η διεύθυνση, με έκαναν να σκεφτώ αμέσως πως κάτι ενδιαφέρον συμβαίνει σε αυτή την ελληνική εταιρεία. Μιλώντας με την Βάσια Λαζαρίδου, φαρμακοποιό και συνιδρύτρια, ανακάλυψα πως, πράγματι, είναι ένα brand που αξίζει να γνωρίσει κανείς.

Βάσια Λαζαρίδου, φαρμακοποιός και συνιδρύτρια του brand etheleo
Βάσια Λαζαρίδου, φαρμακοποιός και συνιδρύτρια του brand etheleo

Πώς ξεκίνησε η etheleo και ποιος ήταν ο κύριος στόχος της δημιουργίας του brand;

Η etheleo ξεκίνησε ως μια αμιγώς οικογενειακή επιχείρηση με σαφές όραμα να παράγει φυσικά προϊόντα χωρίς χημικές ουσίες, ενσαρκώνοντας τις βασικές αξίες της ηθικής και της φροντίδας τόσο για τους ανθρώπους όσο και για τα ζώα. Το όνομα του brand, etheleo, συνδυάζει δημιουργικά το "eth" (που αντιπροσωπεύει το "ethical") και το "eleo" (που αντιπροσωπεύει το "oil"), αντικατοπτρίζοντας τη δέσμευση της εταιρείας για ηθικές πρακτικές στην παραγωγή αιθέριων ελαίων και υδρολυμάτων.

Το ταξίδι της etheleo ξεκίνησε με την καλλιέργεια αρωματικών φυτών σε απομονωμένα οικοσυστήματα, κυρίως γύρω από τη λίμνη του Πολυφύτου στην Κοζάνη και την περιοχή της Εορδαίας. Αυτή η επιλογή της τοποθεσίας εξασφάλισε την καθαρότητα και την ποιότητα των προϊόντων και ανέδειξε την αφοσίωση τoυ brand στη βιολογική γεωργία και την περιβαλλοντική διαχείριση.

Ταυτόχρονα, μετατρέπει τις «ταλαιπωρημένες» από τα λιγνιτικά ορυχεία και εργοστάσια εκτάσεις σε ανθισμένα τοπία που αναβαθμίζουν την ποιότητα του περιβάλλοντος της περιοχής και δημιουργούν θέσεις εργασίας σε μια δύσκολη για τον κόσμο περίοδο, την περίοδο της απολιγνιτοποίησης.

Ποια είναι η αποστολή της etheleo όσον αφορά στην ομορφιά;

Στον πυρήνα της αποστολής της etheleo βρίσκεται η πεποίθηση ότι τα προϊόντα ομορφιάς και περιποίησης πρέπει να βρίσκονται σε αρμονία με τη φύση, διασφαλίζοντας, ότι δεν είναι μόνο αποτελεσματικά αλλά σέβονται παράλληλα την ανθρώπινη υγεία και το περιβάλλον. Τα προϊόντα της etheleo, τα οποία περιλαμβάνουν μια σειρά από αιθέρια έλαια, υδατικά διαλύματα και τη νέα σειρά με καλλυντικά, έχουν σχεδιαστεί για να προσφέρουν υψηλής ποιότητας, φυσικές λύσεις περιποίησης της επιδερμίδας.

Ποια είναι τα σημαντικότερα οφέλη των αιθέριων ελαίων στην επιδερμίδα;

Τα αιθέρια έλαια προσφέρουν πολυάριθμα οφέλη για το δέρμα, χάρη στις φυσικές τους ιδιότητες. Μερικά από τα πιο σημαντικά για την ομορφιά είναι: Ενυδάτωση και θρέψη, καθώς και δράση κατά της γήρανσης της επιδερμίδας. Καινοτομώντας, η etheleo έχει αντικαταστεί σε όλα της τα προϊόντα την υδατική φάση (νερό) με υδατικό διάλυμα λεβάντας. Με αυτό τον τρόπο προσδίδει όλες τις ιδιότητες του υδατικού διαλύματος λεβάντας (αντιοξειδωτική δράση, εξισορρόπηση της φυσικής παραγωγής λιπαρών ουσιών του δέρματος και επούλωση μικρών κοψιμάτων-εγκαυμάτων) σε κάθε προϊόν της.

