ΟΜΟΡΦΙΑ DIY BEAUTY

Μάσκες για τα πόδια λίγο πριν το καλοκαίρι: Η spa μέθοδος για απαλά πέλματα


Ελένη Τσούτση

30 Μαΐου 2023

Μάσκες για τα πόδια λίγο πριν το καλοκαίρι: Η spa μέθοδος για απαλά πέλματα
Pexels
To καλοκαίρι είναι μια ανάσα μακριά και τα πέδιλα πια είναι μονόδρομος

Πριν φορέσεις πέδιλα είναι ιδιαίτερα σημαντικό να περιποιηθείς τα πόδια σου. Εκτός από τις ειδικές μάσκες που μπορείς να βρεις στο εμπόριο, είναι εύκολο να φτιάξεις μόνη σου foot masks χωρίς να χρειαστεί να ξοδέψετε χρήματα αφού τα περισσότερα υλικά βρίσκονται ήδη στο ντουλάπι της κουζίνας σου. Οι παρακάτω 3 DIY συνταγές για μάσκες ποδιών θα σας βοηθήσουν να απαλλαγείτε από τις σκασμένες φτέρνες.

1. Για ξηρό, ερεθισμένο δέρμα: Ενυδατική μάσκα ποδιών με αυγό, μπανάνα, γάλα, μέλι και ελαιόλαδο

Συστατικά

  • 1 αυγό χτυπημένο
  • 1 πολτοποιημένη μπανάνα
  • 3-4 κουταλιές της σούπας γάλα
  • 2 κουταλιές της σούπας μέλι
  • 5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

«Οι μάσκες ποδιών στο σπίτι μπορεί να είναι χρήσιμες», αναφέρει η δερματολόγος Allawh στο Byrdie, αλλά δίνει έμφαση στην αποφυγή των ερεθιστικών συστατικών. Αυτή η μάσκα περιλαμβάνει ένα απαλό χημικό απολεπιστικό, γαλακτικό οξύ. «Το γαλακτικό οξύ είναι ένα ήπιο οξύ που προέρχεται από το γάλα με πρόσθετες ενυδατικές ιδιότητες. Είναι ένα αποτελεσματικό απολεπιστικό που ενυδατώνει το δέρμα σε βάθος και είναι ιδανικό για ξηρό, ευαίσθητο δέρμα.

Jenny.Gr
Pexels

«Απλώστε ένα λεπτό στρώμα στα πόδια και αφήστε το να δράσει για 40 λεπτά», συμβουλεύει η ειδικός. «Στη συνέχεια ξεπλύνετε με ένα απαλό καθαριστικό όπως το Hydrating Cleanser CeraVe. Αφού περάσει ο χρόνος δράσης της, χρησιμοποιήστε μια ζεστή πετσέτα για να αφαιρέσετε το μείγμα.

Για ενυδάτωση και απολέπιση: Ζάχαρη, ελαιόλαδο, μέλι και λεβάντα

Συστατικά

  • 1/2 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη
  • 1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1/8 φλιτζάνι μέλι
  • 3-5 σταγόνες αιθέρια έλαια λεβάντας

Η κρυσταλλική ζάχαρη ή το αλάτι μπορούν να κάνουν ένα εξαιρετικό απολεπιστικό ποδιών DIY. Μπορούν μάλιστα, να αναμειχθούν με ελαιόλαδο, μέλι ή αιθέρια έλαια και να φτιάξετε το δικό σας scrub. Αν θέλετε να δοκιμάσετε την παραπάνω μάσκα, ξεκινήστε το μείγμα απολέπισης με τα ξηρά συστατικά σας (τη ζάχαρη) και στη συνέχεια, προσθέστε το μέλι, το ελαιόλαδο και τα αιθέρια έλαια. Πριν χρησιμοποιήσετε αυτό το απλό, ενυδατικό scrub, αφήστε τα πόδια σας σε ζεστό νερό για 10 λεπτά ώστε το δέρμα να απορροφήσει καλύτερα τη μάσκα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.