ΟΜΟΡΦΙΑ BEAUTY NEWS

Ψαλίδα στις άκρες: Ανακάλυψε πώς θα την ξεφορτωθείς


JTeam

8 Ιουλίου 2024

Ψαλίδα στις άκρες: Ανακάλυψε πώς θα την ξεφορτωθείς
H ψαλίδα μαλλιών και οι ταλαιπωρημένες άκρες μαλλιών μπορούν να μετατρέψουν ακόμα και την πιο προσεκτικά διαμορφωμένη «χαίτη» σε ένα φριζαρισμένο, μη διαχειρίσιμο χάος

H ψαλίδα μαλλιών και οι ταλαιπωρημένες άκρες μαλλιών μπορούν να μετατρέψουν ακόμα και την πιο προσεκτικά διαμορφωμένη «χαίτη» σε ένα φριζαρισμένο, μη διαχειρίσιμο χάος. Η κατανόηση των αιτιών και των λύσεων για το πιο συνηθισμένο πρόβλημα των μαλλιών είναι απαραίτητη για να μπορέσεις να έχεις δυνατά, λαμπερά και καλοσχηματισμένα μαλλιά.

Τι είναι η ψαλίδα και γιατί συμβαίνει;

Η ψαλίδα στις άκρες των μαλλιών συμβαίνει όταν το προστατευτικό εξωτερικό στρώμα των μαλλιών φθείρεται, αφήνοντας εκτεθειμένο τον εσωτερικό πυρήνα της τρίχας. Αυτό οδηγεί άρα και στο «σχίσιμο» των ινών της τρίχας στις άκρες. Τι φταίει γι’ αυτό; Μερικοί παράγοντες απαριθμούνται παρακάτω:

  • Styling και θερμότητα: Συχνή χρήση σε πιστολάκι, σίδερα για μπούκλες και ισιωτικά.

  • Χημικές θεραπείες: Η βαφή, η περμανάντ και άλλες παρεμβατικές αισθητικής φύσεως τεχνικές, μπορούν να αποδυναμώσουν τις ίνες των μαλλιών.

  • Άλλες πρακτικές: Βούρτσισμα βρεγμένων μαλλιών, δυνατό στέγνωμα με πετσέτα και σφιχτά χτενίσματα.

  • Περιβαλλοντικοί παράγοντες: έκθεση στον ήλιο, άνεμος και ρύπανση.

Πώς να ξεφορτωθείτε την ψαλίδα

1. Συχνό κούρεμα

Ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να αποτρέψετε την επιδείνωση της ψαλίδας είναι να κόβετε τακτικά τα μαλλιά σας. Κανονίστε ραντεβού στο κομμωτήριο για ένα φρεσκάρισμα κάθε 6-8 εβδομάδες για να αφαιρέσετε τις κατεστραμμένες άκρες μαλλιών και να διατηρήσετε τα μαλλιά σας δυνατά και υγιή.

2. Φερθείτε στα μαλλιά σας «ευγενικά»

Αποφύγετε το δυνατό στέγνωμα με πετσέτα. Αντίθετα, στύψτε απαλά το νερό από τα μαλλιά σας με μια πετσέτα μικροϊνών ή ένα μαλακό βαμβακερό μπλουζάκι.

Χρησιμοποιήστε μια χτένα με φαρδιά δόντια. Ξεμπερδέψτε τα μαλλιά σας όταν δεν είναι βρεγμένα, για να ελαχιστοποιήσετε το σπάσιμο. Κοιμηθείτε σε μαξιλαροθήκες από μετάξι ή σατέν ύφασμα καθώς αυτά τα υλικά μειώνουν την τριβή και αποτρέπουν το σπάσιμο των μαλλιών.

3. Όσο πιο «φυσικά» τόσο πιο ωραία

Η χρήση θερμοπροστατευτικού πριν το styling μπορεί να σας σώσει! Πάντα να εφαρμόζετε ένα θερμοπροστατευτικό σπρέι πριν χρησιμοποιήσετε σίδερο μαλλιών, πιστολάκι ή άλλα εργαλεία θερμότητας για μπούκλες. Αν από την άλλη δεν μπορείτε να τα αποφύγετε, επιλέξτε τουλάχιστον τη χαμηλότερη θερμότητα για να ελαχιστοποιήσετε τη ζημιά στα μαλλιά σας. Αυτό ισχύει και για το πιστολάκι και το απλό στέγνωμα των μαλλιών. Δώστε στα μαλλιά σας ένα διάλειμμα από τη θερμότητα και αφήστε τα να στεγνώσουν φυσικά στον αέρα ή «γυρίστε» το πιστολάκι στο κρύο.

4. Βαθιά ενυδάτωση

Ενσωματώστε θεραπείες βαθιάς περιποίησης και ενυδάτωσης στη ρουτίνα σας για να αναπληρώσετε την υγρασία και να επιδιορθώσετε τις σπασμένες άκρες μαλλιών. Αναζητήστε προϊόντα για την ψαλίδα στα μαλλιά με συστατικά όπως κερατίνη, λάδι argan και βούτυρο καριτέ. Η νέα σειρά Serie Expert PRO LONGER είναι εμπλουτισμένη με Αμινοξέα, καθώς και με FILLER-A100 –ένα πατενταρισμένο μόριο, αποκλειστικότητα της L'Oréal Professionnel. Με σαμπουάν, μάσκα, conditioner, αμπούλες θεραπείας, αποτελεί την πιο ολιστική λύση που επανορθώνει τα μήκη και γεμίζει τις άκρες.

Jenny.Gr

5. Μάσκες μαλλιών

Χρησιμοποιήστε μια θρεπτική μάσκα μαλλιών μια φορά την εβδομάδα. Οι μάσκες με πρωτεΐνες, βιταμίνες και αιθέρια έλαια μπορούν να βοηθήσουν στην αποκατάσταση της δύναμης και της λάμψης στα κατεστραμμένα μαλλιά.

Ακολουθήστε τις παραπάνω οδηγίες και πείτε «αντίο» στις κακές μέρες των μαλλιών σας!

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.