ΟΜΟΡΦΙΑ ΜΑΚΙΓΙΑΖ

Ποιο μακιγιάζ είναι κατάλληλο για το χρώμα των μαλλιών σας;


Ελένη Τσούτση

29 Αυγούστου 2021

Ποιο μακιγιάζ είναι κατάλληλο για το χρώμα των μαλλιών σας;
Ποιο μακιγιάζ είναι κατάλληλο για το χρώμα των μαλλιών σας;

Ναι το χρώμα των μαλλιών σας μπορεί να σας δώσει ιδέες και για το μακιγιάζ σας! Αν θέλετε να πειραματιστείτε με το επόμενο makeup look σας δεν έχετε παρά να ακολουθήσετε τα παρακάτω tips.

Μαύρα Μαλλιά

Αν έχετε μαύρα μαλλιά δώστε έμφαση στα μάτια επιλέγοντας σκιές σε αποχρώσεις όπως ανθρακί και βαθύ μπλε ενώ προτιμήστε nude αποχρώσεις για τα χείλη και τα ζυγωματικά.

Εφαρμόστε την ανθρακί σκιά ματιών κατά μήκος του περιγράμματος του άνω και κάτω βλεφάρου, τονίστε το κινητό βλέφαρο με μια σκιά σε βαθύ μπλε-ιδανικά να έχει μεταλλική υφή για ακόμα πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα- και ολοκληρώστε με μάσκαρα.

Επιλέξτε nude απόχρωση για τα χείλη και ένα ρουζ σε pale pink ή coral απόχρωση.

Κόκκινα μαλλιά 

Αν είσαστε από τις τυχερές με φυσικά καστανοκόκκινα ή πυρόξανθα μαλλιά τότε δοκιμάστε φωτεινά χρώματα με λαμπερές υφές, όπως  πράσινο και μωβ στα μάτια και ζωντανά ροζ ή ροδακινί σε ζυγωματικά και χείλη.

Δημιουργήστε την τέλεια αντίθεση ανάμεσα στο ζεστό χρώμα των μαλλιών και τις ψυχρές αποχρώσεις του πράσινου στα μάτια σε όλο το κινητό βλέφαρο. Διαγράψτε το περίγραμμα με ένα έντονο καφέ μολύβι ματιών, ελαφρώς σβησμένο για να δώσετε βάθος στο βλέμμα. Ολοκληρώστε με  μάσκαρα.

Τονίστε τα ζυγωματικά με ρουζ σε αποχρώσεις του ροδακινί ή ροζ και ενισχύστε τα κοψίματα με bronzer. 

Για τα χείλη μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε nude ή πορτοκαλένιες/κόκκινες αποχρώσεις.

Ξανθά μαλλιά

Άσχετα αν στο ξανθό σας χρώμα υπάρχουν τόνοι σε ζεστό μελί ή σε κρύο σταρένιο η χρωματική παλέτα που τα αναδεικνύει περιλαμβάνει αποχρώσεις του ροδακινί, ροζ, χρυσό και σαμπανιζέ.

Απλώστε στο άνω βλέφαρο, μέχρι το κόκαλο μια σκιά ματιών σε χρυσό του κεχριμπαριού ή στο χρώμα της σαμπάνιας. Για να δώσετε ένταση στα μάτια διαγράψτε το περίγραμμα με ένα καφέ eyeliner ή μολύβι ματιών και περάστε 2 στρώσεις μάσκαρα.

Μια δόση λάμψης στα ζυγωματικά θα φρεσκάρει όλο το πρόσωπο, απλώστε μερικές πινελιές σε μήλα και ζυγωματικά σε αποχρώσεις ροδακινί ή ροζ ρουζ.

Απλώστε στα χείλη λαμπερά lip gloss σε αποχρώσεις ροδακινί ή ροζ.

Δείτε ακόμη:

jenny.gr

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.