ΟΜΟΡΦΙΑ ΜΑΚΙΓΙΑΖ

Πώς να δημιουργήσετε εύκολα το απόλυτο καλοκαιρινό sunkissed μακιγιάζ από τον Μάνο Καββαθά


23 Ιουνίου 2020

Πώς να δημιουργήσετε εύκολα το απόλυτο καλοκαιρινό sunkissed μακιγιάζ από τον Μάνο Καββαθά

Το καλοκαιρινό μακιγιάζ δε χρειάζεται υπερβολές σε προϊόντα τα οποία «βαραίνουν» το πρόσωπο η σε εντάσεις στις αποχρώσεις. Το makeup αντικαθίσταται σε πιο fresh, natural and sun kissed glowy. Το φρέσκο και καθαρό δέρμα πρωταγωνιστούν γι΄αυτό θα πρέπει να δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση τόσο στον σωστό καθαρισμό και στην ενυδάτωση του όσο και στην προστασία από την ηλιακή ακτινοβολία.

Όλοι θα ευχόμασταν να ξυπνάμε με ένα φωτεινό και ξεκούραστο δέρμα παρόλα αυτά, επειδή υπάρχουν και  δύσκολες μέρες εδώ έρχεται το μακιγιάζ με τις «μαγικές» του ικανότητες να μετατρέψει εύκολα και γρήγορα ένα πρόσωπο σε φρέσκο και λαμπερό και να κλέψει μερικές ώρες ξεκούρασης από πάνω σας.

jenny.gr

 MAKEUP – NO MAKE UP

Το πιο φυσικό μακιγιάζ που δείχνει σα να μη φοράτε τίποτα είναι και το πιο κολακευτικό. Ειδικά τώρα που οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν φανταστείτε ένα πρόσωπο με πολύ makeup και πούδρα πως θα δείχνει ειδικά σε daylight. Οπότε προτιμήστε αντί για το makeup που ήδη χρησιμοποιείτε μια ΒΒ cream η σε κάποιο ελαφρύ tinted makeup. Αυτά θα σας προσφέρουν πιο ενυδατωμένη αίσθηση και όψη χωρίς να επιβαρύνουν το δέρμα σας. Αν υπάρχει στο προϊόν σας και δείκτης προστασίας ακόμα καλύτερα η αλλιώς χρησιμοποιήστε πριν το αντηλιακό σας.

Τελειώστε τη βάση με το concealer σας σε 1 με 1,5 τόνο πιο φωτεινό από την υπόλοιπη βάση.

#1. TIP
 Αν θέλετε μπορείτε να τοποθετήσετε πριν το make up ένα primer για μεγαλύτερη διάρκεια και για λείανση πόρων η λεπτών γραμμών έκφρασης του προσώπου.

#2. TIP
Περάστε μια διάφανη πούδρα με πινέλο και όχι ταμποναριστά για ακόμα πιο μεγάλη διάρκεια και να «κλειδώσετε» το make up σας.

#3. TIP
Αν έχετε δυσχρωμίες και θέλετε περισσότερη κάλυψη από αυτή που μπορεί να σας προσφέρει μια πχ ΒΒ cream μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το concealer σας η το makeup σε αποχρώσεις του δέρματος σας στα σημεία που θέλετε να καλύψετε, σβήστε το διακριτικά γύρω από τα σημάδια και από πάνω τοποθετήστε της ΒΒ η το Tinder moisturizer make up.

#4. TIP
Αν ιδρώνετε πολύ και ανησυχείτε για τη διάρκεια, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στο τέλος ένα σταθεροποιητικό σπρέι η ένα Mist.

jenny.gr

GIVE ME SUN!

Must have καλοκαιρινό –και όχι μόνο- προϊόν είναι μια πούδρα σε compact η loose μορφή σε απόχρωση τερακότα.
Περνάτε με το πινέλο σας διακριτικά πάντα και όχι πολύ έντονα για να αποφύγουμε λάθη στα σημεία που ο ήλιος βλέπει το πρόσωπο, δηλαδή στο μέτωπο, στα ζυγωματικά, στα jaw lines δηλαδή περιμετρικά του προσώπου.

