ΟΜΟΡΦΙΑ ΜΑΚΙΓΙΑΖ

Αλήθεια πόσα πινέλα πρέπει να έχουμε στο νεσεσέρ μας;


14 Οκτωβρίου 2016

Makeup-Brushes-1.jpg

Μπορεί να κάνουν τη ζωή μας πιο εύκολη, αυτό όμως δε σημαίνει ότι πρέπει να ξοδέψουμε μια περιουσία για να γεμίσουμε το νεσεσέρ μας με πινέλα μακιγιάζ. Υπάρχουν μερικά που είναι σχεδόν απαραίτητα, είναι όμως και κάποια που χρειάζονται μόνο σε επαγγελματίες make up artists.  Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή, αναλύοντας ένα μακιγιάζ, για να δούμε πού χρειάζεται να έχουμε πινέλο και πού όχι.

  • Η αρχή γίνεται πάντα με την κρέμα και το foundation. Οι περισσότερες από εμάς απλώνουμε την κρέμα μας, με καθαρά χέρια. Το ίδιο μπορούμε να κάνουμε και με το foundation. Μία οικονομική λύση είναι να χρησιμοποιούμε blender sponge, για να μη χαλάμε μεγάλες ποσότητες από το προϊόν μας. Συμπέρασμα: Το make up πινέλο είναι περιττό, υπάρχει η οικονομική λύση, το σφουγγαράκι.
  • Συνεχίζουμε με το concealer, το οποίο είναι ένα από τα πιο αγαπημένα προϊόντα των γυναικών. Πολλές μάλιστα το χρησιμοποιούν αντί για foundation, καλύπτοντας τυχόν ατέλειες του προσώπου τους. Επειδή η ποσότητα του συγκεκριμένου προϊόντος πρέπει να είναι μικρή, καλό είναι να χρησιμοποιήσετε το πλατύ πινέλο μακιγιάζ. Συμπέρασμα: Πινέλο για concealer είναι καλό να έχετε, για να κάνετε οικονομία στο καλλυντικό σας.
  • Όσες χρησιμοποιείτε πούδρα, μπορείτε να προτιμήσετε το σφουγγαράκι που περιέχεται σχεδόν πάντα με το καλλυντικό σας. Αν η πούδρα σας είναι σε powder μορφή, φροντίστε να προμηθευτείτε ένα pom-pom. Συμπέρασμα: Το πινέλο πούδρας είναι σχεδόν περιττό για εσάς.
  • Σειρά έχει το μακιγιάζ ματιών. Πολλές φορές το δάχτυλό μας και ίσως μία μπατονέτα μπορεί να κάνει άψογη δουλειά. Αν θέλετε να απλώσετε τη σκιά σας στο κινητό βλέφαρο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το δείκτη σας. Επιπλέον μπορείτε να τονίσετε τις ρίζες των βλεφάρων σας, χρησιμοποιώντας μία μπατονέτα την οποία έχετε βουτήξει στην σκιά που επιθυμείτε. Όσες θέλετε cat eye look και πρέπει να κάνετε γωνία στο μάτι σας, θα πρέπει να έχετε στο νεσεσέρ σας το κατάλληλο πινέλο ματιών. Συμπέρασμα: Πινέλο ματιών χρειάζεστε κυρίως για να δημιουργήσετε τη γωνία στο μάτι σας.
  • Τέλος στα χείλη μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κατευθείαν το κραγιόν σας. Ιδιαίτερα αν έχετε δώσει σχήμα στα χείλη σας με το σωστό μολύβι χειλιών, θα είναι ακόμη πιο εύκολο να απλώσετε στη συνέχεια το κραγιόν σας. Συμπέρασμα: Είναι περιττό και το πινέλο χειλιών!

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.