ΟΜΟΡΦΙΑ ΜΑΚΙΓΙΑΖ

Ethnic beauty tips & tricks: Τα μυστικά του κόσμου όλου


4 Αυγούστου 2016

Ως κορίτσια με ελληνική καταγωγή, έχουμε τη χαρά και την τύχη να μπορούμε να έχουμε πάντα στο σπίτι μας ένα από τα σημαντικότερα beauty products, το ελαιόλαδο. Όμως, αγαπητές, πέρα από εμάς, και οι γυναίκες του υπόλοιπου κόσμου έχουν τα δικά τους tips & tricks, που διαφέρουν από χώρα σε χώρα και που τα έχουν εντάξει στη beauty ρουτίνα τους και δεν τα αλλάζουν με τίποτα. Ας κάνουμε μια "βόλτα στον κόσμο" για να ανακαλύψουμε νέα μυστικά ομορφιάς που αξίζει να γνωρίζουμε:

Ισπανία Κόψτε μία πατάτα σε λεπτές φέτες και βάλτε μία φέτα στο κάθε μάτι για δέκα λεπτά. Αυτή η τόσο απλή θεραπεία είναι θαυματουργή καθώς φωτίζει το δέρμα γύρω από την περιοχή των ματιών κάνοντας τους μαύρους κύκλους σταδιακά να εξαφανιστούν.

Αυστραλία Οι γυναίκες και οι άντρες της Αυστραλίας έχουν ένα μικρό μυστικό για την καταπολέμηση της πιτυρίδας και κανείς στην ήπειρο αυτή δεν έχει αυτούς τους μικρούς λευκούς και πολύ ενοχλητικούς κόκκους στα μαλλιά του. Τι κάνουν; Προσθέτουν στο σαμπουάν τους αιθέριο έλαιο tea tree, λίγες μόνο σταγόνες, και τέλος η πιτυρίδα.

Δομινικανή Δημοκρατία Κόψτε σε πολύ-πολύ μικρά κομματάκια σκόρδο και βάλτε το στο  βερνίκι νυχιών. Αφήστε το εκεί για περίπου 10 μέρες κι έπειτα απλώστε το στα νύχια σας. Το σκόρδο έχει αντιβακτηριακές ιδιότητες και θα βοηθήσει στην ενδυνάμωση των νυχιών σας και στη μείωση του ξεφλουδίσματός τους. Αν δεν σας ενοχλεί η μυρωδιά -λέμε τώρα-, μπορείτε επίσης να απλώσετε κατευθείαν πάνω στα νύχια σας "χυμό" σκόρδου.

Ινδία Οι γυναίκες της Ινδίας φημίζονται για τα μεταξένια, λαμπερά και πανέμορφα μαλλιά τους. Πώς τα καταφέρνουν; Το λάδι καρύδας είναι ένας πολύ καλός τους φίλος. Οι τρόποι που μπορεί κανείς να το χρησιμοποιήσει είναι πολλοί και ένας από αυτούς είναι να ζεστάνετε το λάδι αναμιγνύοντάς το με ζεστό αλλά όχι καυτό νερό. Στη συνέχεια κάνετε μασάζ στις ρίζες των μαλλιών και, τέλος, κάνετε ένα πέρασμα από όλο το μήκος τους. Μία φορά την εβδομάδα είναι αρκετή για να δείτε σύντομα μεγάλη αλλαγή στην υφή και την υγεία των μαλλιών σας.

Φιλιππίνες Στις Φιλιππίνες, από την άλλη, διατηρούν τα μαλλιά τους υγιή και λαμπερά με το Aloe Vera gel. Αυτό είναι το δικό τους μυστικό ομορφιάς και κρίνοντας από την εικόνα των δικών τους μαλλιών έχει εξαιρετικά αποτελέσματα. Μπορείτε είτε να χρησιμοποιήσετε το φυσικό gel του φυτού είτε να αγοράσετε ένα Aloe Vera gel και να διώξετε μακρυά την πιτυρίδα, αν έχετε, αλλά και να ενυδατώσετε σημαντικά τα μαλλιά σας.

Λατινική Αμερική Η καλύτερη μάσκα ενυδάτωσης μαλλιών βρίσκεται στη Λατινική Αμερική και η DIY συνταγή της είναι αυτή: 1 αβοκάντο, μία μπανάνα και 1 κουτάλι της σούπας ελαιόλαδο. Κάνουμε μασάζ στα μαλλιά μας με το μείγμα και το αφήνουμε για μισή ώρα να δράσει. Έπειτα, ακολουθούμε κανονικά τη διαδικασία λουσίματος -σαμπουάν, conditiner και είστε έτοιμες.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.