ΟΜΟΡΦΙΑ ΜΑΚΙΓΙΑΖ

Ένας μικρός οδηγός για την σωστή φροντίδα και απολύμανση των εργαλείων περιποίησης των φρυδιών


13 Μαΐου 2020

Ένας μικρός οδηγός για την σωστή φροντίδα και απολύμανση των εργαλείων περιποίησης των φρυδιών

Στην αισθητική, κάποια πράγματα είναι αδιαπραγμάτευτα και πάντα σε προτεραιότητα: μιλώ για την τήρηση των κανόνων υγιεινής. Το άλφα και το ωμέγα στην περιποίηση.

Δεν μπορώ να διανοηθώ την χρήση εργαλείων ομορφιάς (ως brow expert εστιάζω στα τσιμπιδάκια και ψαλιδάκια φρυδιών) ταλαιπωρημένων από τον χρόνο και από τις κακές συνθήκες συντήρησής τους μέσα στα συρτάρια και τα ντουλάπια σας.

jenny.gr

Δεν είναι επιλογή να τα διατηρείτε σε καλή κατάσταση. Είναι υποχρέωση προς τον εαυτό σας. Ζούμε σε μια εποχή που μας υπενθυμίζει σε κάθε ευκαιρία ότι η τήρηση των κανόνων υγιεινής είναι προϋπόθεση για την συνέχιση της ζωής μας. Αξίζει να αφιερώνουμε χρόνο γι’αυτή. Αξίζει να στεκόμαστε σχολαστικά στις λεπτομέρειες και να μην αφήνουμε τίποτα στην τύχη του.

Ένα εργαλείο που δεν έχει αποστειρωθεί και έχει υποστεί αλλαγή στην υφή του, δεν είναι εργαλείο περιποίησης: είναι -εν δυνάμει- εργαλείο κακοποίησης για το δέρμα. Μια κινητή πηγή μικροβίων που μπορεί να προκαλέσει σοβαρό δερματολογικό πρόβλημα.

Δημιούργησα έναν μικρό οδηγό για την ασφαλή χρήση και φροντίδα των εργαλείων περιποίησης των φρυδιών που μπορεί να έχετε ήδη στο σπίτι σας και περιλαμβάνει τρία στάδια.

jenny.gr

1ο στάδιο: Απολύμανση-αποστείρωση εργαλείων:

Η χρήση κάθε εργαλείου θα πρέπει να γίνεται από το ίδιο άτομο. Δεν δανείζουμε ποτέ τα εργαλεία μας και δεν επιτρέπουμε σε κανέναν άλλον να τα χρησιμοποιήσει.

Πριν από κάθε χρήση, τα εργαλεία θα πρέπει να απολυμαίνονται σχολαστικά με ένα βαμβάκι ή καθαρό χαρτάκι εμποτισμένο με οινόπνευμα.

Aν τα εργαλεία είναι μεταλλικά (χωρίς κάποιο πλαστικό σημείο) και δεν θέλετε να αρκεστείτε στην απολύμανση με οινόπνευμα, μπορείτε να τα αποστειρώσετε με τους εξής τρόπους: α) στο φούρνο: πάνω σε μια λαδόκολλα για 3 λεπτά στους 200 βαθμούς, β) στο φούρνο μικροκυμάτων: πάνω σε ένα καθαρό πιάτο για 30 δευτερόλεπτα.

Αποστείρωση θα πρέπει να ακολουθηθεί στην περίπτωση που εμφανιστεί αίμα μετά την αφαίρεση κάποιας τρίχας. Αν θέλετε να συνεχίσετε την αποτρίχωση στο ίδιο σημείο με ασφάλεια, αποστειρώστε το εργαλείο που χρησιμοποιείτε για την αποφυγή μόλυνσης.

2στάδιο: Η προετοιμασία του δέρματος πριν την χρήση  των εργαλείων

Πριν τη χρήση των εργαλείων (τσιμπιδάκι –ψαλιδάκι φρυδιών) είναι απαραίτητη η τοπική αντισηψία με χρήση αντισηπτικών προϊόντων όπως οινόπνευμα, οξυζενέ και ιώδιο (κάποιο από αυτά σίγουρα θα πρέπει να υπάρχει στο σπίτι σας).

Να θυμάστε ότι δεν πρέπει να χρησιμοποιείτε το ίδιο τσιμπιδάκι σε διαφορετικές περιοχές του σώματος (για παράδειγμα, δεν πρέπει με το ίδιο τσιμπιδάκι να βγάζετε τα φρύδια σας και τυχόν τριχούλες που μπαίνουν μέσα στο δέρμα).

Για την αποφυγή μολύνσεων ( που εκδηλώνονται με κοκκινίλα, πρήξιμο και πύον) μετά το τράβηγμα των τριχών που αφήνουν τους πόρους ανοιχτούς, καλό θα είναι να κρατάτε το δέρμα σας ενυδατωμένο: το ξηρό δέρμα είναι επιρρεπές σε μολύνσεις αφού μπορεί να «ανοίξει» εύκολα και τα μικρόβια να εισχωρήσουν στις διαβρώσεις (ρωγμές) του δέρματος.

3ο στάδιο: Η σωστή φύλαξη των εργαλείων

Eίναι αναγκαίο να διατηρούμε τα εργαλεία σε άριστη κατάσταση. H εικόνα τους θα πρέπει να παραμένει όσο πιο κοντά γίνεται στην εικόνα που είχαν όταν τα βγάλαμε για πρώτη φορά από την συσκευασία τους. Δεν νοείται σκουριασμένο τσιμπιδάκι ή ψαλιδάκι φρυδιών πάνω στο δέρμα μας.

Η μύτη στο τσιμπιδάκι των φρυδιών θα πρέπει να διατηρείται σε πολύ καλή κατάσταση. Αν αντιληφθείτε κάποια αλλαγή στην εικόνα της, θα πρέπει να απομακρύνετε το τσιμπιδάκι από το νεσεσέρ σας.

Κάθε εργαλείο θα πρέπει πάντα να φυλάσσεται σε θήκη ή σε ένα κουτάκι. Έτσι, διατηρείται η ποιότητά του και προστατεύεται από την έκθεση σε μικροοργανισμούς. 

Ευχαριστούμε πολύ την Brow Expert κυρία Σταυρούλα Γιαννούλη για τις πολύτιμες συμβουλές της!

Biocolours Cosmetics
Σταυρούλα Γιαννούλη
3ης Σεπτεμβρίου 99
210 8253469/422
www.biocolours.gr

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.