ΟΜΟΡΦΙΑ ΜΑΚΙΓΙΑΖ

Οι καλύτερες συμβουλές μακιγιάζ για γυναίκες άνω των 50 ετών


18 Ιουλίου 2018

ian-dooley-298769-unsplash.jpg

Καθώς περνάνε τα χρόνια το πρώτο πράγμα που απασχολεί το μυαλό των γυναικών είναι πώς θα δείχνουν όμορφες και λαμπερές. Και όπως γνωρίζουμε το μακιγιάζ είναι ένας τρόπος για να μας κάνει να δείχνουμε νεότερες. Γι αυτό λοιπόν σήμερα θα επικεντρωθούμε στο να σας δώσουμε τις καλύτερες συμβουλές μακιγιάζ για γυναίκες άνω των 50.

Κρατήστε το δέρμα σας υγιές. Η φροντίδα του δέρματος βρίσκεται πρώτη στη λίστα. Η διατήρηση της υγείας της επιδερμίδας σας θα πρέπει να είναι το κύριο μέλημά σας εάν είστε άνω των 50 ετών. Και αυτό είναι σημαντικό γιατί ένα υγιές δέρμα απαιτεί και λιγότερο μακιγιάζ. Μια κρέμα ρετινόλης είναι ο ιδανικός τρόπος για να διατηρηθεί αυτή η λαμπερή λάμψη και να μειωθεί η εμφάνιση των ρυτίδων. Επίσης πριν βγείτε έξω μη ξεχνάτε να βάζετε αντηλιακό στο πρόσωπο, τα χέρια και το λαιμό σας.

Διαβάστε εδώ: Ένα βασικό tip για να μη σπάει το concealer

Κάντε τις λεπτές ρυτίδες λιγότερο ορατές με το concealer. Χρησιμοποιώντας μια ενυδατική κρέμα και το κατάλληλο concealer θα καταφέρετε να κάνετε λιγότερο ορατές τις λεπτές γραμμές του προσώπου σας.

Επιλέξτε την κατάλληλη βάση για το μακιγιάζ. Καθώς μεγαλώνετε το δέρμα σας αλλάζει, γι αυτό και πρέπει να χρησιμοποιείτε τα ανάλογα προϊόντα σε σχέση με τη δεκαετία που βρίσκεστε.

Δώστε προσοχή στα μάτια. Προσπαθήστε να μακιγιάρετε  τα μάτια σας με τέτοιο τρόπο ώστε να αποτελούν  το σημείο εστίασης του προσώπου σας. Αυτή η τεχνική θα απομακρύνει τα βλέμματα των υπολοίπων από τις ρυτίδες που ενδεχομένως έχετε στο υπόλοιπο πρόσωπο. Με τις κατάλληλες σκιές θα καταφέρετε να κάνετε τα μάτια σας να φαίνονται νεανικά και φωτεινά.

Περιποιηθείτε τα χείλη σας. Καθώς περνάνε τα χρόνια εμφανίζονται λεπτές γραμμές γύρω από τα χείλη, γι αυτό πρέπει να τα ενυδατώνετε σχεδόν καθημερινά. Επίσης πρέπει να είστε προσεκτικές και να μην κάνετε υπερβολές στα χρώματα που επιλέγετε για να τα βάψετε.