ΟΜΟΡΦΙΑ DIY BEAUTY

12 ιδιοφυείς χρήσεις της βαζελίνης που θα κάνουν τη ζωή σας ευκολότερη


The Jennettes

10 Σεπτεμβρίου 2021

12 ιδιοφυείς χρήσεις της βαζελίνης που θα κάνουν τη ζωή σας ευκολότερη
Η βαζελίνη δεν χρειάζεται πολλές συστάσεις. Είναι ένα προϊόν που κυκλοφορεί εδώ και 150 χρόνια. Αν και μπορείτε να το βρείτε εύκολα στα ράφια του Super Market και τα φαρμακεία, είναι ένας πραγματικός θρύλος όσον αφορά τη ρουτίνα ομορφιάς σας. Μπορεί να μην είναι το πιο σέξι ή λαμπερό πράγμα στο νεσεσέρ σας, αλλά η χρησιμότητά της την καθιστά απαραίτητη. Το απλό μείγμα ορυκτών ελαίων και κεριών δημιουργήθηκε αρχικά ως προστατευτικό φράγμα για να βοηθήσει το ξηρό δέρμα να επουλωθεί, αλλά οι πελάτες σύντομα έμαθαν ότι κάνει πολύ περισσότερα από την απλή ενυδάτωση. Από την αφαίρεση του μακιγιάζ των ματιών και την εξημέρωση των ατίθασων φρυδιών μέχρι την παράταση της διάρκειας ζωής του αρώματός σας, ακολουθούν 14 χρήσεις της που αποδεικνύουν ότι η βαζελίνη μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να διορθώσει ουσιαστικά οποιοδήποτε πρόβλημα ομορφιάς.

Η βαζελίνη δεν χρειάζεται πολλές συστάσεις. Είναι ένα προϊόν που κυκλοφορεί εδώ και 150 χρόνια. Αν και μπορείτε να το βρείτε εύκολα στα ράφια του Super Market και τα φαρμακεία, είναι ένας πραγματικός θρύλος όσον αφορά τη ρουτίνα ομορφιάς σας.

Μπορεί να μην είναι το πιο σέξι ή λαμπερό πράγμα στο νεσεσέρ σας, αλλά η χρησιμότητά της την καθιστά απαραίτητη. Το απλό μείγμα ορυκτών ελαίων και κεριών δημιουργήθηκε αρχικά ως προστατευτικό φράγμα για να βοηθήσει το ξηρό δέρμα να επουλωθεί, αλλά οι πελάτες σύντομα έμαθαν ότι κάνει πολύ περισσότερα από την απλή ενυδάτωση. Από την αφαίρεση του μακιγιάζ των ματιών και την εξημέρωση των ατίθασων φρυδιών μέχρι την παράταση της διάρκειας ζωής του αρώματός σας, ακολουθούν 12 χρήσεις της που αποδεικνύουν ότι η βαζελίνη μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να διορθώσει ουσιαστικά οποιοδήποτε πρόβλημα ομορφιάς.

1.    Καταπραΰνει τα πληγωμένα πόδια από τα παπούτσια 
Εάν τα πόδια σας έχουν φουσκάλες ή φαίνονται ξηρά, απλώστε λίγη βαζελίνη πριν πάτε για ύπνο και καλύψτε τα με χοντρές κάλτσες. Το πρωί θα ξυπνήσετε με απαλό δέρμα σαν μωρού.

2.    Αφαιρέστε το μακιγιάζ των ματιών
Εάν δεν έχετε ντεμακιγιάζ στη διάθεσή σας, κάντε μασάζ με λίγη βαζελίνη στα βλέφαρά σας και σκουπίστε τη με ένα βαμβάκι. Μπορεί ακόμη και να διαλύσει την κόλλα που αφήνουν πίσω οι ψεύτικες βλεφαρίδες. Απλά φροντίστε να ξεπλύνετε τα πάντα με νερό μετά για να αποφύγετε να φράξουν οι πόροι σας.

jenny.gr

3.    Βοηθά το άρωμα να μη ξεθωριάσει
Έχετε ένα άρωμα που σβήνει πολύ γρήγορα; Το ενυδατωμένο δέρμα συγκρατεί καλύτερα τα αρώματα, οπότε τρίψτε λίγη βαζελίνη στα σημεία σφυγμού σας, τους καρπούς, το εσωτερικό των αγκώνων, πίσω από τα γόνατα και τον λαιμό, πριν ψεκάσετε. Η βάση βαζελίνης θα βοηθήσει το άρωμα σας να διαρκέσει περισσότερο.

