ΟΜΟΡΦΙΑ ΜΑΚΙΓΙΑΖ

Πώς θα πετύχουμε το "No Makeup Makeup Look";


TSVIGKOU

22 Αυγούστου 2018

37963406_236753653842985_3225325383356252160_n.jpg

Το συγκεκριμένο μακιγιάζ είναι γνωστό ως "No Makeup Makeup Look" αλλά και ως "Nude Skin". Είναι το look που αναδεικνύει τη φυσική όψη της επιδερμίδας μας και που για να το πετύχουμε πρέπει να ακολουθήσουμε συγκεκριμένα βήματα. Αν νομίζετε ότι μπορείτε εύκολα να πετύχετε το συγκεκριμένο look στο μακιγιάζ σας, να σας πούμε ότι δεν είναι τόσο εύκολο όσο νομίζετε. Πολλές φορές ξεφεύγουμε με τις ποσότητες των προϊόντων, δεν έχουμε προετοιμάσει σωστά την επιδερμίδα μας ή απλά δε γνωρίζουμε πώς μπορούμε να δείχνουμε εντελώς φυσικές και λαμπερές!

Για να επιτευχθεί κάτι τέτοιο, υπάρχουν τρία στάδια της ενυδάτωσης, της προετοιμασίας της επιδερμίδας και της εφαρμογής προϊόντων για βάση-foundation/concealer.

Ξεκινάμε από το πιο βασικό βήμα που δεν είναι άλλο από την ενυδάτωση. Εκτός από την πρωινή και τη βραδινή skincare περιποίηση, οι makeup experts προτείνουν πριν από το μακιγιάζ, να ενυδατώνουμε ελαφρώς την επιδερμίδα με προϊόντα ελαφριάς υφής. Αυτό σημαίνει ότι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την πρωινή κρέμα ή ακόμα και το serum/ορό προσώπου. Μερικές σταγόνες αρκούν για να δημιουργήσουμε ουσιαστικά υγρασία στην επιδερμίδα. Αντίστοιχα εφαρμόζουμε και ελάχιστη κρέμα ματιών, με απαλές, ταμποναριστές κινήσεις.

Συνεχίζουμε με το primer, ένα προϊόν που πολλές δε χρησιμοποιούμε στο μακιγιάζ, ωστόσο είναι απαραίτητο ιδιαίτερα για φυσικό αποτέλεσμα στη βάση. Είναι το προϊόν που δεν πρέπει να λείπει από το νεσεσέρ κάθε γυναίκας που αγαπάει το μακιγιάζ. Το primer εφαρμόζεται στο πρόσωπο πριν το μακιγιάζ με στόχο την μεγαλύτερη διάρκεια του μακιγιάζ αλλά και την καλύτερη κάλυψη. Εξισσοροπεί την απόχρωση αλλά και την υφή της επιδερμίδας-μια ξηρή επιδερμίδα, το primer θα την ενυδατώσει, ενώ σε μια λιπαρή  θα απορροφήσει την περιττή γυαλάδα-δημιουργώντας την τέλεια βάση με σκοπό να αναδείξει και να τελειοποιήσει το μακιγιάζ.

Τελευταίο και ίσως πιο σημαντικό στάδιο, αυτό της βάσης. Έχοντας επιλέξει την κατάλληλη απόχρωση αλλά και την κατάλληλη υφή που ταιριάζει στον τύπο επιδερμίδας μας, με πινέλο, σφουγγαράκι ή ακόμα και τα δάχτυλά μας απλώνουμε μικρή ποσότητα προϊόντος σε όλο το πρόσωπο, το λαιμό αλλά και ελάχιστο στο ντεκολτέ. Δουλεύουμε τοπικά, κάνοντας απαλές πιέσεις και εισχωρούμε το προϊόν σε δυσπρόσιτες περιοχές όπως είναι οι ρινοπαρειακές και η εσωτερική κόγχη των ματιών.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.