Jenny.Gr

Ποια etheleo προϊόντα θα συστήνατε σε μια γυναίκα να δοκιμάσει «με κλειστά μάτια»;

Ως γυναίκα που εκτιμά τόσο την ποιότητα όσο και την πηγή των προϊόντων περιποίησης που χρησιμοποιώ, βρίσκω τον εαυτό μου να επιλέγει ξανά και ξανά το Natural Cleansing Gel μας. Φανταστείτε να ξεκινάτε τη μέρα σας με το ηρεμιστικό άρωμα της λεβάντας, που προέρχεται απευθείας από τα καταπράσινα χωράφια της Δυτικής Μακεδονίας. Εκτός από το υπέροχο άρωμα, θα σας ενθουσιάσει και το απαλό άγγιγμα αυτού του 100% φυσικού νερού λεβάντας στο δέρμα σας που καταπραΰνει και αναζωογονεί. Και όταν λέω ότι είναι εμπλουτισμένο με το λουλούδι alpaflor, που ευδοκιμεί στα αλπικά κλίματα που μοιάζουν με το όρος Σινιάτσικο, μπορείτε σχεδόν να αισθανθείτε τη δύναμη των αντιοξειδωτικών που εργάζονται για την προστασία του δέρματός σας με κάθε πλύση.

Ακόμη, επτά άγρια βότανα, το καθένα με τα δικά του μυστικά οφέλη, αναμειγνύονται σε αυτό το καθαριστικό, τα οποία συλλέγονται από το ίδιο το βουνό που φυλάει τις εγκαταστάσεις της etheleo. Στη συνέχεια, υπάρχει η αλόη που «κλειδώνει» την υγρασία, αφήνοντας την επιδερμίδα ελαστική και απαλή. Και η πανθενόλη, με τις ηρεμιστικές της ιδιότητες, είναι σαν μια παρηγορητική αγκαλιά για το δέρμα σας.

Το πιο σημαντικό είναι ότι κάνω καλό στο περιβάλλον ενώ περιποιούμαι το δέρμα μου, μιας και η συσκευασία από ζαχαροκάλαμο αποτελεί απόδειξη της δέσμευσης της etheleo για βιωσιμότητα. Αυτό το Natural Cleansing Gel δεν είναι απλώς ένα προϊόν, είναι μια δήλωση - της επιλογής της ποιότητας, της φύσης και της φροντίδας όχι μόνο για εμάς αλλά και για τον κόσμο γύρω μας. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο θα το συνιστούσα με σιγουριά, ένα προϊόν που μπορείτε να δοκιμάσετε "με κλειστά μάτια", έχοντας εμπιστοσύνη στις ποιότητες που φέρνει.

Πώς οι ελληνικές αξίες και κουλτούρα επηρεάζουν τη δημιουργία και αισθητική των προϊόντων σας;

Η etheleo, είναι βαθιά ριζωμένη στην ελληνική κληρονομιά και τις ηθικές αξίες της. Αξιοποιεί τον φυσικό της πλούτο, καλλιεργώντας αρωματικά φυτά σε απομονωμένα οικοσυστήματα, ενώ η αισθητική των προϊόντων αντλείται από τη φυσική ομορφιά του ελληνικού τοπίου. Αυτό αντικατοπτρίζεται στο σχεδιασμό της συσκευασίας, στις ονομασίες των προϊόντων και στο συνολικό branding, το οποίο ενσωματώνει στοιχεία της ελληνικής τέχνης, ελληνικού τοπίου, αρχιτεκτονικής και μυθολογίας.

