ΟΜΟΡΦΙΑ ΜΑΚΙΓΙΑΖ

Τα συχνά λάθη στο μακιγιάζ που μας μεγαλώνουν


Ελένη Τσούτση

7 Φεβρουαρίου 2021

Τα συχνά λάθη στο μακιγιάζ που μας μεγαλώνουν

Το μακιγιάζ σίγουρα είναι ένας τρόπος έκφρασης για κάθε γυναίκα που μέσα από αυτό αναδεικνύει τα όμορφα χαρακτηριστικά της αλλά και το προσωπικό της στιλ. Πολλές φορές όμως υιοθετούμε τάσεις και τεχνικές που ίσως να μην ταιριάζουν στις ανάγκες μας και το τελικό αποτέλεσμα να μην μας κολακεύει. Υπάρχουν λοιπόν πράγματα που κάνουμε και σαμποτάρουμε τα looks μας αλλά και τις flawless εμφανίσεις μας. 

Οι γυναίκες λοιπόν όσο μεγαλώνουμε, καλούμαστε να ανανεώσουμε το τρόπο που επιλέγουμε να κάνουμε το μακιγιάζ μας και να προσέχουμε λίγο παραπάνω καθώς υπάρχουν μερικά λάθη που πρέπει να αποφύγουμε.

#1. Δεν βάζετε βάση πριν την εφαρμογή των σκιών

Μία σωστή βάση ενισχύει την απόδοση της σκιάς και παράλληλα βοηθάει στο καλύτερο blending – ειδικά όταν έχετε κάνει smokey eye.

#2. Υπερβολικό μολύβι στα μάτια

Αυτό είναι πράγματι ένα συνηθισμένο πρόβλημα – καθώς πολλές γυναίκες το παρακάνουν με το μολύβι - αυτό μπορεί να έχει το αντίθετο από το επιθυμητό αποτέλεσμα: να κάνει τα μάτια να φαίνονται μικρότερα και να χάνεται ένα natural βλέμμα.

jenny.gr

#3. Χρησιμοποιείτε το ίδιο foundation

Οι ανάγκες της επιδερμίδας, μεγαλώνοντας αλλάζουν και κάθε γυναίκα καλείται να αφουγκράζεται τις νέες ανάγκες που προκύπτουν. Το foundation που θα επιλέξετε, θα πρέπει να ανταποκρίνεται στην κάθε ηλικία ξεχωριστά και η χρήση του να γίνεται για ένα απόλυτα φυσικό makeup look.

#4. Η επιλογή «βαρύ» concealer

Η επιδερμίδα κάτω από τα μάτια, μεγαλώνοντας είναι κουρασμένη, και ίσως από το άγχος να καλύψετε τα σημάδια, επιλέγετε να απλώνετε μεγάλη ποσότητα concealer. Έτσι, πολλές φορές το αποτέλεσμα δεν είναι κολακευτικό.

#5. Υπερβολή στην πούδρα 

Η πούδρα είναι αγαπημένο προϊόν για πολλές γυναίκες και ιδιαίτερα για όσες διαθέτουν λιπαρή επιδερμίδα. Βέβαια, είναι συχνό το φαινόμενο να το παρακάνουν με τις πολλές στρώσεις πούδρας. Αυτό κάνει την επιδερμίδα να μην αναπνέει και δημιουργεί ένα βαρύ αποτέλεσμα.

Δείτε ακόμη:

jenny.gr

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.