ΟΜΟΡΦΙΑ BEAUTY NEWS

Les Essences de Diptyque: Mια οσφρητική οδύσσεια σε αναζήτηση των θησαυρών της φύσης


JTeam

26 Ιουνίου 2024

Les Essences de Diptyque: Mια οσφρητική οδύσσεια σε αναζήτηση των θησαυρών της φύσης
Από την απαρχή της δημιουργίας του, ο Οίκος Diptyque αντλούσε έμπνευση από τη φύση, μια αδιάκοπη, αστείρευτη πηγή ομορφιάς και ποίησης

Από την άγρια φύση, στη φύση που εξημέρωσε ο άνθρωπος, η Diptyque εξυμνεί την αισθητηριακή, ονειρική διάσταση κάθε στοιχείου, φέροντας ζωή και συναίσθημα σε ένα σύμπαν γεμάτο αρώματα και αξιοθέατα.

Με τη συλλογή Les Essences de Diptyque, ο Οίκος ανοίγει ένα νέο οσφρητικό κεφάλαιο, καθώς αποτελείται από πέντε eaux de parfum που δημιουργήθηκαν προς τιμήν των πολύτιμων και σαγηνευτικών θησαυρών της φύσης, που είναι ανεπαίσθητα στον άνθρωπο ως προς το άρωμά τους: κοράλλι, μαργαριτάρι, φλοιός, νούφαρο και ο κρυστάλλινος σχηματισμός γνωστός ως τριαντάφυλλο της ερήμου. Μια καινοτόμος πρωτοβουλία, που παντρεύει όλη τη δημιουργικότητα και την οσφρητική εμπειρία των αρωματοποιών μας, ερμηνεύοντας μέσα από το άρωμα τα συναισθήματα και τις αισθήσεις που διεγείρονται κατά το συλλογισμό των φυσικών θησαυρών, που επέλεξε η Diptyque.

Οσφρητικά αριστουργήματα που δημιουργήθηκαν από μια ομάδα καλλιτεχνών

Από το 1968, τα αρώματα της Diptyque αποτέλεσαν έργο πολλών δημιουργών, μια συμμαχία της όσφρησης και της αφής. Στην αρχή, ήταν χάρη στη συμμετοχή των αρωματοποιών, που οι τρεις ιδρυτές της Diptyque κατάφεραν να αποτυπώσουν τις αναμνήσεις τους από τη φύση και τα ταξίδια τους σε αρώματα. Στη συνέχεια εικονογράφησαν αυτές τις δημιουργίες με σχέδια και γραφικές συνθέσεις, τις οποίες αποκάλεσαν και «οσφρητικά τοπία». Μια ενστικτώδης, ντελικάτη οπτική προσέγγιση και μια δεξιότητα που παραμένει αναπόσπαστο κομμάτι της Diptyque περισσότερα από 60 χρόνια μετά, με απόλυτη ελευθερία σε σχέση με το ύφος και τη σύλληψη της ιδέας.

Η συλλογή Les Essences de Diptyque προωθεί αυτή τη δημιουργική παράδοση, συνδυάζοντας την τεχνογνωσία του αρωματοποιού με αυτή του σχεδιαστή για να προσφέρει συνθέσεις που είναι τόσο οσφρητικές όσο και οπτικές, αιχμαλωτίζοντας τη φαντασία και τις αισθήσεις. Γι’ αυτό το έργο, η Diptyque κάλεσε αρκετούς μακροχρόνιους φίλους και ηχηρά ονόματα της αρωματοποιίας, όπως οι Fabrice Pellegrin, Alexandra Carlin, Nathalie Cetto και Olivier Pescheux, στον καθένα εκ των οποίων δόθηκε λευκός καμβάς για να φανταστεί και να αποτυπώσει μια οσφρητική σύνθεση που αντηχούσε αυτούς τους θησαυρούς της φύσης, λαμβάνοντας ιδιαίτερη προσοχή κατά την επιλογή των συστατικών, και πάντα επιλέγοντας αυτά με τις πιο εκλεκτές οσφρητικές ιδιότητες. Η προέλευση και η ανίχνευση καθεμιάς από αυτές τις φυσικές πρώτες ύλες είναι εγγυημένη, γεγονός που αποτελεί παράδειγμα της συνεχής και άριστης αφοσίωσης της Diptyque σε όλους τους τομείς.