Πώς αντιμετωπίζετε τα θέματα βιωσιμότητας και προστασίας του περιβάλλοντος στην παραγωγή των προϊόντων;

Η etheleo επιδεικνύει ισχυρή δέσμευση για βιωσιμότητα και περιβαλλοντική υπευθυνότητα στις διαδικασίες παραγωγής των προϊόντων της. Έχει πιστοποιηθεί ως βιολογικός παραγωγός. Αυτό δηλώνει ουσιαστικά ότι τηρούμε πρακτικές βιολογικής γεωργίας, οι οποίες περιλαμβάνουν την αποφυγή συνθετικών φυτοφαρμάκων και λιπασμάτων, προωθώντας την υγεία του εδάφους και τη βιοποικιλότητα. Η etheleo έχει ως πρωταρχικό στόχο την μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος. Σε αυτήν την κατεύθυνση ακόμη και τα απόβλητα της διαδικασίας απόσταξης επαναχρησιμοποιούνται στα χωράφια μας κάτι το οποίο ευθυγραμμίζεται πλήρως με την φιλοσοφία του οργανισμού μας.

Ποιοι λόγοι σας οδήγησαν να στηρίξετε την παραγωγή σε δικές σας καλλιέργειες αρωματικών φαρμακευτικών φυτών;

Το όραμα μας να δημιουργήσουμε προϊόντα από την γη που μεγαλώσαμε και να δώσουμε ξανά ζωή σε έναν τόπο που ταλαιπωρήθηκε από τις εξορύξεις όλα αυτά τα χρόνια, σε συνδυασμό με το τις αξίες μας. Όλα αυτά μας οδήγησαν στο να στηρίξουμε την παραγωγή σε αποκλειστικά δικές μας καλλιέργειες.

Ποιες προκλήσεις αντιμετωπίζετε σχετικά με την επιχειρηματικότητα στον κλάδο της ομορφιάς στην Ελλάδα;

Στον κλάδο της ομορφιάς στην Ελλάδα, αλλά και παγκοσμίως, οι επιχειρηματίες αντιμετωπίζουν ένα δυναμικό τοπίο προκλήσεων. Για εμάς, μια από τις πιο σημαντικές ήταν η δυσπιστία κυρίως στις νέες επιχειρηματίες. Παρατηρούμε διαφορετική αντιμετώπιση στα ίδια ζητήματα όταν ο οργανισμός μας εκπροσωπείται από νέες ηλικιακά γυναίκες (η διοίκηση στηρίζεται σε γυναίκες στο ηλιακό φάσμα 30-40 ετών) σε σχέση με την αντιμετώπιση των ανδρών μεγαλύτερης, ίσως, ηλικίας. Αυτό το γεγονός αποτελεί τροχοπέδη και δεν βασίζεται σε κάποια λογική από πίσω. Θεωρούμε πως με τον χρόνο το συγκεκριμένο φαινόμενο θα εκλείψει και το φύλο όπως και η ηλικία δεν θα αποτελούν παράγοντα αλλαγής συμπεριφοράς για κανέναν.

Μελλοντικά σχέδια;

Κοιτάζοντας μπροστά, η etheleo είναι έτοιμη να διευρύνει τους ορίζοντές της στον τομέα των καλλυντικών. Βασιζόμενοι στα θεμέλια των διάσημων αιθέριων ελαίων μας και στην επιτυχία προϊόντων, όπως το Natural Cleansing Gel, σχεδιάζουμε να εξερευνήσουμε και να επεκταθούμε περαιτέρω σε ολοκληρωμένες λύσεις περιποίησης προσώπου. Αυτό το νέο εγχείρημα υπόσχεται να φέρει μια σειρά προϊόντων που θα καλύπτουν ποικίλες ανάγκες περιποίησης της επιδερμίδας, από την ενυδάτωση και τη θρέψη έως τον καθαρισμό και την αναζωογόνηση, ενώ παράλληλα θα διατηρούν το ήθος των φυσικών συστατικών και της ηθικής παραγωγής.

Οικογένεια Λαζαρίδη
Η etheleo ξεκίνησε ως μια αμιγώς οικογενειακή επιχείρηση με σαφές όραμα να παράγει φυσικά προϊόντα χωρίς χημικές ουσίες

Μάθετε περισσότερα για την etheleo στο www.etheleo.gr

Βρείτε την επίσης σε Instagram @etheleo.gr, Facebook @etheleogr, Tiktok @etheleo.gr

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.