Πώς να φροντίζετε σωστά τα πινέλα του μακιγιάζ

Ελένη Τσούτση
Σάββατο, 25 Μαΐου 2019
dolce_ga_044.jpg

Tα πινέλα στο μακιγιάζ είναι τα μαγικά εργαλεία που μας βοηθούν να εφαρμόσουμε τα καλύτερα τα προϊόντα στο πρόσωπό μας για αυτό και μόνο αξίζουν τη φροντίδα μας. Πολλές γυναίκες ίσως αμελούν την εβδομαδιαία περιποίησή τους θα έπρεπε όμως να αναθεωρήσουν καθώς ένα βρώμικο πινέλο είναι η «πηγή» των βακτηριών, μικροβίων και βλαβερών ελαίων, όλα τα οποία είναι λόγοι που το δέρμα μπορεί να γίνει θαμπό και να γεμίσει σπυράκια.

Τι πρέπει να κάνετε λοιπόν, για να είστε σίγουρες ότι είναι καθαρά;

#1. Καθαρίστε τα συχνά

Όλα ξεκινάνε από το πόσο καθαρά είναι τα πινέλα. Είναι σημαντικό λοιπόν, να τα καθαρίζετε (είτε με σαμπουάν ή με ένα γαλάκτωμα ντεμακιγιάζ) τουλάχιστον 3 φορές τον μήνα.

#2. Αφαιρέστε τα μικρόβια

Η αποστείρωσή τους είναι το βασικότερο βήμα! Είναι σημαντικό μετά τον καθαρισμό να τα ψεκάσετε με ένα αντιβακτηριδιακό σπρέι. Εναλλακτικά μπορείτε να τους ρίξετε μερικές σταγόνες καθαρό οινόπνευμα.

#3. Σωστή αποθήκευση

Τελευταίο step είναι η αποθήκευση. Είναι σημαντικό να τα έχετε σε ένα σημείο που δεν μαζεύεται βρωμιά ή σκόνη. Για παράδειγμα εάν τα έχετε στο κάτω μέρος του νεσεσέρ, τότε αυτό παραμένει να είναι απαγορευτικό σημείο για να τα αποθηκεύσετε μιας και μαζεύεται εύκολα βρωμιά από τα υπόλοιπα προϊόντα ομορφιάς. Γι’ αυτό προτιμήστε να τα φυλάσσετε μόνα τους σε ένα νεσεσέρ ώστε να αποφεύγουν τη σκόνη!

Δείτε ακόμη:

Τα απαραίτητα πινέλα στο μακιγιάζ