Πώς να δημιουργήσετε εύκολα σταθερό περίγραμμα ματιών

Ελένη Τσούτση
Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου 2019

Μερικές φορές το μολύβι ματιών ή το eyeliner τρέχει και μουντζουρώνει τα μάτια καθώς και το δέρμα κάτω από τα μάτια.

Για να το αποφύγετε ακολουθήστε τα παρακάτω tips:

#1. Πάντα να επιλέγετε καλής ποιότητας μολύβια ματιών και eyeliner.Μπορεί να κοστίζουν λίγο παραπάνω αλλά έχουν μεγαλύτερη σταθερότητα και διάρκεια.

#2. Απλώστε το concealer σας ακόμα και αν δεν έχετε έντονους μαύρους κύκλους. Το concealer θα κρατήσει πιο σταθερό το περίγραμμα στο κάτω βλέφαρο. Το ίδιο θα κάνει και ένα ειδικό concealer στο άνω βλέφαρο.

#3. Σταθεροποιήστε το περίγραμμα, ειδικά όταν χρησιμοποιείτε μολύβι ματιών, με μια σκιά ματιών με παρόμοιο χρώμα. Απλώστε τη σκιά κατά μήκος του περιγράμματος με ένα λεπτό φλατ πινέλο. Για πιο δραματικό – βραδινό μακιγιάζ μπορείτε να απλώσετε τη σκιά με βρεγμένο πινέλο.

#4. Επιλέξτε το σωστό προϊόν για τον τύπο του δέρματος σας. Αν έχετε λιπαρό δέρμα προτιμήστε τα σταθερά μολύβια ματιών ή υγρά eyeliner. Αν έχετε ξηρό ή κανονικό δέρμα προτιμήστε τις πιο κρεμώδεις υφές.

#5. Ολοκληρώστε το μακιγιάζ των ματιών, πριν τη μάσκαρα, με απαλές πινελιές από διάφανη πούδρα προσώπου. Χρησιμοποιήστε ένα μεγάλο πινέλο και περάστε το απαλά και στα δυο μάτια. Η πούδρα προσώπου θα σταθεροποιήσει το μακιγιάζ στα μάτια με αποτέλεσμα να μη λιώνει και να μη μουντζουρώνει. Επιπλέον, η πούδρα θα δημιουργήσει ένα στρώμα στις βλεφαρίδες για να κολλήσει η μάσκαρα και να φαίνονται πιο πυκνές.

Extra tip:

Άλλο ένα κόλπο που θα διευκολύνει τις γυναίκες με λιπαρά δέρματα είναι το εξής. Απλώστε το περίγραμμα με μολύβι ματιών, σβήστε το απαλά με ένα πινέλο, περάστε μια σκιά ματιών σε ίδια απόχρωση ακριβώς πάνω στη γραμμή και περάστε πάλι το περίγραμμα με το μολύβι ματιών. Έτσι, το αποτέλεσμα θα είναι πολύ πιο σταθερό κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Δείτε ακόμη: