ΟΜΟΡΦΙΑ ΜΑΚΙΓΙΑΖ

Bronze: Το πιο σαγηνευτικό μακιγιάζ για το καλοκαίρι


21 Αυγούστου 2016

eee-2.jpg

Αν το καλοσκεφτούμε, αυτό που ζητάμε όλες μας κάθε καλοκαίρι είναι τα ίδια τα χρώματα της φύσης στο πρόσωπό μας. Ουσιαστικά, θέλουμε ένα μαγευτικό beauty look, ανάλογο με τη μαγευτική εικόνα μιας παραλίας με χρυσή και λευκή άμμο την ώρα που αρχίζει να δύει ο ήλιος και ενώ όλα τα χρώματα γύρω μας είναι ζεστά, παράλληλα όπου κι αν πέσει το μάτι μας κάτι στραφταλίζει. Οι κόκκοι της άμμου, η θάλασσα, τα αστέρια. Όλα προσδίδουν μια διακριτική λάμψη στην κατά τ’ άλλα γήινη χρωματική παλέτα που μας περιβάλλει.

Δεν είναι λοιπόν καθόλου παράλογο που περιμένουμε με ανυπομονησία να χαϊδέψει ο ήλιος κι εμάς για να αποκτήσουμε λαμπερό και μαυρισμένο δέρμα, έτοιμο να υποδεχτεί το bronze μακιγιάζ που θα αναδείξει όλα τα δυνατά σημεία του προσώπου. Το χρώμα της επιδερμίδας μας –αν δηλαδή είναι λευκή, μεσαία, σταρένια ή σκουρόχρωμη– δεν υπάρχει κανένας λόγος να μας ανησυχεί. Καθώς η τεχνολογία εξελίσσεται, εξελίσσονται και τα beauty products, κι έτσι εμείς δεν χρειάζεται να σκεφτούμε τίποτα περισσότερο από την ηλιοθεραπεία μας.

Σε όσες από εμάς το μαύρισμα δεν διαρκεί πολύ ή γεμίζουμε λεκέδες, αλλά και για όλες τις υπόλοιπες, το βασικό μυστικό είναι να κάνουμε πολύ καλή απολέπιση και να ενυδατώνουμε βαθιά το πρόσωπό μας ήδη πριν από την έκθεσή του στον ήλιο.

Κατά τη διαδικασία του μακιγιάζ, καλό είναι να έχουμε πάντα στο μυαλό μας ότι αυτό που θέλουμε να τονίσουμε περισσότερο είναι ό,τι θα τόνιζε ο ίδιος ο ήλιος. Δεν ξεχνάμε να τονίσουμε τα ζυγωματικά, τη μύτη και το μέτωπο, αλλά και να φωτίσουμε τα μάτια μας με λίγο concealer, ακόμη κι αν δεν έχουμε μαύρους κύκλους. Βοηθά να δημιουργηθεί το ζητούμενο contrast. Χρησιμοποιούμε ρουζ σε πορτοκαλί απόχρωση που χρυσίζει ή τη χρόνια τώρα αγαπημένη μας terracotta. Ένα foundation με λίγη ενυδατική σύνθεση –για τις πιο ανοιχτόχρωμες προτείνεται να επιλέξουν ένα με δύο τόνους πιο σκούρο foundation από το πρόσωπό τους– ή μία διάφανη πούδρα είναι αρκετά για την ενιαία όψη της επιδερμίδας.

Τέλος, για τα μάτια καταφεύγουμε σε γήινους τόνους, δηλαδή κυρίως σε κοραλλί, χρυσό, καφέ, και εφαρμόζουμε σε όλο το βλέφαρο. Η χρήση ενός μολυβιού σε καφέ απόχρωση, για παράδειγμα, θα δημιουργήσει ένα smooth smokey αποτέλεσμα για τις βραδιές εκείνες που θέλουμε να εντυπωσιάσουμε λίγο περισσότερο από κάποιες άλλες. Αφού περάσουμε και τις στρώσεις mascara, για τα χείλη επιλέγουμε είτε αποχρώσεις που είναι κοντά στο χρώμα του δέρματος είτε πιο ροδοκόκκινες και κοραλλί για πιο vivid αποτέλεσμα.

Bonus info: Αν περάσουμε το πινέλο του ρουζ από τους κροτάφους και κάνουμε δύο-τρεις απαλές κυκλικές κινήσεις με ανοδική τάση, το πρόσωπό μας δίνει την αίσθηση ότι έχει τέλειες γωνίες ενώ το συνολικό αποτέλεσμα έχει μεγαλύτερη ένταση.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.