ΟΜΟΡΦΙΑ ΜΑΚΙΓΙΑΖ

Τα πιο συχνά λάθη στο μακιγιάζ που σας προσθέτουν χρόνια


Ελένη Τσούτση

11 Φεβρουαρίου 2020

Τα πιο συχνά λάθη στο μακιγιάζ που σας προσθέτουν χρόνια

Ναι σίγουρα η ηλικία είναι ένας αριθμός που πολλές φορές όμως μας απασχολεί και αναζητάμε τρόπους για να δείχνουμε πιο νέες και φρέσκιες. Εκτός από την ισοροπημένη διατροφή, την γυμναστική και την σωστή περιποίηση της επιδερμίδας μας αυτό που μπορεί να μας βοηθήσει είναι το μακιγιάζ.

Missing content item.

Ένα makeup look μπορεί στην κυριολεξία να κάνει θαύματα και να αναδείξει τα όμορφα χαρακτηριστικά του προσώπου μας. Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι οι stars στο κόκκινο χαλί επιμελούνται και την παραμικρή λεπτομέρεια στο μακιγιάζ τους αφού γνωρίζουν καλά ότι είναι ένα από τα όπλα τους για να κρύψουν κάποια χρόνια και να μοιάζουν νεότερες.

Ποια είναι τα πιο συχνά λάθη που μας προσθέτουν χρόνια;

#1. Το ρουζ σε έντονη απόχρωση ροζ ή κοραλί έχει μπει ξανά στο νεσεσέρ μας, δεδομένου ότι η εποχή προτείνει fresh and healthy makeup look. Αποφύγετε το έντονο χρώμα στο κέντρο των μήλων σας. Όταν βουτάτε το πινέλο στο ρουζ, στη συνέχεια φυσήξτε το για να φύγει η περιττή ποσότητα. Ύστερα με απαλές κινήσεις προσθέστε φρεσκάδα στο μάγουλό σας, ακολουθώντας το κόκκαλο των μήλων σας.

#2. Το concealer που απλώνουμε στην περιοχή κάτω από τα μάτια, δεν πρέπει να είναι πολύ ανοιχτό αλλά ούτε και πολύ σκούρο. Επιπλέον αν έχουμε σοβαρό πρόβλημα με μαύρους κύκλους ή σακούλες, προτείνετε να επιλέγουμε ελαφριά και όχι βαριά προϊόντα, καθώς έτσι γίνεται πιο έντονο το πρόβλημα. Βρείτε την απόχρωση που δίνει φυσικό αποτέλεσμα και ξεχάστε τα ανοιχτά και τα σκούρα προϊόντα.

#3. Ιδιαίτερη προσοχή απαιτείται και με τις τεχνικές κοψίματος και γυαλάδων, highlighting, contouring, strobing. Να θυμάστε ότι όσο λιγότερα κάνετε στο πρόσωπό σας, τόσο καλύτερο το αποτέλεσμα. Αποφύγετε τις υπερβολές, τις μεγάλες ποσότητες και τις σκληρές κινήσεις. Δουλεύουμε τοπικά, απαλά και με μικρές ποσότητες καλλυντικών.

#4. Αν νομίζετε ότι τα shimmery κραγιόν σας ταιριάζουν απόλυτα, ίσως υπερβάλετε λίγο. Χρειάζονται συγκεκριμένο τρόπο εφαρμογής για να μη δείχνετε μεγαλύτερες από την ηλικία σας. Είναι προτιμότερο να απλώσετε ένα matte κραγιόν σε όλα σας τα χείλη και στη συνέχεια στο κέντρο να προσθέσετε το shimmery ή το μεταλλικό κραγιόν σας, για extra λάμψη.