ΟΜΟΡΦΙΑ ΜΑΚΙΓΙΑΖ

Πώς να διατηρήσετε αναλλοίωτο το μακιγιάζ των ματιών


Ελένη Τσούτση

28 Μαΐου 2021

Πώς να διατηρήσετε αναλλοίωτο το μακιγιάζ των ματιών
Πώς να διατηρήσετε αναλλοίωτο το μακιγιάζ των ματιών

Επιτέλους έρχεται το καλοκαίρι και θα δημιουργήσουμε όλα εκείνα τα glam makeup looks που τόσο μας έλειψαν το χειμώνα. Ένα challenge είναι όμως, πώς θα μείνει το μακιγιάζ μας αναλλοίωτο και στη θέση του παρά την υψηλή θερμοκρασία. Θα κάνουμε focus στο μακιγιάζ των ματιών.

Για να διατηρήσουμε αναλλοίωτο το μακιγιάζ των ματιών περισσότερες ώρες το μυστικό κρύβεται στο σωστό layering των προϊόντων.

1. Η σωστή βάση

Εκτός από τα ειδικά primer που έχουν την ιδιότητα να λειτουργούν σαν βάση πριν από τη σκιά, μία στρώση από το κονσίλερ μπορεί να λειτουργήσει ιδανικά. Αποφεύγουμε το φον ντε τεν στην περιοχή των βλεφάρων. Είναι τόσο ενυδατικό που θα αλλοιώσει την υφή της σκιάς. 

2. Κρεμώδης υφή

Απλώνοντας μια ελαφριά στρώση από κρεμώδη σκιά ματιών (ιδανικά σε ίδια ή ουδέτερη απόχρωση) πριν από την κλασική μορφή της σκιάς που έχουμε επιλέξει, βοηθάμε ώστε να παραμείνει στη θέση της. Είναι κάτι αντίστοιχο με το μακιγιάζ των χειλιών όπου για να δώσουμε διάρκεια, απλώνουμε πρώτα μολύβι και στη συνέχεια το κραγιόν. 

jenny.gr

3. Σταθεροποίηση του look

Μια απαλή στρώση από διάφανη πούδρα, την οποία απλώνουμε με μεγάλο πινέλο στο τέλος του μακιγιάζ, θα δώσει έξτρα σταθερότητα. Εναλλακτικά για ένα πιο ζεστό αποτέλεσμα χρησιμοποιούμε μια ελαφρώς μπρονζέ πούδρα ή την ίδια με αυτή που φοράμε στο πρόσωπο. Είναι ένας τρόπος για να φιξάρουμε το τελικό αποτέλεσμα χωρίς να μεταβάλλουμε το μακιγιάζ των ματιών.

Δείτε ακόμη:

All about Nudes: Οι καλύτερες παλέτες σκιών που θα γίνουν οι αγαπημένες σας

jenny.gr

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.