ΟΜΟΡΦΙΑ DIY BEAUTY

Αναζωογονητική λοσιόν για τα μαλλιά


TSVIGKOU

13 Ιανουαρίου 2013

Μια εκπληκτική συνταγή για να φρεσκάρετε και να αναζωογονήσετε το δέρμα στο τριχωτό και να επαναφέρετε την υγεία των μαλλιών.

Για την συνταγή θα χρειαστείτε απλά υλικά όπως φύλλα μέντας ή δυόσμου, φύλλα τσουκνίδας, νερό και μηλόξυδο. Μιλώντας για τα υλικά ας δούμε τις ιδιότητες τους:

Μέντα ή δυόσμος: εξισορροπούν την κατάσταση του δέρματος (έντονη λιπαρότητα), έχουν αντιβακτηριδιακή και καταπραϋντική δράση.

Τσουκνίδα: ενδυναμώνει τα μαλλιά, δρα κατά της πιτυρίδας, της ξηροδερμίας και της τριχόπτωσης.

Μηλόξυδο: περιέχει πολλές βιταμίνες και οξέα, απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα και το περιττό σμήγμα από το τριχωτό, έχει αντισηπτική δράση, αφήνει τα μαλλιά λαμπερά και υγιή.

Εκτέλεση: Σε 1 λίτρο βραστό νερό τοποθετήστε μια χούφτα φύλλα δυόσμου ή μέντας και τσουκνίδας, αφήστε τα 10-15 λεπτά με σκεπασμένο το δοχείο, σουρώστε το έγχυμα και αφήστε το να κρυώσει.

Αφού κρυώσει το έγχυμα προσθέστε 100ml μηλόξυδο, ανακατέψτε καλά και η τονωτική λοσιόν είναι έτοιμη.

Χρήση:

Μετά το σαμπουάν και την μαλακτική μαλλιών (αν είναι απαραίτητη), περιλούστε τα μαλλιά σας με την τονωτική λοσιόν. Ρίξτε την λοσιόν στο τριχωτό και αφήστε την να πάει μέχρι τις άκρες. Κάντε καλό μασάζ στο τριχωτό και κατά μήκος των μαλλιών. Δεν χρειάζεται να ξεπλύνετε ξανά τα μαλλιά σας, απλά τυλίξτε τα με μια πετσέτα να φύγουν τα πολλά υγρά και στεγνώστε τα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.