ΟΜΟΡΦΙΑ ΜΑΚΙΓΙΑΖ

5 λάθη που κάνουμε στην εφαρμογή του concealer σύμφωνα με τους makeup artists


Ελένη Τσούτση

5 Φεβρουαρίου 2019

concealer.jpg

H περιοχή των ματιών είναι η πιο ευαίσθητη επιδερμίδα και αυτό το γνωρίζουν πολύ καλά οι makeup artists που επιλέγουν το ιδανικό concealer για να δώσουν φως στο βλέμμα και προσέχουν ιδιαίτερα το τρόπο εφαρμογής του. Υπάρχουν μερικά λάθη που κάνουν οι περισσότερες γυναίκες όταν βάζουν concealer. Ποια είναι αυτά τα λάθη σύμφωνα με τους ειδικούς;

#1. Διαλέγετε λάθος απόχρωση και το αποτέλεσμα δεν είναι το επιθυμητό. Πριν την αγορά του concealer θα πρέπει να λάβετε υπόψη σας τις ανάγκες που έχετε. Οι ειδικοί προτείνουν το concealer να είναι τουλάχιστον έναν τόνο πιο ανοιχτό από την απόχρωση του foundation.

#2. Η σειρά που πρέπει να ακολουθείτε είναι η εξής: πρώτα τοποθετείτε το foundation και έπειτα το concealer. Η σειρά είναι σημαντική καθώς διαφορετικά αλλοιώνεται το αποτέλεσμα.

#3. Πριν την αγορά του concealer, λάβετε υπόψη σας τον τύπο της επιδερμίδας σας, εάν δηλαδή είστε ξηρή επιδερμίδα τότε επιλέξτε ένα πιο κρεμώδες και ενυδατικό concealer.

#4. Χρησιμοποιείτε πολύ ποσότητα ενώ προσπαθείτε να καλύψετε τους μαύρους κύκλους σας. Αν όμως το εφαρμόσετε σωστά μια μικρή ποσότητα είναι αρκετή. Ένα ειδικό πινέλο θα σας βοηθήσει να έχετε το ιδανικό αποτέλεσμα.

#5. Στο τέλος αφήσαμε το πιο βασικό λάθος – πολλές φορές οι γυναίκες παραμελούν την συστηματική ενυδάτωση των ματιών με αποτέλεσμα η περιοχή να είναι αφυδατωμένη. Αυτό σημαίνει ότι το concealer δεν θα απλωθεί σωστά.

Δείτε ακόμη:

Οι 7 top κρέμες ματιών που θα δώσουν την απόλυτη λάμψη στο βλέμμα σας

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.