ΟΜΟΡΦΙΑ DIY BEAUTY

Καταπραϋντική πούδρα μπάνιου με βρώμη


TSVIGKOU

15 Μαΐου 2013

Για ξηρό και αφυδατωμένο δέρμα, έκζεμα και ερεθισμό.

Η πούδρα βρώμης είναι μια εναλλακτική λύση για να μαλακώσετε το νερό της μπανιέρας και να αρωματίσετε διακριτικά το δέρμα σας.

Υλικά:

1 κουτί βρώμη

Εκτέλεση:

Αλέστε τη βρώμη στο blender ή multi μέχρι να γίνει πούδρα. Τοποθετήστε την πούδρα βρώμης σε ένα βάζο που κλείνει αεροστεγώς με καπάκι.

Εφαρμογή:

Πασπαλίστε 2-3 κουταλιές πούδρας στη μπανιέρα, σε χλιαρό νερό, ανακατέψτε καλά και μπείτε στη μπανιέρα για 15-20 λεπτά. Εναλλακτικά για πρακτικούς λόγους μπορείτε να βάλετε τη σκόνη σε γάζα, να τη δέσετε σε πουγκί και να τη ρίξετε μέσα στο νερό. Θα χρειαστεί να πιέσετε το πουγκί μέσα στο νερό, μερικές φορές, για να βραχεί όλη η σκόνη και να απελευθερωθούν όλα τα συστατικά στο νερό της μπανιέρας.

Extra tip:

  • Αν δεν έχετε κάποια αλλεργία σε αρωματικά βότανα μπορείτε να προσθέσετε στη βρώμη αποξηραμένη λεβάντα ή χαμομήλι και να τα αλέσετε μαζί με τη βρώμη. Η ποσότητα αναλογεί στο ¼ της συνολικής ποσότητας της βρώμης.
  • Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την ίδια πούδρα για να κάνετε ένα σπιτικό scrub. Αναμίξτε τη με γάλα, γιαούρτι, νερό ή κάποιο οργανικό έλαιο.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.