ΟΜΟΡΦΙΑ ΜΑΚΙΓΙΑΖ

Tips για να κρατήσετε το δέρμα σας όμορφο


3 Οκτωβρίου 2014

Οι επιλογές που κάνετε κάθε μέρα - τι τρώτε, πώς αισθάνεστε, πόσο ασκείστε - επηρεάζουν το δέρμα σας. Εάν θέλετε να έχετε μια νεανική και ξεκούραστη επιδερμίδα, χρησιμοποιήστε τις παρακάτω συμβουλές.

Προσέξτε τη διατροφή σας. Οι υψηλές προσλήψεις της βιταμίνης C και η χαμηλότερη πρόσληψη των λιπών και των σύνθετων υδατανθράκων, συνδέονται με καλύτερη εμφάνιση του δέρματος σας. Αλλάζοντας τη διατροφή σας θα βοηθήσει την εμφάνισή σας. Τροφές πλούσιες σε αντιοξειδωτικά, όπως τα ψάρια, τα φρούτα και τα λαχανικά, φαίνεται να βοηθούν στην προστασία του δέρματος.

Φάτε τις βιταμίνες σας. Οι αντιγηραντικές  κρέμες μπορεί να περιέχουν βιταμίνη C ή E. Βάλτε αυτά τα αντιοξειδωτικά και στις τροφές που καταναλώνετε, διότι μπορούν ακόμη και να αντιστρέψουν τα σημάδια της γήρανσης, όπως ρυτίδες και δυσχρωμίες.

Η άσκηση ωφελεί κάθε μέρος του σώματός σας – συμπεριλαμβανομένου και το μεγαλύτερο, που είναι το δέρμα. Η τακτική άσκηση βελτιώνει την κυκλοφορία, βοηθώντας να θρέψει το δέρμα. Επίσης, η καλύτερη ροή του αίματος φέρνει περισσότερο οξυγόνο και θρεπτικά συστατικά και μπορεί να βοηθήσει την επιδερμίδα να παράγει κολλαγόνο, που μειώνει τις ρυτίδες. Μην προβληματίζεστε σχετικά με τον ιδρώτα, η άσκηση δεν θα φράξει τους πόρους σας. Πλύνετε σωστά το πρόσωπό σας μετά από μια προπόνηση και να αποφεύγετε τις στενές κορδέλες, οι οποίες μπορούν να παγιδεύσουν τον ιδρώτα και να ερεθίσουν το δέρμα.

Αποφύγετε τις πανάδες. Μερικές γυναίκες αναπτύσσουν σκούρα μπαλώματα - πανάδες- στα πρόσωπά τους, όταν είναι έγκυες ή παίρνουν αντισυλληπτικά χάπια. Η αύξηση της μελανίνης, η ουσία που δίνει στο δέρμα το χρώμα του, είναι υπεύθυνη για αυτές τις πανάδες ή τα μελάσματα. Το μέλασμα ξεθωριάζει συνήθως μετά τον τοκετό ή όταν σταματήσετε να παίρνετε το χάπι. Θα σας κάνει καλό να φοράτε αντηλιακό ανά πάσα στιγμή και να αποφεύγετε τον ήλιο. Το μέλασμα μπορεί επίσης, να αντιμετωπιστεί με πίλινγκ ή με κρέμες που έχουν υδροξυ οξέα και μειώνουν τις πανάδες. Αλλά, η αυστηρή αποφυγή του ήλιου είναι απαραίτητη

Πλένετε κάθε μέρα το πρόσωπο σας. Καθημερινά, το δέρμα σας έρχεται σε επαφή με τη ρύπανση - καπνός του τσιγάρου, καυσαέρια των αυτοκινήτων, ή νέφος αιθαλομίχλης. Κρατήστε το δέρμα υγιές, διατηρώντας το καθαρό. Ανάλογα με τις ανάγκες του, μπορείτε να καθαρίσει το πρόσωπό σας με ένα απαλό σαπούνι ή να κάνετε απολέπιση το βράδυ, για να αφαιρέσετε τα νεκρά κύτταρα του δέρματος, και στη συνέχεια να εφαρμόσετε μια ενυδατική κρέμα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.