Το απόλυτο make up trick που θα κάνει διάφανη τη βάση μακιγιάζ σας

Ελένη Τσούτση
Τρίτη, 04 Αυγούστου 2020

Αν κάτι αναζητάμε στα καλοκαιρινά makeup looks είναι: η λάμψη, αυτή που προκύπτει από το υγιές look, και όχι από την εφαρμογή κάποιου beauty item, όπως είναι το highlighter. Το πρώτο βήμα για να αποκτήσουμε αυτό το αποτέλεσμα είναι η καθαρή, ενυδατωμένη επιδερμίδα. Το καλοκαίρι λοιπόν, ακόμη και στις διακοπές δεν αμελούμε να επενδύουμε στη skincare ρουτίνα μας και φροντίζουμε το πρόσωπό μας καθημερινά, πρωί και βράδυ, με προϊόντα που ταιριάζουν στον τύπο της επιδερμίδας μας.

Έπειτα, το δεύτερο βήμα είναι το μακιγιάζ. Τα λεπτόρρευστα προϊόντα είναι αυτά που θα μας βοηθήσουν να αποκτήσουμε εκείνο το λαμπερό, καλοκαιρινό makeup look. Οι makeup artists λοιπόν, μας δείχνουν το trick - η αραίωση του foundation. Με τη βοήθεια ενός serum ή ενός λαδιού για το πρόσωπο, μπορούμε να αραιώσουμε τη σύσταση του foundation και να δημιουργήσουμε μία βάση προσώπου απαλή, λαμπερή και super ενυδατική για την επιδερμίδα.

View this post on Instagram

mood.

A post shared by Jessy Hartel (@jessyhartel) on

Η αναλογία είναι ένα προς ένα: δηλαδή μία δόση foundation αραιώνεται με μία δόση ορού ή ενυδατικού λαδιού. Η διαφορά ανάμεσα στο λάδι και τον ορό είναι πόσο λαμπερό θέλουμε το αποτέλεσμα της βάσης και φυσικά, τι ταιριάζει στην επιδερμίδα μας. 

Αναμειγνύουμε, λοιπόν, αυτά τα δύο προϊόντα μαζί, τα δουλεύουμε στο χέρι μας καλά και τα εφαρμόζουμε με ένα πινέλο makeup ή ακόμα και με ένα σφουγγαράκι. Αφήνουμε τη βάση να στεγνώσει και προχωράμε στην εφαρμογή των υπόλοιπων makeup προϊόντων για να δημιουργήσουμε ένα καλοκαιρινό look.