Πόσο συχνά πρέπει να καθαρίζουμε τα πινέλα μακιγιάζ σύμφωνα με τους ειδικούς

Ελένη Τσούτση
Δευτέρα 17 Φεβρουάριος 2020

Καθημερινά κάνουμε το μακιγιάζ μας και χρησιμοποιούμε διαφορετικά πινέλα για το foundation, τις σκιές, την πούδρα και το ρουζ, αλλά δεν είναι λίγες οι φορές που αμελούμε τον σωστό και συχνό καθαρισμό τους. Τόσο οι δερματολόγοι όσο και οι makeup artists μας εφιστούν την προσοχή για το πόσο σημαντικό είναι για την επιδερμίδα μας να καθαρίζουμε τα πινέλα και με την πάροδο του χρόνου να τα αλλάζουμε όταν αυτά φθείρονται.

Πόσο συχνά όμως πρέπει να καθαρίζουμε τα πινέλα;

Οι περισσότεροι δερματολόγοι επισημαίνουν ότι καλό είναι να πλένουμε τα πινέλα foundation and concealer μία φορά την εβδομάδα τουλάχιστον ενώ τα πινέλα ματιών και σκιών μπορούμε να τα καθαρίζουμε δυο φορές το μήνα.

H makeup artist, Ashleigh Ciucci, τονίζει ότι ο καθαρισμός των πινέλων επεκτείνει τη ζωή των τριχών ενώ παράλληλα κάνει ακόμη καλύτερη και πιο εύκολη την εφαρμογή των προϊόντων. Χαρακτηριστικά, αναφέρει ότι «Εάν τα πινέλα είναι βρώμικα, το blending γίνεται πιο δύσκολο και το τελικό αποτέλεσμα δεν είναι το ιδανικό».

Tips για τον σωστό καθαρισμό

To πρώτο βήμα είναι να βρέξετε το πινέλο με νερό και να το εμποτίσετε με ένα εξειδικευμένο καθαριστικό προϊόν. Σε μία επιφάνεια με ραβδώσεις (γάντι) ή στην παλάμη σας κάντε κυκλικές κινήσεις, ώστε να σχηματιστεί αφρός. Το πινέλο σας θα έχει καθαρίσει πλήρως, όταν παρατηρήσετε λευκό αφρό.

Τέλος, αφήστε τα πινέλα να στεγνώσουν φυσικά προεξέχοντας από μία επιφάνεια.

Μπορείτε να καθαρίσετε τα πινέλα σας με κάποιο ειδικό προϊόν και να τα κάνετε να μοιάζουν σαν καινούργια.

Καθαριστικό Πινέλων, ΜΑC

 Radiant Brush Cleanser & Conditioner

Solid Clean: Solid Brush Cleaner, Sephora