4.    Υποκαθιστά το serum για τις βλεφαρίδες 
Για μεγαλύτερες βλεφαρίδες, περάστε τες με λίγη βαζελίνη κάθε πρωί αντί για μάσκαρα. Όχι μόνο αυτό θα σας δώσει ένα καθορισμένο, γυαλιστερό φινίρισμα, ιδανικό για μια εμφάνιση no makeup-makeup, αλλά θα αφήσει τις βλεφαρίδες περιποιημένες και θα τις βοηθήσει να μεγαλώσουν γρηγορότερα.

5.    Αποτρέπει το στέγνωμα του βερνικιού νυχιών σας
Εάν είχατε ποτέ ένα βερνίκι νυχιών για περισσότερο από ένα χρόνο, θα γνωρίζετε τον αγώνα που πρέπει να δώσετε για να ανοίξει αφού στεγνώσει το καπάκι. Απλώστε λίγη βαζελίνη στο εσωτερικό του καπακιού για εύκολο άνοιγμα την επόμενη φορά που θα το χρησιμοποιήσετε.

jenny.gr

6.    Πειραματιστείτε με τα powder προϊόντα μακιγιάζ σας 
Η βαζελίνης είναι ένας ιδιοφυής τρόπος να μετατρέψετε τα προϊόντα πούδρας σε κρεμώδεις υφές. Ανακατέψτε τα με το gel για να δημιουργήσετε τη δική σας σκιά ματιών, ρουζ ή lip balm.

7.    Φτιάξτε DIY highlighter
No highlighter, no problem. Τρίψτε λίγη βαζελίνη στις κορυφές των ζυγωματικών σας για να δημιουργήσετε μια δροσερή, φωτεινή λάμψη. Απλά προσέξτε αν έχετε δέρμα επιρρεπές σε ακμή, αφού η φόρμουλα της βαζελίνης είναι αποφρακτική.

8.    Διορθώστε τα κατεστραμμένα άκρα
Οι άκρες των μαλλιών σας συνήθως είναι πιο ξηρές λόγω περιβαλλοντικών στρεσογόνων παραγόντων και της χρήσης θερμότητας. Περάστε τες με λίγη βαζελίνη, που θα λειτουργήσει ως ένα είδος μαλακτικού και θα τιθασεύσει τα μαλλιά που πετάνε, μειώνοντας την εμφάνιση ψαλίδας και δίνοντας επιπλέον υγρασία και λάμψη στα μαλλιά σας.

jenny.gr

9.    Αποτρέψτε τον χρωματισμό του δέρματος σας
Ένα από τα χειρότερα πράγματα όταν βάφουμε τα μαλλιά ή τα νύχια μας στο σπίτι είναι το χρώμα που αφήνουν οι βαφές στο δέρμα.  Μια ελαφριά επίστρωση βαζελίνης γύρω από τη γραμμή των μαλλιών ή τα πετσάκια σας θα αποτρέψει τον χρωματισμό τους. 

10.    Δαμάστε τα φρύδια σας
Κρατήστε τα ατίθασα φρύδια υπό έλεγχο με λίγη βαζελίνη. Η βαζελίνη παίζει το ρόλο του gel φρυδιών, έτσι ώστε οι τρίχες σας να μην κουνηθούν όλη την ημέρα.

11.    Βγάλτε τους επίμονους λεκέδες
Έχετε έναν λεκέ που απλά δεν λέει να φύγει; Προσθέστε λίγη βαζελίνη σε ένα υγρό πανί για να αφαιρέσετε τους λεκέδες μακιγιάζ από τα ρούχα και τα κλινοσκεπάσματά σας. Το λάδι στη βαζελίνη θα σας βοηθήσει να αφαιρέσετε άλλα έλαια από λεκέδες μακιγιάζ, καθιστώντας ευκολότερο το να βγουν όταν τα βάλετε στο πλυντήριο.

12.    Αποτρέψτε τη σκουριά
Ένα ξυράφι που κάθεται σε ένα υγρό μπάνιο αναπόφευκτα θα σκουριάσει. Αποτρέψτε αυτό να συμβεί εξομαλύνοντας ένα εξαιρετικά λεπτό στρώμα βαζελίνης στις λεπίδες μεταξύ των χρήσεων. Μπορεί να είναι ένα extra βήμα, αλλά θα διατηρήσει το ξυράφι σας ολοκαίνουργιο.

Δείτε ακόμη: Οι κρέμες σώματος για super ενυδάτωση που δεν θα αποχωρίζεστε όλο το χρόνο

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits

jenny.gr

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.