ΟΜΟΡΦΙΑ ΜΑΚΙΓΙΑΖ

Φυσικές θεραπείες για τα μάτια σας


31 Οκτωβρίου 2014

eye_treatment.jpg

Η όραση είναι μία από τις πιο αγαπημένες αισθήσεις μας. Διαβάζουμε, εκτιμούνε τη τέχνη, παρατηρούμε τη φύση και να συνδεόμαστε με τους αγαπημένους μας. Κάθε μέρα, τα μάτια σας δέχονται έναν καταιγισμό ταλαιπωρίας. Το αποτέλεσμα; Στο τέλος της ημέρας, είναι κόκκινα και πρησμένα, τσούζουν και δακρύζουν. Δείτε λοιπόν, πώς μπορείτε να προστατεύσετε τα μάτια σας.

Το νυχτολούλουδο είναι μια πολύ καλή θεραπεία για τα μάτια. Τα περισσότερα φυσικά καταστήματα τροφίμων έχουν κολλύρια, που γίνονται από αυτό το χορτάρι. Μια μελέτη της Νότιας Αφρικής διαπίστωσε ότι, το νυχτολούλουδο επιταχύνει την ανάρρωση από την επιπεφυκίτιδα.

Τσάι. Το πράσινο τσάι ή μαύρο; Και τα δύο λειτουργούν καλά και καταπραΰνουν τα πρησμένα, ερεθισμένα μάτια. Διότι, βοηθάνε τα αιμοφόρα αγγεία να συστέλλονται και μειώνουν το πρήξιμο, ενώ το χαμομήλι περιέχει αντι-ερεθιστικές ουσίες, που απαλύνει την ερυθρότητα και τη φλεγμονή. Ζεστάνετε 2 φακελάκια του τσαγιού σε ζεστό νερό για τρία έως πέντε λεπτά. Αφήστε τα να κρυώσουν,  έως ότου είναι άνετα και ζεστά στην αφή και απλώστε τα στα μάτια σας. Στη συνέχεια καλύψτε τα με ένα μαλακό πανί.

Αγγούρια. Αυτά τα λαχανικά δεν είναι μόνο απίστευτα δροσερά και κατευναστικά, αλλά έχουν και στυπτικές ιδιότητές, που αποτρέπουν τη στένωση των αιμοφόρων αγγείων. Γείρετε το κεφάλι σας προς τα πίσω, ξεκουραστείτε με μια φέτα σε κάθε μάτι, και χαλαρώστε για πέντε έως δέκα λεπτά.

Ασπράδια αυγών. Χτυπήστε δύο ασπράδι αυγών μέχρι να σφίξουν, και εφαρμόστε τα με μια βούρτσα ή ένα μαλακό πανί, κάτω από τα μάτια σας. Το δέρμα σας θα ενυδατωθεί και θα γίνει πιο λαμπερό.

Πατάτα. Η κοινή πατάτα περιποιείται τα πρησμένα μάτια. Έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, με αποτέλεσμα να καταπραΰνουν τα ερεθισμένα μάτια. Ξεφλουδίστε λοιπόν μια πατάτα, στη συνέχεια, πλύνετε τη και στεγνώστε τη. Ύστερα τρίψτε τη πατάτα και βάλτε τον πολτό της σε ένα καθαρό πανί και κάντε ένα κατάπλασμα. Τοποθετήστε το κατάπλασμα στα βλέφαρά σας για 15 λεπτά.

Το κρύο νερό. Το πρωί τα  μάτια σας είναι συνήθως πρησμένα και μπορεί να μην έχετε χρόνο να βάλετε φακελάκια τσαγιού. Όμως, μην απελπίζεστε. Το κρύο νερό θα λειτουργήσει σαν απομηχανής Θεός, διότι εκτός από ότι θα σας ξυπνήσει απότομα, θα δημιουργήσει συστολή στα αιμοφόρα αγγεία και θα μειώσει το πρήξιμο. Επίσης, να είστε βέβαιοι, ότι εάν πίνετε αρκετό νερό όλη την ημέρα, το σώμα σας θα είναι ενυδατωμένο και αυτό θα έχει θετικό αντίκτυπο στα μάτια σας

Απολαύστε ένα ελαφρύ αυτο-μασάζ, το οποίο μπορεί να βοηθήσει να ανακουφίσει τα μάτια. Κλείστε τα μάτια σας και πιέστε απαλά με τα δάχτυλα σας, κάτω από το ένα μάτι, κάνοντας κινήσεις από την εσωτερική γωνία προς την εξωτερική. Στη συνέχεια, επαναλάβετε για το άλλο μάτι.

Κρύο γάλα. Το γάλα είναι μια από τις δημοφιλείς θεραπείες, όταν έχετε φαγούρα στα μάτια. Βρέξτε ένα κομμάτι βαμβάκι σε κρύο γάλα και τρίψτε το γύρω από τα μάτια. Μπορείτε επίσης να τοποθετήσετε ως κομπρέσα, ένα κομμάτι βαμβάκι εμποτισμένο με γάλα και θα έχετε αμέσως αποτελέσματα από την επίδραση της ψύξης. Κάνετε αυτό, δύο φορές την ημέρα, μία φορά το πρωί και μία το βράδυ.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.