ΟΜΟΡΦΙΑ ΜΑΚΙΓΙΑΖ

Ματ κραγιόν


TSVIGKOU

16 Μαρτίου 2013

Τα ματ κραγιόν είναι τάση.

Τα ματ κραγιόν κολακεύουν ιδιαίτερα τα χείλη αφού αποδίδουν όλη την ένταση του χρώματος τους, τα φωτεινά χρώματα προσφέρουν όγκο, έχουν μεγάλη διάρκεια και είναι κατάλληλα για πρωί και βράδυ. Στην αγορά θα βρείτε πολλά ζωηρά χρώματα που απλά μαγεύουν. Τα ματ κραγιόν όμως έχουν κάποια αρνητικά:

Δεν είναι ενυδατικά και αν τα χείλη σας δεν είναι σωστά περιποιημένα, μετά από ώρα το όμορφο ματ κραγιόν σπάει, ξεφλουδίζει και το χρώμα χάνει τη ζωντάνια του.

Δεν κρύβουν τις ατέλειες των χειλιών, διαγράφουν έντονα τις γραμμές και αν δεν κάνετε ομοιόμορφο το περίγραμμα τους η διαφορά θα φανεί αντίθετα με ένα lip gloss.

Δεν συγχωρούν τα λάθη στην εφαρμογή, αν σας ξεφύγει λίγο από το περίγραμμα, είναι λίγο δύσκολο να το διορθώσετε.

Αν θέλετε να φορέσετε ένα ματ κραγιόν με μεγάλη επιτυχία, ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές:

1. Απολέπιση: ένα από τα πιο σημαντικά βήματα για την περιποίηση των χειλιών. Κάντε ένα σπιτικό scrub για χείλη ή τρίψτε τα με μια καθαρή, μαλακή, βρεγμένη οδοντόβουρτσα. Με την σωστή απολέπιση 3-4 φορές την εβδομάδα, θα απομακρύνετε όλα τα νεκρά κύτταρα που προκαλούν το ξεφλούδισμα των χειλιών και το δέρμα θα είναι λείο και απαλό.

2. Ενυδάτωση: επίσης ένα σημαντικό βήμα για την περιποίηση των χειλιών ώστε να είναι πάντα σφριγηλά, μαλακά και να μην σκάνε. Ενυδατώστε καθημερινά τα χείλη σας με πλούσιες φόρμουλες lip balm, προτιμήστε αυτές χωρίς αλκοόλ γιατί ξηραίνουν τα χείλη. Ενυδατώστε τα χείλη σας κάθε βράδυ με λίγες σταγόνες ελαιόλαδο ή οργανικό λάδι καρύδας.

3. Περίγραμμα: τα ματ κραγιόν δεν συγχωρούν τα λάθη, οπότε πριν απλώσετε το αγαπημένο σας κραγιόν κάντε το περίγραμμα σας με ένα μολύβι χειλιών. Επιλέξτε ένα μολύβι σε nude ή στην ίδια απόχρωση του κραγιόν. Αν κάνετε σωστό το περίγραμμα δεν υπάρχει περίπτωση να ξεφύγετε με το κραγιόν.

4. Εφαρμογή: επειδή τα ματ κραγιόν είναι στεγνά, όταν τα απλώνετε απευθείας στα χείλη δεν γεμίζουν τις γραμμές των χειλιών. Η εφαρμογή τους πρέπει να γίνει με πινέλο ώστε να πετύχετε την τέλεια κάλυψη.

5. Διάρκεια: έχουν μεγάλη διάρκεια, περίπου 3-4 ώρες και παραπάνω, ανάλογα την φόρμουλα. Όμως, κάποια στιγμή θα χρειαστεί να ανανεώσετε το χρώμα γιατί τα ματ κραγιόν ξηραίνονται πολύ εύκολα. Το πρώτο λάθος που μπορεί να κάνετε είναι τα τρίψετε τα χείλη, στα ματ κραγιόν δεν πιάνει το κόλπο. Το καλύτερο είναι να ξεκινήσετε από την αρχή, απλώστε λίγο lip balm, αφήστε το για μερικά δευτερόλεπτα, σκουπίστε τα χείλη προσεκτικά με ένα χαρτομάντιλο και απλώστε πάλι το κραγιόν χρησιμοποιώντας ένα πινέλο.

6. Lip primer: αν έχετε πολύ έντονες γραμμές στα χείλη, δοκιμάστε να απλώσετε ένα lip primer πριν από το κραγιόν. Το primer δημιουργεί την ιδανική βάση για να εφαρμοστεί το κραγιόν και να παραμείνει αναλλοίωτο για περισσότερες ώρες.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.