ΟΜΟΡΦΙΑ ΜΑΚΙΓΙΑΖ

Πώς να επιλέξετε την κατάλληλη πούδρα για την επιδερμίδα σας


Ελένη Τσούτση

2 Μαΐου 2019

ferragamo-bwss17-069.jpg

Όσο ο καιρός γίνεται πιο ζεστός τόσο πιο δύσκολο είναι το μακιγιάζ να μείνει σταθερό, ιδικά για τις λιπαρές επιδερμίδες αυτό είναι ένα γεγονός. Η πούδρα όμως είναι το beauty item που θα κάνει κάθε ανοιξιάτικο και καλοκαιρινό σας beauty look αψεγάδιαστο και να διαρκεί για ώρες!

Σε σκόνη ή compact, οι πούδρες που θα βρείτε στην αγορά προσφέρουν κάλυψη και μπορούν να ολοκληρώνουν με επιτυχία το μακιγιάζ σας. Καλό είναι να διαλέξετε την κατάλληλη για τον τύπο της επιδερμίδας σας και να βρείτε την σωστή απόχρωση που θα καθώς είναι πολύ εύκολο με μία λάθος επιλογή να έχει τα αντίθετα αποτελέσματα.

Πώς μπορείτε να επιλέξετε την κατάλληλη πούδρα;

Ένα έξυπνο trick που θα σας βοηθήσει να επιλέξετε την τέλεια πούδρα για εσάς είναι το εξής: με ένα πινέλο πάρτε λίγο προϊόν και τινάξτε το στον αέρα. Αν δείτε πως η πούδρα πέφτει γρήγορα στο πάτωμα τότε διαθέτει βαριά σύνθεση, ενώ όταν δημιουργεί ένα συννεφάκι σκόνης πέφτοντας πολύ αργά σημαίνει πως είναι ελαφριά ιδανική για σεττάρισμα.

Ακόμη, η πούδρα σκόνης είναι καλύτερη για δέρματα μεγαλύτερης ηλικίας ή για γυναίκες που έχουν έντονες ρυτίδες στα μάτια. Η compact πούδρα επειδή είναι πιο σκληρή τονίζει πολύ περισσότερο τέτοιου είδους ατέλειες σε ένα πρόσωπο.

Δείτε ακόμη:

Ρουζ-Λάμψεις