ΟΜΟΡΦΙΑ DIY BEAUTY

Beauté την Κυριακή: Toner για ευαίσθητες επιδερμίδες


TSVIGKOU

2 Ιουλίου 2017

13129390-1726257430976713-120988150-n.jpg

Αν έχετε λιπαρό ή επιδερμικό δέρμα, πιθανότατα χρησιμοποιείτε καθαριστικό που είναι παραπάνω όξινο, αντιβακτηριδιακό για το pH της επιδερμίδας σας. Το toner είναι το προϊόν που θα σας βοηθήσει να φέρετε σε ισορροπία το pH του δέρματός σας, μετά τον καθαρισμό. Γι αυτό το λόγο η χρήση του γίνεται μετά, από αυτό το βασικό βήμα στην skincare ρουτίνα σας. 

Παρακάτω σας δίνουμε μία DIY συνταγή, για toner που αφορούν τα ευαίσθητα, λιπαρά με τάση για ακμή πρόσωπο. Σε κάθε περίπτωση αν αντιμετωπίζετε έντονο πρόβλημα, συνίσταται η συμβουλή γιατρού. 

Συστατικά

3/4 φλιτζάνι πράσινο τσάι
1/4 φλιτζάνι ξίδι μήλου

Διαδικασία

Βυθίστε το σακουλάκι του πράσινου τσαγιού σε ζεστό νερό και αφήστε το, μέχρι να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Μέχρι εκείνη τη στιγμή μην αφαιρέσετε το τσάι. Στη συνέχεια προσθέστε το ξύδι και φυλάξτε το μείγμα στο ψυγείο, έως δέκα ημέρες.

Το πράσινο τσάι είναι αντιφλεγμονώδες και είναι κατά της ερυθρότητας της επιδερμίδας αλλά και της ακμής. Από την άλλη, το ξίδι φέρνει σε ισορροπία, σε φυσιολογικά επίπεδα το Ph της επιδερμίδας.

Πριν εφαρμόσετε το toner, κάντε ένα σχολιαστικό καθαρισμό επιδερμίδας, ιδανικά με αφρό/gel/σαπούνι και όχι απλά με μαντηλάκια ντεμακιγιάζ.

[gallery-717036]

Αν επιλέξετε να δοκιμάστε τη συνταγή και η επιδερμίδα σας αντιδράσει, σταματήστε την άμεσα και ενημερώστε το γιατρό.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.