ΟΜΟΡΦΙΑ ΜΑΚΙΓΙΑΖ

Contouring or strobing: Tips και βήματα για σωστά κοψίματα στο μακιγιάζ προσώπου από τον Μάνο Καββαθά


14 Ιουλίου 2020

Contouring or strobing: Tips και βήματα για σωστά κοψίματα στο μακιγιάζ προσώπου από τον Μάνο Καββαθά

Θέλετε να πετύχετε την τέλεια βάση, το σωστό contouring και τις ανάλογες λάμψεις ώστε το makeup σας να δείχνει φωτεινό, υγιές, ξεκούραστο και το πρόσωπο να βγάζει την όψη αυτού που λέμε glass skin;

Wow...your skin looks amazing!

Το όλο θέμα είναι να κάνουμε το δέρμα να φαίνεται τέλειο και όχι να δείχνουμε πως έχουμε περάσει ώρες μπροστά από τον καθρέφτη ώστε να καταφέρουμε το σωστό make up.

Ξεκινήστε, κάνοντας μασάζ στο πρόσωπο με τη σωστή ενυδατική, βάση των αναγκών της επιδερμίδας σας, ώστε να δώσετε ένα extra boost στο δέρμα και στην κυκλοφορία του αίματος και να μειώσετε τα πρηξίματα.

jenny.gr

TIP

Αν θέλετε μεγαλύτερη διάρκεια ή έχετε πόρους στο δέρμα, τους οποίους θέλετε να γεμίσετε, μπορείτε -εφόσον απορροφηθεί η ενυδατική σας- να χρησιμοποιήσετε ένα primer, το οποίο θα δημιουργήσει ένα αόρατο φιλμ στο πρόσωπο, γεμίζοντας πόρους και λεπτές γραμμές.

Τοποθετήστε το make up, ξεκινώντας από το κέντρο του προσώπου (δε χρειάζονται υπερβολές στην ποσότητα), στο μέτωπο, στα ζυγωματικά και περιμετρικά των χειλιών και σταδιακά κάντε blend out.

TIP

jenny.gr

Αν θέλετε να δώσετε μια αίσθηση ελαφριάς γυαλάδας στο δέρμα, μπορείτε να βάλετε μέσα στο make up σας 2-3 σταγόνες υγρό highlighter. Φωτίζει πολύ όμορφα το δέρμα και το κάνει να φαίνεται πιο υγιές και ενυδατωμένο.

Η φιλοσοφία του contouring είναι να δώσουμε αναγλυφικότητα στο πρόσωπο μετά την τοποθέτηση του make up και να “διορθώσουμε” τα σημεία που επιθυμούμε. Ουσιαστικά μπορούμε να αλλάξουμε όλη τη μορφολογία του προσώπου. Τα σημεία που προεξέχουν, τα σκιάζουμε και αντίστροφα φωτίζουμε τα σημεία που θέλουμε να αναδείξουμε. Το βασικό “κόψιμο” γίνεται στα ζυγωματικά με σκουρόχρωμο υγρό makeup ή σε μορφή stick, σβήνοντας προς τα έξω στο πρόσωπο με ανοδικές κινήσεις.

Εφόσον χρειάζεται, μπορούμε να διορθώσουμε και το μέτωπο αν παρουσιάζει εύρος η συγκεκριμένη περιοχή, όπως επίσης και το οβάλ του προσώπου. Εφόσον χρειαστεί μπορούμε να διορθώσουμε και το σχήμα της μύτης, δουλεύοντας στα πλαϊνά με την ίδια σκουρόχρωμη απόχρωση. Στα ζυγωματικά όπου έχουμε τοποθετήσει το σκούρο makeup (ή stick), περιμετρικά δουλεύουμε με την ανάλογη ανοιχτόχρωμη απόχρωση, κάνοντας κινήσεις ταμποναριστά για αρχή και μετά blending, ενώνοντας τις δυο αποχρώσεις. Το ανοιχτόχρωμο μπαίνει επίσης στο Τ του προσώπου, στα χείλη άνω και κάτω ώστε να τα κάνουμε να δείχνουν μεγαλύτερα και ελαφρώς στη μύτη περίπου μέχρι το κέντρο της.

Έχετε υπόψη σας πως όπου μπει το φωτεινό make up η συγκεκριμένη περιοχή θα αναδειχθεί γι’αυτο προσοχή κατά την τοποθέτηση γιατί μπορεί, πχ δουλεύοντας όλη την περιοχή της μύτης να την κάνουμε άθελα μας να δείχνει πολύ μεγάλη.

Το highlighting είναι βασικά το αντίθετο του contouring. Ο σκοπός εδώ είναι να αναδειχθούν όλα τα σημεία που προεξέχουν στο πρόσωπο όπως τα ζυγωματικά (η λάμψη τοποθετείται σε όλο το μήκος στο πάνω σημείο των οστών), η περιοχή κάτω από το τόξο των φρυδιών, τα χείλη (στο cupids bow) και η μύτη δηλαδή θα ενισχύσουμε τη φυσική δομή των οστών του προσώπου.

jenny.gr

TIP

Αποφύγετε το highlighter στην περιοχή του Τ, στη μέση των ζυγωματικών και στο πηγούνι, περιοχές, οι οποίες ούτως η άλλως από φυσικού τους είναι πιο λιπαρές και είναι πιο επιρρεπείς στη γυαλάδα της λιπαρότητας. Παραπάνω λάμψη στα σημεία αυτά μπορεί να προσδώσουν τόση γυαλάδα που θα μοιάζει όχι και τόσο κολακευτική.

Τα κρεμώδη highlighters δουλεύονται καλύτερα σε δέρματα ξηρά και μπορούν να τοποθετηθούν πριν ή μετά το foundation. Η τοποθέτηση τους καλύτερα να γίνει με τις άκρες των δαχτύλων και αυτό γιατί η θερμότητα των χεριών βοηθάει στο να λιώσει το προϊόν στο χέρι πριν τοποθετηθεί στο πρόσωπο και γράφει πιο natural. Σε μορφή compact ή σκόνη συνιστώνται για πιο λιπαρά δέρματα και μπορούν να τοποθετηθούν στο τέλος του μακιγιάζ με πινέλο και εννοείται αφού έχουμε περάσει ένα ελαφρύ layer με πούδρα σε όλο το πρόσωπο με πινέλο.

Μια τελευταία τάση είναι να χρησιμοποιούνται υγρά highlighters πριν το makup σε όλο το πρόσωπο. Χρειάζεται πολλή προσοχή γιατί καμιά φορά επειδή έχουν την τάση να σπάνε και να κρακελάρουν το foundation κατά την τοποθέτηση του μετά, η ποσότητα τους πρέπει να μπαίνει με φειδώ, γι’ αυτό καλύτερα όπως προανέφερα, χρησιμοποιήστε τα σε μίξη με το foundation για να αποδώσετε αυτή τη φυσική γυαλάδα.

Σε γενικές γραμμές το contouring δεν θα πρέπει να ξεχωρίζει, ούτε να δείχνει γραμμικό. Εκτός αν θέλουμε να πετύχουμε πολύ avant-garde, δηλαδή πολύ πρωτοποριακό αποτέλεσμα. Φροντίστε να κάνετε πολύ καλό blending, ώστε να δείχνει πιο φυσικό και να ξεγελά το μάτι πιο εύκολα.

Και μη ξεχνάτε: Οι σωστές ισορροπίες αποτελούν το κλειδί για ένα επιτυχημένο μακιγιάζ!

Μάνος Καββαθάς - makeup artist

manos_kavvathas_makeupartist

jenny.gr

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.