Σύμφωνα με μια μακρόχρονη παράδοση του Οίκου, ο Ιρλανδός καλλιτέχνης πλαστικών, Nigel Peake, οραματίστηκε εικαστικές συνθέσεις που ταλαντεύονται μεταξύ ρεαλισμού και φαντασίας. Μέσα από τις δημιουργίες του μας προσκαλεί να ανακαλύψουμε τη φύση στην ποιητική της υπόσταση, με κάθε λεπτομέρεια να αποκαλύπτει τη μαγεία του κόσμου που μας περιβάλλει και γνέφοντας τη φαντασία μας να ταξιδέψουμε βαθιά μέσα στην ποιητική ψυχή του Οίκου. Χρησιμοποιώντας τις τονικές αποχρώσεις της ακουαρέλας στο χαρτί, ο Peake ερμήνευσε με φινέτσα τα φυσικά στοιχεία που ενέπνευσαν τη συλλογή, απεικονίζοντας τα με αποχρώσεις και μονοχρωμίες, καθώς αναδύονται κάτω από το πινέλο του. Οι μαύρες γραμμικές γραμμές σε κάθε μπουκάλι έρχονται σε αντίθεση με τις παστέλ αποχρώσεις της ακουαρέλας, προσφέροντας μια πιο ποιοτική και αφηρημένη ερμηνεία στο ανάγλυφο γυαλί. Αυτά τα σχέδια φέρνουν κάθε ένα από αυτά τα στοιχεία στην πιο ουσιαστική τους μορφή και στις πιο αγνές εκφράσεις τους.

Jenny.Gr

Το μπουκάλι της Diptyqye επαναπροσδιορίζεται

Μια νέα όσο και αρχετυπική φιάλη εμπνευσμένη από το αυθεντικό μπουκάλι της Diptyque, ερμηνεύεται εκ νέου με μια σύγχρονη κλίση. Το εμβληματικό οβάλ του Οίκου, που είναι χαραγμένο στο γυαλί, γίνεται παράθυρο στην εικονογράφηση του Nigel Peake στο πίσω μέρος του. Κάθε φιάλη καλύπτεται με ένα σφαιρικό πώμα αλουμινίου, το αδιαφανές μαύρο του οποίου έρχεται σε αντίθεση με την κρυστάλλινη διαφάνεια του γυαλιού, συμπληρώνοντας παράλληλα το διακοσμητικό σχέδιο που χαράσσεται ανάγλυφα σε αυτή. Η αλληλεπίδραση των υλικών και των σχημάτων μεταμορφώνει το άρωμα σε κάτι απλό και εκλεπτυσμένο. Κατά τη δημιουργία αυτού του νέου, εντυπωσιακού αντικειμένου, η Diptyque έδωσε ιδιαίτερη προσοχή στη διασφάλιση μιας φιλικής προς το περιβάλλον σχεδιαστικής προσέγγισης. Το μπουκάλι γεμίζεται απεριόριστες φορές και παράγεται με ανακυκλώσιμα υλικά, ενώ το κουτί είναι ελαφρύ και κάθε άρωμα συνοδεύεται από μια έγχρωμη θήκη ώστε οι χρήστες να το φυλάνε και να το μεταφέρουν όπου κι αν πάνε.

Η συλλογή Les Essences de Diptyque είναι μια ωδή στη φύση, αποτυπώνοντας το ίδιο το πνεύμα κάθε στοιχείου σε μπουκάλια που μοιάζουν με πολύτιμους θησαυρούς. Αυτή η ποιητική, πολύ-αισθητηριακή συλλογή ξεπερνά τα όρια που διαχωρίζουν το πραγματικό με το φανταστικό, προσφέροντας μια από τις πιο εξαίσιες οσφρητικές εμπειρίες που μπορεί κανείς να φανταστεί.

Jenny.Gr

Η συλλογή Les Essences de Diptyque είναι μια ευκαιρία να θαυμάσετε τα αξιοθέατα και τα αρώματα ενός φυσικού κόσμου που βρίσκεται σε
ένα σταυροδρόμι μεταξύ πραγματικότητας και ονείρων. Από τις 3 Σεπτεμβρίου, θα είναι διαθέσιμα στις Diptyque boutique σε 100 ml και σε ένα limited edition Discovery Set με μινιατούρες, που αποτελεί το ιδανικό δώρο για να εξερευνήσετε τη συλλογή.

Corail Oscuro Eau de Parfum 100ml
Lunamaris Eau de Parfum 100ml
Bois Corsé Eau de Parfum 100ml
Lilyphéa Eau de Parfum 100ml
Rose Roche Eau de Parfum 100ml
Les Essences de Diptyque Discovery Set 5x10m

Η συλλογή Les Essences de Diptyque διατίθεται αποκλειστικά στην ομώνυμη boutique στην Αθήνα

@diptyque #diptyque #diptyqueboutiqueathens

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.