ΟΜΟΡΦΙΑ ΜΑΚΙΓΙΑΖ

Mini Beauty Checklist: Φτιάχνουμε τα νεσεσέρ του καλοκαιριού με τα πιο πρακτικά beauty products


MMEINTANI

24 Ιουλίου 2018

lack-of-color-x-lisa-olsson-stoleninspiration.com-nz-fashion-lifestyle-blogger-7.jpg

Οποιαδήποτε γυναίκα αγαπάει έστω και λίγο την περιποίηση και τα beauty products νομίζω δεν έχει κάτι καλύτερο από το να ετοιμάζει τα «μαγικά» βαλιτσάκια της, δηλαδή τα νεσεσέρ της, ανάλογα με την περίσταση και τον προορισμό της. Εμένα τουλάχιστον είναι από τις αγαπημένες μου ασχολίες. Το μόνο πρόβλημα είναι όταν πρέπει να μεταφέρω όλα αυτά τα μπουκαλάκια, τα κουτιά και τα σωληνάρια από το ένα beauty bag στο άλλο, χωρίς βέβαια να μπορώ πάντα να τα χωρέσω όλα στο ίδιο - αυτό είναι ίσως ό,τι πιο βαρετό και χρονοβόρο και μου στερεί λίγο από την χαλάρωσή μου.

Αγαπημένη μου συνήθεια λοιπόν την οποία έχω αναπτύξει σχετικά πρόσφατα, είναι το να στρέφομαι σε μίνι συσκευασίες που μπορώ να χρησιμοποιήσω για διαφορετικό σκοπό κάθε φορά, δημιουργώντας τα δικά μου μικρά νεσεσέρ, άλλο για την παραλία, άλλο για το γυμναστήριο κτλ. Και μου αρέσει τόσο αυτή η διαδικασία που όπως θα δείτε και παρακάτω, μετά από αρκετή περιήγηση στο site της Sephora κατάφερα να συγκεντρώσω τις travel size συσκευασίες που θα χρειαστείτε φέτος το καλοκαίρι, ανάλογα με το πού θέλετε να πάτε! Ποια είναι λοιπόν η δική μου mini beauty checklist;

The mini beach essentials

Μία ανησυχία πριν βγούμε στην παραλία την έχουμε όλες σχετικά με το σώμα μας, είτε περάσαμε τον χειμώνα στο γυμναστήριο είτε όχι. Ακόμα κι αν δεν κάναμε πολλά για την περιποίησή μας τους προηγούμενους μήνες, πάντα υπάρχουν last minute λύσεις που μπορούν να κάνουν την επιδερμίδα μας να δείχνει πιο λεία και σφριγηλή και, αν θέλετε να με ακούσετε, αυτό που θα σας χαρίσει τα παραπάνω είναι η Brazilian Bum Bum Cream της SOL DE JANEIRO η οποία περιέχει guaranà, αλλά και ένα βραζιλιάνικο συνδυασμό από εξαιρετικά θρεπτικό βούτυρο cupuaçu, πανίσχυρο αντιοξειδωτικό açaï και άκρως ενυδατικό λάδι καρύδας για ακαταμάχητη επιδερμίδα. Περιττό να σας πω ότι αφήνει στην επιδερμίδα ένα υπέροχο άρωμα από φιστίκι και καραμέλα.

Το πιο απαραίτητο καλοκαιρινό beauty product, το αντηλιακό, είναι συνήθως και εκείνο που πιάνει τον περισσότερο χώρο στη beach bag μας, οπότε όταν μπορούμε να το βρούμε σε travel size, όλα γίνονται πιο εύκολα. Το Mini Spray Solaire από την εταιρία Mimitika (θα το βρείτε σε εξαιρετικά πρακτική συσκευασία με SPF 30 και SPF 50), διαθέτει σύνθεση που εξασφαλίζει υψηλή προστασία από τις ακτίνες UVA και UVB για όλο το σώμα και μπορούμε να το έχουμε παντού μαζί μας χάρη στη μίνι συσκευασία του. Και για ακόμα πιο έντονη περιποίηση στο πρόσωπο , μπορούμε να στραφούμε στο Defense Refresh Setting Mist SPF 50 - Brume Rafraîchissante Visage της Supergoop, ένα αναζωογονητικό προϊόν που βοηθά στην προστασία του προσώπου από την υπεριώδη ακτινοβολία, ενώ σταθεροποιεί και το μακιγιάζ μας, σε περίπτωση που θέλουμε να δημιουργήσουμε ένα ανάλαφρο καλοκαιρινό make up look και να μείνει στη θέση του χωρίς να τρέχει ή να λιώνει.

