ΟΜΟΡΦΙΑ ΜΑΚΙΓΙΑΖ

10 διάσημες γυναίκες που έχουν αφήσει το στίγμα τους στον κόσμο της ομορφιάς


Ελένη Τσούτση

8 Μαρτίου 2019

20180628_zaa_33.jpg

Είναι δύσκολο να ανακαλύψει μία γυναίκα τι ταιριάζει απόλυτα στο πρόσωπό της -γι’ αυτό πάντα υπάρχουν τα beauty icons, διάσημες προσωπικότητές του χθες και του σήμερα που μέσα από τις εμφανίσεις τους έχουν καθιερώσει σημαντικά beauty look που έχουν γίνει σημεία αναφοράς είτε όταν φτιάχνουμε τα μαλλιά μας είτε όταν κάνουμε το μακιγιάζ μας. Από την Angelina Jolie, μέχρι την Marylin Monroe και την Dita Von Teese, μέχρι την Jane Birkin ανακαλύψτε τα beauty σημεία που θα θυμούνται πολλές γενιές γυναικών!

Cara Delevingne

Τα πυκνά, πλούσια φρύδια είναι η must-have λεπτομέρεια που επικρατεί στο μακιγιάζ τα τελευταία χρόνια. Πολλοί λένε ότι αυτό το trend ξεκίνησε από το διάσημο μοντέλο, Cara Delevingne. Μεγάλα, πυκνά φρύδια που δε χρειάζονται καθόλου βάψιμο για να αναδειχθούν. Αυτό είναι που πασχίζει κάθε γυναίκα αποκτήσει σήμερα.

Jennifer Lopez

Η διάσημη λατίνα φημίζεται για την αδυναμία που έχει στο bronzer, το οποίο δε χρησιμοποιεί μόνο στο μακιγιάζ του προσώπου της αλλά σε όλοκληρο το σώμα της. Αν κάποιος ζητήσει "JLo Makeup Look" σημαίνει ότι θέλει το απόλυτο ηλιοκαμμένο μακιγιάζ, με άπλετη terracotta στο πρόσωπο και γυαλάδες στα σημεία που πρέπει.

Cindy Crawdord

Εκτός από τη χαρακτηριστική ελιά της, το διάσημο top model ξεχωρίζει για το ζεστό βλέμμα της. Βασικό καλλυντικό η καφέ, ζεστή σκιά που απλώνεται στο κινητό της βλέφαρο και σβήνεται πάντα για να είναι φυσικά τονισμένο το βλέμμα. Για ένα "90's Cindy Look" συνδυάστε αυτό το μακιγιάζ ματιών με σκούρο μολύβι χειλιών και πιο ανοιχτή απόχρωση κραγιόν.

Angelina Jolie

Η διάσημη ηθοποιός φημίζεται για τα σαρκώδη χείλη της. Ωστόσο η ίδια μέσα από το μακιγιάζ που επιλέγει έχει καθιερώσει και ένα cat-eye makeup style που αναδεικνύει το σχήμα των ματιών της. Το eyeliner δουλεύεται στις άνω και κάτω ρίζες των βλεφάρων της, ενώ εσωτερικά είναι πάντα πιο λεπτό και διακριτικό, σε σχέση με την εξωτερική γωνία. Συνδυάζεται πάντα με ανοιχτή σκιά στη μέση του κινητού βλεφάρου και σκούρα στη γωνία, για να δίνεται έμφαση στο βλέμμα της.

Dita Von Teese

Αν μία γυναίκα επιλέξει κατακόκκινο κραγιόν και eyeliner στις άνω ρίζες των βλεφάρων είναι σα να έχει αντιγράψει το μακιγιάζ της Dita Von Teese. Το look απογειώνεται και αποκτά αυτή τη ρετρό διάθεση που διαθέτει η Dita, αν για χτένισμα επιλέξει retro waves. Βασική προϋπόθεση η επιδερμίδα να είναι λεία και σε ανοιχτή απόχρωση.

Grace Kelly

Πολλοί την αποκαλούν τη γυναίκα με την αλαβάστρινη επιδερμίδα και δεν έχουν άδικο. Η κομψή Grace είχε την τέλεια επιδερμίδα. Απαλή, λαμπερή, με ελάχιστο χρώμα στα ζυγωματικά που έδιναν μια φρεσκάδα στην όψη της. Ένα look που η αλήθεια είναι ότι η ίδια δεν κουραζόταν για να το αποκτήσει, ήταν θέμα γονιδίων.

Jane Birkin

Εκτός από την τσάντα του διάσημου οίκου, το όνομά της είναι απόλυτα συνδεδεμένο με τις έντονες βλεφαρίδες. Η μάσκαρα είναι το αγαπημένο της καλλυντικό και ίσως το μόνο που χρησιμοποιεί όλα αυτά τα χρόνια. Αφού η Jane λέει ναι στη φυσική ομορφιά, ναι στο makeup free look και όχι στις άτονες βλεφαρίδες.

Marilyn Monroe

Δε θα μιλήσουμε για το μακιγιάζ, αλλά ούτε και για το χτένισμά της. Κάθε πινελιά στη συγκεκριμένη γυναίκα ήταν συγκεκριμένη και έχει καθιερωθεί. Θα κάνουμε focus στο χρώμα των μαλλιών της, σε αυτή την κατάξανθη απόχρωση που έδενε απόλυτα με τη λευκή της επιδερμίδα, τα κατακόκκινα χείλη που επέλεγε και το τονισμένο με eyeliner βλέμμα. Αρκεί μία γυναίκα να πει το ξανθό της Marylin, για να καταλάβει ο κομμωτής τι είναι αυτό που θέλει.

Amy Winehouse

Ένα όνομα, ένα look. Μαλλιά πιασμένα μισά ψηλά, έντονο eyeliner κυρίως στις άνω ρίζες των βλεφάρων είναι τα δύο χαρακτηριστικά που κάνανε την εικόνα της Amy sexy αλλά και grunge. Η διάσημη τραγουδίστρια εκτός από σπουδαίες ερμηνείες άφησε φεύγοντας από τη ζωή και ένα beauty style που θα θυμόμαστε και θα αντιγράφουμε για πολλά χρόνια ακόμη.

Twiggy

Δύσκολα μία γυναίκα ενδίδει στο ανδρόγυνο κούρεμα, ωστόσο αν το κάνει θα χρησιμοποιήσει φωτογραφίες της μικροσκοπικής Twiggy. Μπορεί η ίδια σήμερα να έχει πιο μακριά μαλλιά, ωστόσο το look της με τις έντονες βλεφαρίδες και το κοντοκουρεμένο μαλλί θα τη χαρακτηρίζει για πολλά χρόνια ακόμη.
Δείτε επιπλέον:
25 χρόνια χωρίς τη Μελίνα Μερκούρη

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.