ΟΜΟΡΦΙΑ ΜΑΚΙΓΙΑΖ

Τα 3 μυστικά για τέλεια εφαρμογή του foundation σύμφωνα με τους experts


Ελένη Τσούτση

14 Οκτωβρίου 2020

Τα 3 μυστικά για τέλεια εφαρμογή του foundation σύμφωνα με τους experts

Τo foundation αποτελεί το πρώτο βήμα για ένα άψογο μακιγιάζ. Το πρόβλημα είναι όμως ότι πολλές φορές το αποτέλεσμα δεν είναι το επιθυμητό καθώς δεν δείχνει φυσικό αλλά σαν μάσκα.

Ένα από τα πιο συνηθισμένα λάθη είναι η απόχρωση και η υφή. Το χρώμα, που θα επιλέξετε, δεν πρέπει να διαφέρει από τον φυσικό τόνο της επιδερμίδας σας. Ακόμη ένα foundation, που έχει καλή κάλυψη κι απλώνεται εύκολα, βοηθάει και μια μη επαγγελματία να το εφαρμόσει σωστά.

Ποια είναι τα βήματα λοιπόν, που θα σας βοηθήσουν να εφαρμόσετε το foundation;

#1.Όπως γνωρίζουμε, η πούδρα είναι το ιδανικό προϊόν για να δώσετε ματ όψη στην επιδερμίδα αφού έχετε ολοκληρώσει το μακιγιάζ. Γνωρίζατε όμως ότι, ξεκινώντας από την πούδρα μπορείτε να χαρίσετε στην επιδερμίδα σας ματ όψη; Οι κορυφαίοι makeup arists προτείνουν translucent πούδρες, που θα κάνουν το foundation να απλώνεται τέλεια.

#2. Αν και συνήθως αποφεύγουμε να χρησιμοποιούμε προϊόντα πάνω από πούδρες, αυτό μπορεί να σας σώσει αν έχετε έντονους μαύρους κύκλους. Απλώστε μικρή ποσότητα concealer κάτω από τα μάτια και σετάρετε την ταμποναριστά με διάφανη πούδρα. Στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε ένα illuminator για να φωτίσετε τα σημεία όπου ακόμα παρατηρείτε σκιές.

#3. Αν η επιδερμίδα σας παρουσιάζει μόνο λίγα σημεία που θέλουν κάλυψη, επιλέξτε να καλύψετε μόνο αυτά. Φροντίστε να ελέγξετε το τελικό αποτέλεσμα σε φυσικό φως για να αποφύγετε τυχόν διχρωμίες, και τέλος περάστε μια διάφανη πούδρα πάνω από όλο το πρόσωπο.