Με την τερακότα αυτό που θέλουμε να πετύχουμε είναι  να κάνουμε το δέρμα να δείχνει πιο θερμό και ΟΧΙ να τοποθετήσουμε χρώμα. Σκοπός είναι να δείχνει το δέρμα πιο υγιές και όχι να δείξουμε το αποτέλεσμα ψεύτικου μαυρίσματος. Γι΄αυτό πρέπει να κάνετε πολύ καλό blending ώστε να μη δείχνει το αποτέλεσμα ψεύτικο και επιτηδευμένο. Σβήστε απαλά με κυκλικές κινήσεις προς τα πίσω ώστε να αποφύγετε τις σκληρές γραμμές

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΩ ΤΕΡΑΚΟΤΑ
Δείχνει το χαρακτηριστικά του προσώπου πιο φωτεινά και μεγάλα και το πρόσωπο πιο υγιές ειδικά αν είναι θαμπό. Εξασφαλίζει ένα αισθησιακό αποτέλεσμα και ηλιοκαμένο και δημιουργεί το απόλυτο summer look.

#1. ΤΙΡ
Προτιμήστε μια ματ τερακότα και όχι με λάμψη. Εφόσον δώσετε το ηλιοκαμένο αποτέλεσμα που θέλετε μετά περάστε λίγη λάμψη στα ζυγωματικά.

#2. ΤΙΡ
Με όσο προϊόν από την τερακότα έχει απομείνει στο πινέλο σας περάστε ελαφρώς τη μύτη, το πηγούνι και το λαιμό.

#3. ΤΙΡ
Μπορείτε επίσης να περάσετε την ίδια απόχρωση και στα μάτια σας για ακόμα πιο αρμονικό αποτέλεσμα και για να δώσετε χρώμα και βάθος στα μάτια.

 

MATIA
Χρησιμοποιήστε ένα μολύβι καφέ ή καφέ μπρονζέ με λάμψη το οποίο μπορείτε να το σβήσετε στο κινητό σας βλέφαρο και στο τελείωμα του ματιού, ή ακόμα και υγρές σκιές. Γράφουν απόλυτα φυσικά και προσθέτουν μια γοητευτική λάμψη που θα ταιριάξει απόλυτα με το υπόλοιπο summer μακιγιάζ σας.

jenny.gr

Φωτίστε με μια σατινέ σκιά το εσωτερικό των ματιών σας και κάτω από το τόξο των φρυδιών.

Χρησιμοποιήστε το μάσκαρα σας για να τονίσετε τις βλεφαρίδες η μπορείτε ενίοτε να χρησιμοποιείτε και ένα αδιάβροχο. Δύσκολα αφαιρείται αλλά δίνει μεγαλύτερη διάρκεια.

ΧΕΙΛΗ
Στα χείλη προτιμήστε πιο nude αποχρώσεις χωρίς πολλές λεπτομέρειες και έντονα περιγράμματα. Ένα καλό ενυδατικό κραγιόν η ένα lip gloss είναι οι καλύτερες λύσεις.

ΡΟΥΖ
Ένα απαλό ροδακινί, η ροζ – ροδακινί στα μήλα είναι η ιδανική λύση για να δείχνει πιο υγιές το πρόσωπο σας. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σε compact μορφή η για ακόμα πιο φυσικό αποτέλεσμα κρεμώδες το οποίο το τοποθετείτε είτε με συνθετικό πινέλο πριν πουδράρετε ή με τα δάχτυλα σας.

Κάντε αυτά τα απλά βήματα και αναδείξτε όλη την γοητεία του προσώπου και των χαρακτηριστικών σας. Ειδικά μετά από τη δύσκολη περίοδο που όλοι διανύσαμε  και επανερχόμαστε στην καθημερινότητα μας βγαίνοντας και πάλι έξω προγραμματίζοντας τις καλοκαιρινές διακοπές είναι το καλύτερο δώρο που μπορείτε να κάνετε στον εαυτό σας.
 
Και μη ξεχνάτε, το καλύτερο αξεσουάρ που μπορείτε να φορέσετε είναι το χαμόγελο σας!

Μάνος Καββαθάς - makeup artist

manos_kavvathas_makeupartist

jenny.gr

 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.