Εκτός από το πρόσωπο και το σώμα, ένα σημείο που δεν πρέπει να ξεχνάμε ποτέ είναι και τα χείλη, ειδικά όταν μπορούμε να τα περιποιηθούμε με προϊόντα τόσο λαχταριστά όπως το Multi-Baume Noix de coco από την εταιρία Lanolips. Ένα πραγματικό βάλσαμο που ενυδατώνει τα χείλη, το πρόσωπο αλλά και την επιδερμίδα μας γενικότερα και αφήνει ένα υπέροχο άρωμα καρύδας που κάνει ακόμα πιο έντονα τα καλοκαιρινά vibes μας. Το πιο ανακουφιστικό όμως, δεν είναι άλλο από την after sun μάσκα με καρπούζι της Sephora, που ακολουθεί μετά από κάθε επίσκεψή μου στην παραλία. Το γεγονός ότι εφαρμόζεται τόσο στο πρόσωπο όσο και στο ντεκολτέ την κάνει ακόμα πιο essential και πρακτική, μιας και χαρίζει ενυδάτωση στα δύο σημεία που υποφέρουν περισσότερο από τον ήλιο και παρατείνει και το μαύρισμά μας!

The mini gym kit

Ο μόνος τρόπος για να βρω κίνητρο να πάω στο γυμναστήριο, ειδικά τώρα το καλοκαίρι, είναι να έχω ένα beauty τελετουργικό να προσμένω. Η gym routine μου λοιπόν γίνεται πολύ πιο ευχάριστη, ξεκινώντας με λίγες στρώσεις από τη Yoga Waterproof Mascara της Eyeko, ώστε να νιώθω κάπως περιποιημένη όσο γυμνάζομαι χωρίς όμως να ανησυχώ ότι θα τρέχει η μάσκαρα – σε αυτό βοηθάει και το ότι μου αρέσει να μαζεύω ψηλά τα μαλλιά μου με τα λαστιχάκια invisibobble Kids. Μπορεί να προορίζονται για τα απαλά μαλλιά των παιδιών αλλά πιστέψτε με, και στο ponytail του γυμναστηρίου μια χαρά δουλειά κάνουν.

Αφού τελειώσω την προπόνηση, υπάρχουν τρία βήματα που με κάνουν να νιώθω refreshed. Το πρώτο είναι να στεγνώνω τα μαλλιά μου χρησιμοποιώντας το Lisse Luxe Hair Turban της Aquis, μιας πετσέτας σχεδιασμένης με βάση την τεχνολογία AQUITEX® και φτιαγμένη από εξαιρετικά λεπτές ίνες και νήματα πιο λεπτά και από το μετάξι, η οποία μειώνει τον χρόνο στεγνώματος μαλλιών στο 50%. Αφού φύγει η περισσότερη υγρασία, τα χτενίζω απαλά με την αγαπημένη μου Tangle Teezer Compact Styler - Brosse démêlante, η οποία ξεμπερδεύει πανεύκολα τα μαλλιά μου χωρίς να τα σπάει ή να τα φθείρει και τα μαλακώνει κάνοντάς τα να δείχνουν πολύ πιο λαμπερά και λεία. Τέλος, αυτό που πραγματικά με ανανεώνει μετά από την έντονη άσκηση είναι η True Cream Aqua Bomb Mini της εταιρίας Belif, ένα πολύ ελαφρύ κρεμώδες τζελ που χαρίζει έντονη ενυδάτωση στο πρόσωπο και το κάνει να φαίνεται πιο fresh.

