ΟΜΟΡΦΙΑ ΜΑΚΙΓΙΑΖ

Εντυπωσιάστε με το βλέμμα σας – Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το eyeliner


Ελένη Τσούτση

14 Οκτωβρίου 2019

Εντυπωσιάστε με το βλέμμα σας – Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το eyeliner

Αν σε κάτι δυσκολευόμαστε όλες οι γυναίκες στο μακιγιάζ είναι να πετύχουμε την τέλεια γραμμή eyeliner αφού συνήθως οι πρώτες προσπάθειες μας είναι απογοητευτικές. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι το βάλαμε κάτω αφού με την πάροδο του χρόνου καταφέραμε να βγούμε από αυτό τον φαύλο κύκλο και πετύχαμε την ιδανική γραμμή eyeliner που αναδεικνύει το βλέμμα μας.

jenny.gr

Σε αυτή την προσπάθεια δεν θα μπορούσε να λείπει η βοήθεια της βιομηχανίας της ομορφιάς που φροντίζει να μας δείχνει τις διαφορετικές επιλογές eyeliner που ταιριάζουν τόσο σε αρχάριες όσο και σε επαγγελματίες.

Το ερώτημα λοιπόν είναι ένα: πως να πετύχουμε την τέλεια ίσια γραμμή;

Συνήθως μέχρι πρόσφατα δυο ήταν τα beauty items που χρησιμοποιήσαν οι γυναίκες για να κάνουν eyeliner – το μολύβι ματιών ή απλό eyeliner. Τα καλά νέα είναι ότι σε αυτές τις δυο επιλογές προστέθηκαν προϊόντα όπως το κολ (Kajal μολύβια), οι eyeliner μαρκαδόροι (γνωστοί και ως liner), τα gel eyeliner αλλά και τα ξηρά eyeliner.

Ανάλογα λοιπόν με τη σύνθεση, την υφή και τη μορφή, τα eyeliner μπορούν να χωριστούν σε 4 τύπους:

#1. Το κλασικό υγρό eyeliner, που είναι και η πιο κοινή επιλογή. Πρόκειται για ένα μπουκαλάκι με βουρτσάκι, το μήκος και το πάχος του οποίου μπορεί να ποικίλλει. Κατά κανόνα, το απλικατέρ ενός τέτοιου eyeliner είναι από σκληρές τρίχες και έχει πολύ λεπτή μύτη.

#2.  Οι eyeliner μαρκαδόροι με το μικρό σφουγγαράκι τους να καταλήγει σε μία λεπτή μύτη. Χάρη σε αυτή τη φόρμα, κάθεται βολικά στο χέρι και σας δίνει μία καθαρή και έντονη γραμμή ή ένα δυνατό cat eye look.

#3. Το gel eyeliner με κρεμώδη, ελαφρώς κέρινη υφή. Εφαρμόζεται με ειδικό πινέλο και σας επιτρέπει να δημιουργείτε πολλά looks. Ένα τέλειο παράδειγμα είναι το Maybelline Eyeliner Lasting Drama. Πρέπει να θυμάστε ότι το gel eyeliner στεγνώνει σχεδόν αμέσως και δίνει αποτέλεσμα μεγάλης διάρκειας. Σε αντίθεση με τα άλλα eyeliner μπορεί να εφαρμοστεί στο εσωτερικό των βλεφάρων, αλλά δεν ξεπλένεται εύκολα. Θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε micellar.

jenny.gr

#4.Όχι και τόσο διαδεδομένο είναι το ξηρό eyeliner. Μοιάζει με σκιές στην υφή, έτσι μπορείτε να πετύχετε το τέλειο smokey eyes μακιγιάζ.

Αν δεν έχετε κάνει την απαραίτητη προπόνηση στην εφαρμογή eyeliner, καλύτερα είναι να ξεκινήσετε με ένα eyeliner με κοντό και αρκετά σκληρό βουρτσάκι - θα σας είναι πιο βολικό. Σε περίπτωση που έχετε επικαλυπτικά βλέφαρα ή λιπαρό δέρμα, δώστε προσοχή στα αδιάβροχα eyeliner (η συσκευασία πρέπει να γράφει waterproof και resistant).

Τι χρώμα eyeliner να επιλέξετε;

Εκτός από το συνηθισμένο μαύρο χρώμα, τα eyeliner βγαίνουν σχεδόν σε όλα τα χρώματα. Για το γραφείο και το πρωινό μακιγιάζ σας δοκιμάστε καφέ και γκρι eyeliner. Ταιριάζουν ιδιαίτερα στις ξανθιές με ανοιχτόχρωμα μάτια.

Για το βραδινό ή γιορτινό μακιγιάζ μπορείτε να δοκιμάσετε γυαλιστερά ή πολύχρωμα eyeliner. Σε αυτή την περίπτωση, είναι σημαντικό να μην ξεχάσουμε να τονίσουμε το εσωτερικό του κάτω βλεφάρου με ένα Kajal μολύβι καθώς θα δώσει ένα ολοκληρωμένο αποτέλεσμα.

jenny.gr

Πώς να εφαρμόσετε τέλεια το eyeliner

Συνήθως όλες μας αναρωτιόμαστε: πώς να βάλω eyeliner. Στην αρχή λοιπόν, καλύτερα να τηρήσουμε κάποιους βασικούς κανόνες. Ποιοι είναι αυτοί;

#1. Πριν από την εφαρμογή του eyeliner πρέπει πρώτα να φροντίσετε να προετοιμάσετε τα βλέφαρα, δημιουργώντας τη βάση. Για το σκοπό αυτό μπορείτε να χρησιμοποιήσετε primer προσώπου, πούδρα ή ελαφρές ματ σκιές. H σωστή βάση θα δώσει διάρκεια στο αποτέλεσμα και το eyeliner δεν θα μουτζουρώνεται.

#2. Για να αισθανθείτε περισσότερη σιγουριά, στην αρχή μπορείτε να σχεδιάσετε τη γραμμή με ένα μολύβι, και μετά να εφαρμόσετε το υγρό liner.

#3. Οι beauty bloggers μας δίνουν άλλη μία λύση για τη δημιουργία τέλειας γραμμής. Χάρτινη αυτοκόλλητη ταινία αντί για χάρακα ή κουτάλι. Απλά κολλήστε την ταινία σε σωστή γωνία και σχεδιάστε πάνω της.

jenny.gr

Δοκιμάστε διαφορετικά makeup looks με πρωταγωνιστή το eyeliner και σαγηνεύστε τους γύρω σας με το εντυπωσιακό σας βλέμμα.

 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.