ΟΜΟΡΦΙΑ DIY BEAUTY

DIY scrub βερίκοκου


TSVIGKOU

28 Μαρτίου 2013

Για ραγάδες και ουλές.

Το βερίκοκο είναι πλούσιο σε βιταμίνη Α, E, K και C, β-καροτένιο, κάλιο, σίδηρο, ψευδάργυρο, ασβέστιο και πρωτεΐνες που έχουν ισχυρή αντιοξειδωτική, αναπλαστική, επουλωτική και αντιγηραντική δράση, τονώνουν και βελτιώνουν την κατάσταση του δέρματος.

Η απολέπιση με κόκκους από κουκούτσι βερίκοκου, απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα και τους κατεστραμμένους ιστούς που βρίσκονται στις ραγάδες, βελτιώνει τον τόνο και την ελαστικότητα του δέρματος με αποτέλεσμα την πρόληψη εμφάνισης νέων ραγάδων. Επίσης, αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος με αποτέλεσμα την θρέψη και αναζωογόνηση των κυττάρων και την βελτίωση της κατάστασης του δέρματος.

Υλικά:

2 ολόκληρα βερίκοκα

2-3 κουκούτσια βερίκοκου

Εκτέλεση:

Κόψτε τα βερίκοκα στη μέση και αφαιρέστε τα κουκούτσια. Πολτοποιήστε τη σάρκα των βερίκοκων.

Σπάστε το κέλυφος του κουκουτσιού και περάστε τους καρπούς στο multi για να γίνουν σκόνη. Εναλλακτικά μπορείτε να αγοράσετε σκόνη από κουκούτσια βερίκοκου σε καταστήματα με βιολογικά προϊόντα.

Ενώστε την πολτοποιημένη σάρκα με τη σκόνη κουκουτσιών, ανακατέψτε καλά το μείγμα και το scrub είναι έτοιμο.

Διατηρήστε το ψυγείο για μια εβδομάδα σε βαζάκι.

Εφαρμογή:

Το scrub εφαρμόζεται σε συνδυασμό με το προϊόν θεραπείας κατά των ραγάδων το οποίο πρέπει να απλώνεται τοπικά στις ραγάδες δυο φορές την ημέρα.

Κάθε βράδυ πριν εφαρμόσετε την θεραπεία, κάντε απολέπιση τοπικά στις ραγάδες, με το σπιτικό σας scrub. Τρίψτε τις ραγάδες κατά μήκος, το δέρμα θα κοκκινίσει αυτό είναι φυσιολογικό.

Ξεπλύνετε το scrub και απλώστε την θεραπεία.

Extra tip:

Για μέγιστα αποτελέσματα μπορείτε να προσθέσετε στο scrub 1-2 κουταλάκια γλυκού οργανικό ελαιόλαδο ή οποιοδήποτε οργανικό λάδι κατά των ραγάδων.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.