The mini office series

Καλοκαίρι και γραφείο είναι δύο έννοιες που δεν ταιριάζουν και πολύ, ειδικά όταν περιλαμβάνουν και το μακιγιάζ μας. Ξεκινάμε λοιπόν το morning routine μας πριν το γραφείο, με τη βοήθεια της Crème multi-usages pour la peau από Egyptian Magic, μιας κρέμας πολλαπλών χρήσεων για πρόσωπο και σώμα, με φυσική σύνθεση από μέλι, ελαιόλαδο και βασιλικό πολτό, ώστε το δέρμα μας να είναι περιποιημένο ακόμα και μέσα στον κλειστό χώρο του γραφείου. Το μακιγιάζ μας δεν χρειάζεται πολλά, μιας και πρόκειται για πρωινό look εν μέσω καύσωνα. Αρκεί ένα πέρασμα στο πρόσωπο με την πούδρα μαυρίσματος Hoola από Benefit Cosmetics, η οποία επιστρέφει στην πιο χαριτωμένη συσκευασία ταξιδιού, μας χαρίζει ηλιοκαμένη όψη και μας ταξιδεύει νοητά σε εξωτικά μέρη - κι ας είμαστε μπροστά στον υπολογιστή. Μαζί με ένα ιδιαίτερο lip balm στα χείλη, όπως το Flower Balm - Baume pour les lèvres της Winky Lux, το οποίο χαρίζει τέλεια απόχρωση και άρωμα καρύδας στα χείλη (αφήστε που περιέχει ένα πραγματικό χρυσάνθεμο), γίνονται τα μόνα products που χρειαζόμαστε για να δείχνουμε σαν καλοκαιρινές οπτασίες όλο το 8ωρο!

Όσο για το τι κάνουμε προκειμένου να νιώθουμε πάντα fresh ακόμα και μέσα στο γραφείο; Γεμίζουμε το μίνι βαποριζατέρ από Sephora Collection με το αγαπημένο μας άρωμα, για να μπορούμε να φρεσκαριστούμε όποτε θέλουμε μέσα στην ημέρα και βάζουμε στο νεσεσέρ μας τα blotting papers της Merci Handy, τα οποία μας σώζουν όταν η γυαλάδες από τη ζέστη αρχίζουν να κάνουν την εμφάνισή τους στη ζώνη-Τ του προσώπου μας, απορροφώντας όλη την έξτρα λιπαρότητα.

The mini party must-haves

Καλοκαίρι χωρίς summer parties γίνεται; Φυσικά και όχι και εδώ έρχεται το challenge του να δημιουργούμε μακιγιάζ που θα κρατάει όλη νύχτα μετά από έντονο χορό αλλά και να καταφέρουμε να χωρέσουμε όλα τα beauty products στο clutch μας ώστε να μπορούμε να κάνουμε τα απαραίτητα touch-ups. Ακόμα μία περίσταση δηλαδή που οι μίνι συσκευασίες γίνονται must. Αφού λοιπόν δημιουργήσουμε μία ωραία βάση με τη βοήθεια του Beautyblender μας, με το σφουγγαράκι που λατρεύει όλη η beauty κοινότητα παγκοσμίως, προσθέτουμε λάμψεις στο πρόσωπό μας εφαρμόζοντας λίγη ποσότητα από τη Shimmering Skin Perfector Pressed Mini της BECCA - είναι το highligher που θα βρούμε στο νεσεσέρ των πιο καταξιωμένων beauty bloggers.

Συνεχίζουμε με το μακιγιάζ των ματιών δημιουργώντας ένα ωραίο πασπαρτού μπρονζέ look με τη βοήθεια της Voyager Cocoa Blend Eyeshadow Palette από Zoeva, συνδυάζοντας τις πιο ωραίες ματ σοκολατί αποχρώσεις με σκιές σε μεταλλικούς τόνους, για βλέμμα με λάμψεις και βάθος, το οποίο θα γίνει ακόμα πιο έντονο με μερικές στρώσεις από την Mini BADgal BANG της Benefit Cosmetics. Παρόλο που είναι σε μίνι συσκευασία, το αεροδυναμικό της βουρτσάκι χαρίζει απίστευτο όγκο στις βλεφαρίδες και κάνει το βλέμμα μας ακόμα πιο σαγηνευτικό. Ολοκληρώνουμε διαλέγοντας την αγαπημένη μας απόχρωση από τo Mini Liquid Matte Set της Huda Beauty, είτε με λίγο πιο nude είτε με λίγο πιο ψυχρό τόνο και είμαστε έτοιμες για να γίνουμε οι πιο γοητευτικές party queens!

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.