ΟΜΟΡΦΙΑ DIY BEAUTY

Μάσκα για λιπαρά και ακνεϊκά δέρματα


TSVIGKOU

17 Νοεμβρίου 2013

Μειώστε την λιπαρότητα και τα σπυράκια με φυσικό τρόπο.

Η μάσκα αυτή είναι πάρα πολύ εύκολη και μπορεί να χρησιμοποιηθεί πολύ συχνά επειδή τα υλικά της είναι φυσικά και ασφαλή.

Υλικά:

1 γεμάτη κουταλιά στραγγιστό γιαούρτι πλήρες

1 κουταλιά αλεύρι ρεβιθιού (θα το βρείτε σε καταστήματα με βιολογικά προϊόντα) ή εναλλακτικά corn flour.

Εκτέλεση:

Βάλτε σε ένα μπολ το γιαούρτι, ανακατέψτε το καλά για ομογενοποιηθεί η μάζα του και να γίνει αφράτο. Προσθέστε σταδιακά το αλεύρι ανακατεύοντας ταυτόχρονα. Η μάσκα είναι έτοιμη.

Εφαρμογή:

Απλώστε τη μάσκα σε καθαρό και στεγνό δέρμα, με απαλές ανοδικές κινήσεις. Αποφύγετε την περιοχή γύρω από τα μάτια. Αφήστε τη για 30 λεπτά, θα παρατηρήσετε ότι θα στεγνώσει και θα σκληρύνει, είναι φυσιολογικό.

Αν έχετε μεικτό δέρμα, μπορείτε να απλώσετε τη μάσκα μόνο στις λιπαρές περιοχές, δηλαδή στο Τ.

Για να αφαιρέσετε τη μάσκα, βρέξτε με τα χέρια σας ή με ένα σφουγγαράκι το πρόσωπο για να ρουφήξει η μάσκα νερό και να μαλακώσει. Στη συνέχεια ξεπλυθείτε με άφθονο νερό.

Εφαρμόστε τη μάσκα 3-4 φορές την εβδομάδα για να παρατηρήσετε αισθητή μείωση της λιπαρότητας, που έχει σαν αποτέλεσμα την μείωση της εμφάνισης των ανεπιθύμητων σπυριών.

Extra tips:

Το γιαούρτι μαλακώνει και ενυδατώνει το δέρμα. Προσφέρει απαλή απολέπιση και αφήνει το δέρμα λαμπερό και φωτεινό.

Το αλεύρι ρεβιθιού ή το corn flour τραβάνε την περιττή λιπαρότητα από το δέρμα χωρίς όμως να διαταράσσουν τον φυσικό μανδύα προστασίας του. Λιγότερη λιπαρότητα – λιγότερα σπυράκια.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.